המדור השבועי עם השאלות הכמעט בוערות. השבוע לא הספקנו להתייחס ליום הראשון של הפרי אייג'נסי רק לדברים שקרו לפני. השבוע השתתפו אריק גנות, טל קינן, דני אייזיקוביץ' מידן בורוכוב ודור בן דוד מהעמוד 'דאבל טים'.

 

 ג'ון קולינס ליוטה – האם ערכו כל כך נמוך, ואיך יוטה תסתדר עם כל כך הרבה גבוהים?

טל קינן:  לגבי הגבוהים של יוטה איני דואג, הם מגוונים התקפית. מרקנאן יהיה ב-3 והנדריקס יעלה מהספסל. האמת שמעניין אותי האם כשווקר קסלר ינוח, אז נקבל סוף סוף דקות של קולינס כסנטר. אני סבור שבהגנה בתור מספר 5 יהיה לו קל יותר מאשר לשמור על שחקני פרימטר בחוץ כמו שעשה בהוקס.

הערך של קולינס לא אמור להיות כזה נמוך. זה שחקן שעומד על ממוצע קריירה של 16 נקודות ב-60% EFG כולל השנה האחרונה שהייתה יחסית חלשה (13 ב-56% EFG) שנבעה בעיקר מחוסר ההתאמה בין יאנג למארי. הסיבה שקולינס עבר היא כי ההוקס רצו לפנות מקום בתקרה ולא להיות מוגבלים בעקבות ה-CBA החדש.

 

דור בן דוד: כנראה שבואקום קולינס שווה קצת יותר, אבל אטלנטה הייתה חייבת להיפטר ממנו על מנת לא לסבול מההשלכות של תקרת השכר המחמירה, ולכן היא מוכרת אותו כשהערך שלו ברצפה. נוצר לה גם טרייד אקספשן משמעותי בגלל זה ויהיה מעניין לראות מה היא תעשה איתו.

בקשר ליוטה נראה שהרוקי טיילור הנדריקס יצטרך להרוויח את הדקות שלו מהספסל. אני מאמין שאוליניק לא יישאר בקבוצה ושמרקאנן יישאר כסוג של סמול פורוורד כמו שהיה בעונה שעברה ובקליבלנד עונה לפני כן, ואם קולינס יוכל לחזור ליכולת שלו משנים עברו אז לוויל הארדי יהיה כאב ראש חיובי בקשר לרוטציה שם.

 

דני אייזיקוביץ': אני חושב שהסכם השכר החדש יצר הרבה טריידים מוזרים וזה אחד מהם. ג'ון קולינס איבד מערכו זה בוודאות, הוא עדיין שווה הרבה יותר משחקנים שסיימו את דרכם בליגה (ויסלח לי רודי גיי). כאמור הסיבה העיקרית לטרייד זה הרצון והצורך של אטלנטה לקבל גמישות כלכלית.

יוטה אמנם עמוסה בגבוהים ואני מצפה שהיא תשחרר חלק מהם ותתבסס על גרעין של קסלר, אליניק ומרקאנן לצידו של קולינס. יתכן מאוד שקולינס יעלה בכלל כסמול, זה אמנם יוצר איטיות רצינית בהגנה של יוטה, אבל נותן ריווח עם כמה גבוהים שקולעים מבחוץ היטב. ההימור שלי, הוא פשוט יעלה מהספסל כמחליף ראשון.

 

אריק גנות: האמת שכן, ערכו כל כך נמוך. הבחור ירד מ-21 נק' למשחק בשיא ל-13 בעונה הקודמת, הריבאונד ירד מ-10 ל-6.5. היעילות שלו מכל הטווחים הדרדרה, בפרט משלוש שם הפך מאיום אמין ואפילו גדול בשיא הקריירה (40%) לזוועה חיה (29% בעונה האחרונה).

כשמוסיפים לזה את החוזה הגדול שלו מקבלים חתיכת משקל לקחת. זה לא שהפוטנציאל לא שם – הוא עוד לא בן 26 וכבר נתן עונות גדולות – אבל כרגע זה הימור ובהרבה כסף.

יוטה תתקשה להסתדר, והצד שלה בטרייד די מוזר. יש לה כבר את פרונטקורט העתיד עם מרקנן וקסלר, הם לקחו עכשיו את הנדריקס בדראפט שגם הוא שחקן פנים.

