בזמן שישנתם הוא טור יומי שמתמקד בכמה אירועים נבחרים מהלילה ב-NBA. והלילה: לילה אחרי שחזרו מ-30 נק' פיגור לטורונטו נגמרים הכוחות והיא מפסידה לאינדיאנה בחוץ, הספרס משווים שיאי מועדון ביעילות התקפית מול ממפיס וטרייד ראשון לעונה שולח את ג'ורדן קלארקסון ליוטה.

אינדיאנה פייסרס (21-9) 120 – טורונטו ראפטורס (21-10) 115

דרור האס

יממה אחרי הקאמבק המרשים מול דאלאס, הגיעו הראפטורס לאינדיאנה נטולי ברוגדון. מצד אחד אמור להיות קל, מצד שני עייפות. וכמו במשחק מול דאלאס, מהר מאוד הקבוצה השניה פתחה פער דו ספרתי נגד הראפטורס. מיילס טרנר וטי ג'יי וורן הובילו את הפייסרס במה שיהיה פתיח גם בהמשך, כשג'רמי לאמב שחזר מפציעה תורם כמה נקודות. ברבע השני אינדיאנה בעיקר שמרה על הפער כשאצל טורונטו לאורי נעלם ולמעשה רק איבקה ורונדה הוליס ג'פרסון מנהלים קרבות בצבע נגד טרנר וסבוניס בשני צדי המגרש ועוד מצליחים להחזיק את טורונטו קרובים.

הפעם התחלת הקאמבק הייתה באמצע הרבע השלישי, ולא ברביעי. גם הפעם זה היה קייל לאורי שאחרי שלא קלע בכלל והיה נון פקטור ברבע השני, הפציץ עם 14 נקודות ברבע השלישי כשהוא מקבל עזרה מאו ג'י אנונובי, סרג' איבקה כמובן ופרד ואנוליט. זה היה רבע שבו מלבד צמד טי ג'יי: וורן ומקונל היה רע מאוד עבור הפייסרס שראו את הקאמבק של האורחים ואת היתרון הולך לאיבוד. רבע אחרון היה של הגארדים של טורונטו. קייל לאורי, ואנוליט והרוקי טרנס דייוויס פשוט היו בלתי עצירים והחזירו  את היתרון לטורונטו, אולם לא לאורך זמן. בצד השני היה ארון הולידיי וכמובן טי ג'יי וורן שנלחמו ודאגו למעין נדנדה בין שתי הקבוצות אלורך כל הרבע. שניות הסיום יתרון 2 נקודות לאינדינה, סל של לאורי קובע שיוויון. הולידיי מחטיא בצד אחד, לאורי מחטיא בצד שני והולכים להארכה.

אמרנו שיש שמות שילוו אותנו, ובכן טורונטו סגרה בהארכה את טי ג'יי וורן ולא נתנה לו להגיע לזריקה טובה. אלא שגם לאינדיאנה הגנה טובה וכל הארכה היו 4 נקודות ללאורי, 2 לואנוליט ו-2 לאיבקה. וזהו. אצל הפייסרס ארון הולידיי ומיילס טרנר עם 6 נקודות כל אחד היו כל הנקודות של הפייסרס וכל מה שהיו צריכים (היה גם נקודה מהקו של סבוניס בשביל שיסתדר לכם מתמטית).

לאורי ניסה להציל את הקבוצה ולסחוב אותה שוב, אלא שהוא ואיבקה התעייפו ונסגרו בסוף, ומלבדם לא היה יותר מדי לראפטורס במשחק הזה. מיילס טרנר המושמץ היה אדיר, טי ג'יי וורן עוד יזכה בתור העברה הכי טובה של הקיץ עם היכולות שהוא נותן לאינדיאנה. הפייסרס ללא ברוגדון הלילה הראו יכולות טובות בשני הצדדים, והם בהחלט גם נעזרו בעייפות של האורחים.

