בזמן שפלייאוף לא ישנים והלילה לוקה דונצ'יץ וקיירי אירווינג עם משחק מצויין גונבים את הביתיות לטימברוולבס

מינסוטה טימברוולבס 105 – דאלאס מאבריקס 108 (המאבס עולים ל-1:0 בגמר המערב)

יופי של פתיחה קיבלנו לגמר המערב אשר בסופו המאבס גונבים את הביתיות ועולים ל-1:0 בסדרה. המחצית הראשונה הייתה בסימן הטימברוולבס אשר הובילו כמעט בכל שנייה של המחצית כולל תצוגת תכלית מחוץ לקשת (11/24 לשלוש 44%). אך במחצית השנייה לוקה דונצ'יץ' התעורר, לקח את המשחק על עצמו ועם כמה סלים גדולים בקלאץ' הבטיח את הניצחון של המאבריקס. המשחק היה צמוד לכל אורכו, ההובלה התחלפה 14 פעמים והיה שוויון במשחק 7 פעמים. יתרון השיא במשחק הגיע ל-9 בלבד (של מינסוטה) וגם הוא היה במחצית הראשונה ולא החזיק זמן רב.

הנה כמה ממהלכי הקלאץ' ברבע האחרון:

טאונס מעלה את מינסוטה ליתרון 99:98 וסוגר ריצת 10:1 של מינסוטה

https://twitter.com/i/status/1793473597513601325

 

אנט עם סל ענק מעלה את הטימברוולבס להפרש 4  102:98 3:30 דקות לסיום:

https://twitter.com/i/status/1793474473653391426

שלשה חופשית של פי ג'יי וושינגטון מעלה את המאבס ליתרון 2 104:102

https://twitter.com/i/status/1793474630776443343

הסל של לוקה על ג'יידן מקדניאלס שסגר סופית את המשחק

 

כמה נקודות:

השליטה בצבע

אם אני אגיד לכם שקבוצה אחת שלטה בצבע והקבוצה השנייה קלעה נפלא מבחוץ מה הייתם חושבים?

אז המאבס סיימו הלילה עם 24% מחוץ לקשת (6/25) וניצחו בעיקר הודות לשליטה בצבע עם 62 נקודות. מהצד השני הטימברוולבס קלעו ב-37% מחוץ לקשת (18/49) בעיקר הודות לערב קליעה נהדר של ג'יידן מקדניאלס עם שיא קריירה של 6 שלשות מתוך 9 ניסיונות ו-24 נקודות שהובילו את כלל קלעי מינסוטה.

ההגנה של מינסוטה

ההגנה של מינסוטה אמנם לא הייתה רעה במשחק הזה אבל במחצית הראשונה היא נכשלה מלהפריע לקיירי אירווינג להגיע לזריקות שלו ובעיקר להגיע לטבעת. לוקה כרגיל הפעיל דרך הפיק אנד רול את לייבלי וגאפורד שסיימו עם 9 ו-10 נקודות בהתאמה כולן כמובן מתוך הצבע או מהקו. קיירי נשמר ברוב המשחק בידי אנט. את המחצית הראשונה קיירי סיים עם 24 נקודות והוא היה האחראי המרכזי לכך שמינסוטה לא ברחה למאבריקס ושמר אותם במשחק. במחצית השנייה התקשה יותר, בין היתר בזכות ההגנה הטובה של אנט, וסיים עם 6 נקודות בלבד. מהצד השני הסופרסטאר העולה של מינסוטה נראה יחסית מותש, כנראה בגלל ההשקעה המאסיבית בהגנה וגם הוא סיים את המחצית השנייה עם 6 נקודות בלבד מתוך 19 שלו במשחק כולו. כדי שלמינסוטה יהיה סיכוי אנט צריך להיות יותר דומיננטי. אמנם ההתקפה עברה בעיקר דרכו אך הוא היה יחסית פאסיבי וראינו אותו מתפשר על זריקות מבחוץ במקום להגיע לטבעת. פינץ' צריך למצוא דרך לשמור על אדווארדס טרי יותר כדי שיוכל לספק את הסקורינג הנדרש לקבוצת ההתקפה המוגבלת של מינסוטה.