 

מידן בורוכוב:  הערך של קולינס נמוך מכורח הנסיבות, ההוקס עשו את הטרייד הזה כשנה מאוחר מידיי. כל מה שקורה בג׳אז לא ברור, בשלהי העונה הקודמת נראה שהם באנקר להיות הקבוצה הגרועה בליגה.

למארקנן היו תוכניות אחרות והם היו קבוצה לגיטימית. כנראה שדני איינג׳ מבין שהערך של קולינס גבוה יותר והוא עשוי להשתמש בו כשחקן לטרייד עתידי.

המגמה של ריבוי גבוהים קצת מנוגדת לרוב הקבוצות בליגה שסובלות  ממחסור בתחום. קשה לי להאמין שקולינס ישאר בסולט לייק סיטי עד ינואר אבל אולי אני טועה.

 

ה-cba החדש כבר מתחיל להשפיע על בניית הקבוצות, כפי שהטריידים האחרונים מעידים. אילו פרי אייג'נטס יושפעו ממנו ואיך?

 

מידן בורוכוב:  קצרה היריעה מלכתוב על נבכי ה-CBA החדש שנחתם באפריל ויהפוך לאפקטבי החל מהיום. אחד הסעיפים הכי משמעותים בהקשר של הפרי אייגנס הוא הגידול בחוזה שקבוצה יכולה להציע לשחקן (140 אחוז לעומת 120 אחוז)

ג׳רמי גראנט צפוי לקבל חוזה גדול מהבלייזרס

קיירי צפוי לקבל חוזה גבוה מאוד מדאלאס למרות שהוא ״פתוח״ למעבר לקבוצות אחרות (האופציה של הסאנס נשמעת הזויה)

המלפפון החם של הקיץ יהיה הארדן שלא קיבל את מה שרצה ממורי ופילדלפיה, הקליפרס יכולה להיות אופציה לא רעה עבורו

ביקוש רב יהיה לקוזמה, אוסטין ריבס שירפדו את חשבון הבנק שלהם בלא מעט דולרים

 

טל קינן: כמו שאנחנו יודעים כוכבים תמיד יקבלו את מירב הכסף. לכן אני סבור שלא נראה חוזים מוגזמים לשחקני משנה טובים כמו שבזמו טוביאס האריס ג'רמי גראנט וג'ון קולינס חתמו. אז קולינס כבר עבר כסלארי דאמפ, האריס תחת שמועות טרייד בלת פוסקות וגראנט השנה לא יזכה מההפקר של לפני 3 עונות. אני צופה כי שחקנים כמו הארט, קוזמה, ברוקס, לופז, פלטל, וינסנט, שטרוס (ויש עוד כמובן) לא יקבלו הצעות מעבר ל-20 מיליון לעונה, וגם זה במקרה הטוב. אלו שחקנים שיכולים לתרום לקונטנדרית אבל על אף העלייה הצפוייה בתקרה, קבוצות לא ישלמו הרבה כסף לרול פליירים כאלו כדי לא לפגוע בגמישות להתחזק בעתיד.

 

דור בן דוד: אני מאמין שתופעת לוואי משמעותית בנושא הזה תהיה החוזים לשחקנים משלימים. אם עד כה שחקן משלים טוב כמו ג'רמי גראנט יכל לחלום על חוזה של 30 מיליון דולר לעונה, כעת אני חושב שהוא יתקשה להשיג מספר כזה מקבוצה בעלת שאיפות לקראת העתיד.

עד היום קבוצות שהיו עושות אוברפיי לשחקנים מסויימים (כמו קולינס נגיד) היו יכולות להסתדר עם כל החוזים הגדולים האלו, אך מעכשיו אני מאמין שנראה שינוי דרסטי בהתנהגות של כל הקבוצות בליגה, ושקבוצות יחשבו פעם או פעמיים לפני שהן זורקות חוזי מקס על שחקנים שלא שווים את זה, כי לכל החלטה שגויה יכולות להתווסף השלכות מרחיקות לכת.

 

דני אייזיקוביץ': האפקט היה מהיר ומפתיע מהצפוי כמו למשל השחרור של גורדון מהקליפרס, למרות שהחוזה שלו היה גבוה (20 מיליון) השחרור שלו הוביל לחסכון של 110 מיליון דולר. פתאום חוזה גבוה הפך להיות חוזה אסטרונומי והשאלה היא לא האם גורדון שווה 20 מיליון, אלא האם הוא שווה 110? והתשובה – לא.