 

ממפיס גריזליס 115 (11-20) – סן אנטוניו ספרס (12-17) 145

(הדורבן)

שני דברים לא שגרתיים קרו לי הלילה: הבן שלי ישן 6 שעות רצוף (הישג לא מבוטל לבן 4.5 חודשים) והספרס ניצחו ב-30 הפרש. אמנם קבוצת לוטרי, ועדיין, בין הפעמים הבודדות העונה שהמכונה של הספרס עובדת כמו שצריך והחמישייה נותנת תפוקה מעולה ולא מתפרקת במחצית השנייה.

כבר בפתיחה היה ניכר שהספרס באו לתת עבודה, כשאחרי תחלופת סלים קטנה בשני הצדדים הם פשוט לא הפסיקו להחטיא וברחו לגריזליס. למעשה, החל מ-4 דקות לתוך המשחק, כשאולדריג' החטיא ג'אמפ שוט, הספרס לא החטיאו עד חצי דקה לסיום הרבע. כמעט שמונה דקות רצופות. הם ירדו להפסקה בין הרבעים ביתרון 15, כשהם קולעים 46 ב-79% מהשדה. בכך הם השוו את שיא המועדון לנק' ברבע בעידן פופ, שאותו קבעו רק בעונה שעברה מול בוסטון. כמעט חצי מהנקודות הגיעו מאולדריג' (22, שיא קריירה לרבע אחד) שגם היה אחראי על 3 מ-5 ההחטאות הבודדות של הספרס, אבל צלף שתי שלשות. כן, זה עד כמה הרבע הזה היה מיוחד הן מבחינתו והן מבחינת הקבוצה.

אם חשבתם שבזה המשחק גמור, תחשבו שוב. רק לפני כשבוע הספרס פתחו חזק באותה צורה מול יוסטון והפסידו אחרי שכבר הובילו ב-25 הפרש סמוך למחצית. אז גם הפעם, כמיטב המסורת, הם נתנו לגריזליס לחפור חזרה ולצמק לארבע הפרש, עם מהלכים יפים של ג'ה מוראנט וג'ארן ג'קסון ג'וניור (גג"ג) כחלק מריצת 14-4.

https://twitter.com/memgrizz/status/1209290995696840707

https://twitter.com/memgrizz/status/1209291821760860160

הספרס, כנראה עוד בטראומה מאותו הפסד ליוסטון, לא נשברו הפעם וענו בריצת 11-4 משלהם, כשהפעם היה זה תורו של הגבוה שלצד אולדריג' להתעורר. 12 נק' היו לו במחצית, מתוך 17 במשחק, ואחרי תקופה לא טובה בעליל הוא סוף כל סוף הצדיק את הדקות שלו על המגרש.

https://twitter.com/spurs/status/1209293136272470016

הספרס ירדו למחצית ביתרון דו-ספרתי שברירי כשהם קולעים 72 נק' בפעם השנייה העונה, אבל סופגים 61 נק' בצד השני, כשאצל ממפיס הקלע הבולט הוא גג"ג ומוראנט פושר מינוס עם 6 נק' בלבד. זה השתנה כמובן במחצית השנייה

https://twitter.com/memgrizz/status/1209301234563334145

https://twitter.com/memgrizz/status/1209302053270495232

יחד עם זאת, הספרס הצליחו לחבר ריצה נוספת לקראת סוף הרבע השלישי שנתנה להם יתרון 19, והפעם זה כבר הרגיש באמת גמור.

ממפיס ניסתה לצמק, אבל הספרס המשיכו בערב הקליעה הנפלא ואפילו מרקו בלינלי הוותיק הצטרף לחגיגה, ונתן למוראנט הצעיר שיעור קל בשבירת קרסוליים