כאשר קיירי ואנט למעשה מנטרלים אחד את השני, הגיע לוקה דונצ'יץ' והשתלט על המשחק. הסלובני סיים עם 33 נקודות 8 אסיסטים ו-6 ריבאונדים. מינסוטה ניסתה עליו כל כיסוי בפיק אנד רול אבל לוקה נראה במיטבו ופתר את כל מה שזרקו עליו. אם גובר (12 נקודות 7 ריבאונדים בלבד ו-2 בלוקים) שמר בדרופ, אז לוקה ידע לנעול את מקדניאלס על הגב והוא בעיקר ניצל את זה כדי לקלוע זריקות מחצי מרחק כאשר גובר צריך להישאר נמוך כדי למנוע את המסירה ללייבלי/גאפורד. גובר יוצא בבליץ? לוקה מיד מוסר לשחקן הפנוי על קשת השלוש או לחלופין תוקף מיד את גובר בתזוזה לכיוונו של לוקה. במחצית הראשונה ראינו את לוקה מוסר מהבליצים בעיקר לקלעי השלוש הפנויים אבל שחקני דאלאס לא פגעו הלילה.

במחצית השנייה קיד שלח את החוסם, לרוב לייבלי לחכות למסירה באיזור הפאול ומשם בעצם לשחק 3:2 על 2. זה הוביל לכמה איבודים של הסנטר הרוקי אך גם לכמה סלים קלים שגרמו לפאניקה בהגנה של מינסוטה. לוקה ברוב המשחק חיפש להיפטר ממקדניאלס כשומר המרכזי שלו. מקדניאלס עשה עבודה נהדרת על לוקה היום שבעיקר עשה את רוב הנקודות שלו על שחקנים אחרים בחילופים, אבל בשורה התחתונה ראינו שבמאני טיים לוקה עשה נקודות גם על הסווינג הצעיר של מינסוטה ללא שימוש בחסימות. כמו שתמיד טענו, לוקה לא באמת ניתן לעצירה אלא אם הוא/הפציעה יעצור את עצמו.

הריבאונד

עוד נקודה חשובה במשחק לטעמי היה היתרון של המאבריקס בריבאונד. ציפינו שקבוצה כמו מינסוטה תעשה חיים קשים למאבריקס אבל בפועל דאלאס הורידו 56 כדורים חוזרים לעומת 47 של הטימברוולבס כולל 11 כדורים חוזרים בהתקפה שהובילו לעוד 11 נקודות מהזדמנות שנייה (גאפורד ולייבלי עם 20 ריבאונדים משותפים במשחק מתוכם 8 בהתקפה).

מהצד של מינסוטה הם בעיקר צריכים לעשות חושבים על איך לייצר התקפה שוטפת יותר. אז כמו שצויין השלשות נכנסו הלילה אבל זה בעיקר טוב כדי להכניס את שחקני המשנה למשחק. אנט כאמור לא היה מספיק דומיננטי ולעיתים אפילו נראה אנמי, ולא הצליח לייצר נקודות בעקביות. הוא אמנם סיים גם עם 8 אסיסטים (ו-11 ריבאונדים) אך לא באמת הפעיל מספיק את חבריו.

אחד מהחברים האלו הוא קארל אנתוני טאונס שסיים את המשחק עם 16 נקודות בלבד ב-2/6 מהשדה כולל 2/9 מהשלוש. הגבוה הכישרוני של הטימברוולבס היה אמור להיות היתרון המרכזי שלהם במשחק הזה. הוא נשמר ברוב המשחק בידי פי ג'יי ווישנגטון שנמוך ממנו ונחות ממנו פיזית. למרות זאת כמעט ולא ראינו התקפות של מינסוטה עוברות דרך טאונס. בשלושת הרבעים הראשונים טאונס לקח 13 זריקות בלבד כאשר רובן היו שלשות בקאץ' אנד שוט. ברבע האחרון ראינו איך קצת משתמשים יותר בטאונס בפוסט, ואפילו כיוצר מהפרימטר. תראו את הפיק אנד רול הזה בין טאונס לגובר.

 

זאת הפעם היחידה במשחק שראינו מהלך כזה וזה נראה נהדר. צוות האימן של מינסוטה צריך להגיע עם תובנות לגבי הדרך הנכונה ביורת להפעיל את טאונס אבל ייתכן שהוא פשוט צריך להיות קצת יותר עם הכדור ביד.

הספסלים

הנקודה החיובית של מינסוטה מהמשחק הזה היה הספסל שלהם. נאזר יד כרגיל נראה מצויין, היה אקטיבי מאד בריבאונד וקלע 15 נקודות ו-3 שלשות ב-50%. סלו מו ניצל את ההתמקדות של ההגנה בכוכבים ואת העובדה שהמאבס משאירים אותו מאד חופשי וקלע 11 נקודות ב-5/8 מהשדה. במקום להתפשר על שלשות הוא ניצל את המרווח שקיבל להגיע למקומות שנוחים לו לזרוק מהם מחצי מרחק וזה עבד. כאשר החמישייה תשחק טוב יותר, הספסל של מינסוטה יהיה קריטי להמשך הסדרה, בטח כאשר הספסל מנגד 14 נקודות בלבד (9 מהן של לייבלי).