מי שלא נמצא בשורה הראשונה של הכוכבים, עשוי להתקשות למצוא אפילו חוזים בינוניים. פתאום קבוצות שואלות את עצמן, האם יש להן סיכוי אמיתי לאליפות ואם לא הן פשוט יוותרו על קלפים כמו כריס פול, ג'ון קולינס ובתמורה השחקנים כנראה יתקפלו גם מצידם. מצד שני, ברוק לופז קלף מאוד מעניין בשוק הנוכחי.

 

אריק גנות: בעצם ה-CBA החדש מכריח את הקבוצות שיש להן כסף לחשב את דרכן במקום פשוט למצוא דרכים להעלות את רף תקרת השכר שלהן. ראינו את הקליפרס מוותרים על גורדון, הווריורס על פול, והלייקרס על ביזלי ובמבה, בדיוק מהסיבות האלה.

המגמה הזו תקטין את השוק לפרי אייג'נטס ותקשה עליהם לקבל חוזים גדולים. יש שמועות על ואנווליט לרוקטס תמורת כ-40 לעונה – זה אפשרי, אבל רק בחוזה קצר יחסית כי אחת הרוקטס ייתקעו כשיצטרכו להאריך את חוזי הרוקי שלהם. הרבה שחקנים, למשל ברוס בראון, יתקשו לקבל יותר מה-MLE כי מעט הקבוצות שיכולות לתת להם אותו יחששו להיתקע איתם.

 

 

וומבי בספרס – מה הצעדים הבאים ואיך בונים קבוצה סביבו?

אריק גנות: אתגר קשה מאוד. לספרס יש שני מסלולים אפשריים: או לנסות להסריח עוד שנה, ללכת על חוזים לא גדולים ולא ארוכים לשחקנים שעשויים לפרוץ ולהתפתח מבפנים, או לנסות להביא עכשיו מספיק שחקנים איכותיים כדי להתמודד על הפלייאוף בזמן שוומבי גדל בסביבה תחרותית.

קבוצות שניסו את הדרך השניה בדרך כלל נכשלו. קליבלנד של לברון עשתה טעויות גדולות (לארי יוז, דונאייל מרשל, דיימון ג'ונס) שנגמרו בדסיז'ן. ניו אורלינס של דיוויס עשתה טעויות גדולות לא פחות (אשיק, גורדון, אוונס). דאלאס של לוקה נראית כאילו היא הולכת באותה הדרך.

אבל גם הראשונה לא מבטיחה כלום. הספרס עם וומבי אמורים להגיע לבחירת לוטרי נמוכה ולא יותר.

 

מידן בורוכוב: אני חושב שהספרס צריכה סבלנות עם וומבינאמה. ההייפ סביבו עצום והציפיות הראשונות מוגזמות. הייתי נותן לו לרוץ בעונת הרוקי, לבדוק איזה עמדה יותר נכונה עבורו (4/5) לתת לו לחזק את הגוף. לא הייתי מנסה להביא שחקנים מהפרי איינג׳נט הנוכחי.

בעונה הבאה הייתי הולך אול אין על ג׳יילן בראון ועם קצת מזל מנסה שחקנים כמו לאמלו בול או אנתוני אדוורדס (כשגם סבוניס היא אופציה). המפתח של רכז שיכול להפעיל אותו בצורה יעילה משמעותי.

הספרס לא צריכה לבזבז זמן על שחקנים מטיר 2 אלא לנסות לחפש עבורו את הסייד קייק המושלם

 

טל קינן: האמת? לא צריכים ממש עוד צעדים, לפחות לא כרגע. יש עוד לפחות שנתיים עד שהספרס באמת צריכים לנסות להתחזק ולבנות סביב וומבי כמו שצריך. כרגע יש יסודות טובים ושחקנים שמתאימים סביבו כמו קלדון, וואסל וסוהן אך עדיין חסר כישרון. הספרס צריכים לעשות טנקינג בקטנה כדי להשיג בשנה הבאה עוד פרוספקט טוב. בנוסף אולי הייתי מחפש רכז אמין לשנים הבאות שידע להניע את ההתקפה, ובעיקר להפעיל את וומבניאמה. הייתי מחפש רכז סטייל טיוס ג'ונס, אבל אין שחקן כזה בשוק החופשי (לא, אוסטין ריבס לא עונה על הקריטריון). בקיצור שהספרס יתאזרו בסבלנות, ויתנו לוומבי לצמוח ולהתפתח בשקט עד שנת 2025.

