לעמוד הפייסבוק של בועז סיטי | עדכוני משפט מתחום הספורט
לא על הכסף לבדו; כידוע, תנאי העבודה של שחקני ה- NBA מוסדרים במסמך שנקרא Collective Bargaining Agreement, ובקיצור: CBA.
מדובר במסמך האוחז כ- 598 עמודים, כ- 40 פרקים, כ- 120 תתי-פרקים, למעלה מ- 2000 סעיפים ותתי סעיפים, והוא מסדיר – לפרטי פרטים – את תנאי ההעסקה של שחקני ה- NBA. בזכות המסמך הזה, שמסדיר כמובן את פרטי תקרת השכר הידועה, סטף קרי יכול כעת לשלשל לכיסו 201,200,000 דולר לתקופה של חמש שנים, וג'יימס הארדן אפילו יותר מזה. אבל ה- CBA לא מסדיר רק את נושאי השכר, אלא גם מגוון של נושאים אחרים, קטנים ככל שיהיו.
חילצנו עבורכם מתוך ה- CBA כמה סעיפים מעניינים הנוגעים לתנאי ההעסקה של שחקני ה- NBA:
1. כל קבוצה צריכה לדאוג שתיקי השחקנים בשדות התעופה ייאספו על ידי סבלים.
2. כל קבוצה צריכה לדאוג לשכן את שחקניה במלון מהמעלה הראשונה.
3. כל קבוצה צריכה לדאוג שמיטות השחקנים במלון יהיו ארוכות במיוחד (Extra Long).
4. הקבוצה צריכה לדאוג לשחקן לחדר אישי במלון, ללא שותפים.
5. בכל טיסה של למעלה משעה, הקבוצה צריכה לדאוג ששחקניה יטוסו במחלקה ראשונה, אלא אם הדבר לא מתאפשר מבחינת תפוסה. אבל, אם שחקן לא טס מחלקה ראשונה – הוא זכאי לקבל את ההפרש בין עלות הכרטיס שלו לבין עלות כרטיס למחלקה ראשונה.
6. המאמן הראשי רשאי לתפוס את מקומו של שחקן במחלקה ראשונה, ובלבד שלפחות 8 שחקנים אחרים טסים במחלקה הראשונה.
7. כל קבוצה מתחייבת לעשות את המאמץ המרבי לשמור על טמפרטורה זהה בין חדר ההלבשה לבין האולם או מגרש האימונים.
8. בטרום עונה, קבוצות לא ישחקו למעלה מ- 6 משחקי ראווה, המוגדרים ככל משחק שגובים עבורו דמי כניסה, אפילו אם מדובר במשחקון פנימי. במהלך העונה, קבוצות לא ישחקו למעלה מ- 3 משחקי ראווה.
9. קבוצות לא יקיימו מחנה אימונים מחוץ לקנדה או ארצות הברית, אלא אם קיבלו את אישור ארגון השחקנים לכך. בכל מקרה, קבוצה לא תוכל לקיים מחנה אימונים מחוץ לארצות הברית או קנדה שנתיים ברציפות.
10. העונה הרגילה תכלול, בכל מצב, 82 משחקים בדיוק.
11. כל קבוצה חייבת לאפשר לשחקניה לפחות 18 ימי חופש בשנה. מדובר בימים בהם השחקן לא חייב להשתתף בכל פעילות קבוצתית, בין אם משחק, אימון, פעילות חברתית, פעילות מדיה או כל פעילות אחרת. אבל, יום חופשי במהלך מסע משחקי חוץ ייחשב כיום חופש, אם השחקן הגיע אל יעד המשחק לפני 1 בלילה ביום שלפני.
12. כל שחקן שנבחר למשחק האולסטאר חייב להשתתף במשחק; לקחת חלק בלפחות תחרות אחת (מלבד תחרות ההטבעות, שההשתתפות בה היא וולונטרית); להשתתף בכל אירועי המדיה ויחסי הציבור הנלווים. אבל, שחקן לא חייב להשתתף בתחרות יכולת שנתיים ברציפות, אלא אם כן הוא הזוכה של התחרות בעונה שעברה.
13. ה- CBA גם מסדיר את הפרסים שיחולקו במסגרת האול-סטאר. לדוגמה: המקום הראשון בתחרות ההטבעות זכאי ל- 100,000 דולר (השני ל- 50,000, השלישי והרביעי ל- 20,000). זוהי התחרות המשתלמת ביותר. לשם השוואה, הפרס הראשון בתחרות השלשות הוא 50,000, וכך גם בתחרות הסקילז.
14. כל שחקן שמשתתף באירועי האול-סטאר רשאי להזמין שני אורחים, על חשבון הליגה, שיטוסו לאירוע במחלקה ראשונה.
15. שחקנים שלא משתתפים באול-סטאר יקבלו שלושה ימי חופשה במהלך אירועי האול-סטאר.
16. כל קבוצה חייבת להעסיק לפחות שני רופאי קבוצה; 2 מאמני כושר (ראשי ועוזר); מאמן כוח וכושר (Strength and Conditioning).
17. כל קבוצה חייבת לדאוג ששחקן יטופל על ידי מנתח אורתופדי אחד בלבד, ולא מספר מנתחים שונים.
18. ככלל, אסור לכלול בהסכמי השחקנים סעיף No-Trade, כלומר, סעיף המגביל את הזכות של הקבוצה להעביר את השחקן לקבוצה אחרת. אבל, שחקנים עם וותק של למעלה מ- 8 שנים בליגה, ואשר שיחקו למעלה מ- 4 עונות עם הקבוצה עמה הם מתקשרים רשאים לכלול בהסכמים סעיף כזה. יתר השחקנים אמנם לא רשאים לכלול סעיף כזה, אבל יכולים לדרוש פיצוי מסוים, ומוגבל, בתמורה לטרייד.
19. שחקנים רשאים לקבל כרטיס חינם למשחקים של הקבוצה שלהם, ולא של קבוצה אחרת.
20. אם שחקן מקבל כרטיס חינם למשחק חוץ, אזי כל חברי הקבוצה צריכים לקבל את אותו מספר כרטיסים.
21. כל שחקן בקבוצה זכאי לקבל מנוי חינם ל- NBA League Pass.
22. ניתן לבדוק שחקן עבור חומרים אסורים, לכל היותר, 4 פעמים במהלך העונה הרגילה, ופעמיים במהלך הפגרה. ככלל, הליגה מוסמכת לבצע, לכל היותר, 1,525 בדיקות בלבד במהלך העונה, ו- 600 בלבד בפגרה.
23. אם שחקן נתפס בבדיקת סמים, הליגה, הקבוצה והשחקן מנועים מלפרסם את הרכיב הספציפי בגינו הוא נתפס.