אז כן, הספרס נראו נפלא, ובהחלט קל לנצח כשהקבוצה קולעת 145 נק' ב-67.4% מהשדה (האחוזים הכי גבוהים למשחק בעידן פופוביץ'), אבל לכולם ברור שזה לא יקרה כל משחק. אפילו לא כל עשרה משחקים. אולדריג' סיים בפעם השמינית בלבד בקריירה הארוכה שלו עם 40 נק' או יותר, ודרוזן בפעם ה-15 בלבד עם יותר מ-25 נק' ו-10 אסיסטים (ב-90% מהשדה), אבל הבעיות של הספרס עדיין שם והניצחון הזה קצת מסתיר אותן. הם שוב נתנו ליריבה לקלוע עליהם 115 נק', והרוטציות שלהם נשארו מוזרות עם שחקנים שמקבלים יותר מדי דקות לטעמי על חשבון שחקנים שרואים פחות מדי זמן פרקט (כן, אני מדבר על יאקוב פלטל). לפחות שחקני הפאנטזי שמחזיקים את אולדריג' בקבוצה יכולים לשמוח, כשבלילה עם 11 משחקים הוא השחקן המוביל בדירוג פאנטזי.

מפה לשם הספרס גם במקום ה-9 במערב, שני הפסדים מתחת לפורטלנד שעם 2 משחקים עודפים, וכשלפניה ארבעה משחקים שהיא יכולה לקחת על הנייר לפחות 3 מהם (דאלאס, דטרויט, ג"ס ואוקייסי).

בצד של המפסידים כמעט כל החמישייה קלעה בדו-ספרתי כשג'ה מוראנט הסתפק ב-19 בלבד, ולנצ'ונאס תרם דאבל-דאבל עם 18-12, ברנדון קלארק שאני מאוד מחבב הסתפק רק ב-10 מהספסל וגג"ג היה הקלע המוביל עם 22, אבל נתון הפלוס מינוס הגרוע בקבוצה (36-, כשלשם ההשוואה למוראנט רק 19- ולסנטר הליטאי 2+). מצד שני, זה נתון די משקר. תשאלו את פופוביץ'.

טרייד! קלארקסון ליוטה, אקסום ובחירות דראפט לקליבלנד

כמעט שבועיים חיכינו לזה, והנה סוף כל סוף זה בא – טרייד ראשון לעונת 2019/20. רגע אחרי שקליבלנד מודיעה שמבחינתה הווטרנים נמצאים על המדף לטובת בחירות דראפט ובנייה מחדש, היא מגבה את האמירה במהלך ושולחת ליוטה את ג'ורדן קלארקסון תמורת דנטה אקסום, שלא מצא את עצמו בקבוצה המורמונית, ושתי בחירות סיבוב שני ב-2022 ו-2023.

לקלארקסון אין מוניטין של ווינר מובהק, אבל הוא סקורר לא רע ובהחלט עדיף על פני שחקן שלא משחק בכלל, בטח עם חוזה נגמר. הוא העמיד עד עכשיו מספרים לא רעים, כולל 33 נק' ב-70% במשחקו האחרון במדי הקאבס מול ממפיס (הלילה מול אטלנטה הוא לא שותף, כמובן) ויכול לחזק מאוד את הספסל של יוטה, שאמנם חזק בתמונת הפלייאוף אבל רחוקה מלהיות קונטנדרית במצבה הנוכחי. הלילה היא הפסידה למיאמי במשחק חוץ צמוד, אבל חסרה לה עקביות והיא צריכה להתאפס על עצמה בעונה שבה כולן מריחות דם, כי גם כשהיא מנצחת היא לא עושה זאת בצורה מרשימה במיוחד. אם קלארקסון יתרום רק את הממוצע העונתי שלו (14), זה כבר יקפיץ משמעותית את התפוקה שיוטה מקבלת עד כה מהספסל בדרך כלל. ומול ספסלי היריבות, אין סיבה שלא יהנה ממבטים נוחים.

על אקסום, לצערי, אין הרבה מלהרחיב, לאחר ששותף רק ב-75 משחקים בשלוש העונות האחרונות ובכלל סבל מקריירה מרובת פציעות, וזה אחרי שנבחר בלוטרי בדראפט. קליבלנד קיבלה פה את מה שרצתה והתחילה לצבור נכסים, וסביר שזו רק יריית הפתיחה מבחינתה. אם אני קווין לאב, אני מתחיל לארוז את המזוודות.