 

דור בן דוד: אני חושב שסן אנטוניו לא צריכה למהר לשום מקום ולקחת את הזמן שלה עם ויקטור. אין ספק כי וומבניאמה הוא כישרון אדיר שמעולם לא ראינו, אך אין צורך לשים עליו את הלחץ של "לנצח עכשיו" בשלב כה מוקדם, הוא צריך זמן להסתגל לליגה וללמוד איך לשמור על הגוף שלו באינטנסיביות של 82 משחקים בעונה.

הספרס כן יכולים לצאת ולאסוף רכז סטייל פרד ואן וליט בהנחה והם מגיעים למסקנה שטרה ג'ונס (שיהיה חופשי מוגבל הקיץ) לא מספיק טוב כדי לפתוח בחמישייה, אבל אני חושב שהשלד הצעיר של קלדון, ואסל, סוהאן ושות' צריך עוד קצת זמן לרוץ לפני שמתחילים בגישה האגרסיבית.

 

דני אייזיקוביץ': לאט ובזהירות. אין מה למהר. וומבי עוד לא "קרע" זוג נעליים בנ.ב.א., לא התמודד עם הפיזיות של יוקיץ', אמביד ואפילו שחקנים כמו אייטון. יש לו המון מה להוכיח וכולם ירצו להוכיח "לילד" שהוא לא יעשה את זה על הראש שלהם.

המטרה העיקרית של הספרס זה לוודא שהוא מעלה מאסה ונשאר בריא.

אח"כ, לבנות את הסגל המשלים בהתאם לאיכויות שיתבררו ככל שהעונה תתקדם, אם זה רכז קלאסי לפיק אנד רול (האליברטון?), או אולי גבוה אחר שייקח את כל המגע מול גבוהים כמו יוקיץ' ואמביד.

אבל הדבר הכי חכם זה לא למהר ולהסתכל 3-4 שנים קדימה.

 

יוסטון עברה דראפט מוצלח, ויש לה הרבה מקום מתחת לתקרה. איך נכון להשתמש בו?

דני אייזיקוביץ': יוסטון קצת מבלבלים אותי. מצד אחד שומעים המון קולות של "כאן ועכשיו", מצד שני לאן אתם ממהרים?!

לדעתי מה שאני הייתי בשלב הנוכחי זה מעבה את הסגל בווטרנים שלא מחפשים לגנוב את ההצגה ולא הייתי ממהר. אין שום בעיה לשלם בעוד שתי עונות של בנייה, ולתת לשחקנים הצעירים להתבשל.

שחקנים שיכולים להתאים הם… ברוק לופז. יש שמועות סביבו, זו דוגמא לווטרן נהדר שיודע לתרום ולא מחפש את אור הזרקורים לעצמו. מצד שני, שחקן כמו הארדן ששמו נקשר כרגע עם הרוקטס לדעתי יהיה טעות אדירה עבורם ועבור הצעירים שצריכים את הזמן לצמוח.

 

אריק גנות: בניגוד לספרס, ליוסטון יש כנראה את כל הטאלנט שהם צריכים. לגרין, שנגון, סמית, מרטין, פוקטר ואיסון הצטרפו אמן תומפסון וקאם וויטמור. השאלה עכשיו היא איך בונים תרבות מנצחת במועדון הזה, שהיה בבלגאן מקצועי כבר הרבה שנים ולא הצליח לייצר קבוצת הגנה סבירה מאז שקלינט קאפלה שיחק שם.

הכיוון שלהם, שנראה הגיוני, הוא להביא ווטראנים הגנתיים שייצבו את הקבוצה בצד הזה של המגרש, יתנו דוגמה לצעירים וייצרו תחרות על דקות שתכריח את כולם לעבוד קשה. וואנווליט, ברוק לופז ודילון ברוקס הוזכרו כמועמדים ואם יצליחו להביא את שלושתם.תהיה להם קבוצה שתתחרה על הפלייאוף.

 

מידן בורוכוב: אני חושב שהכי נכון עבור יוסטון ללכת על וטרנים שיעזרו לסגל הצעיר של הקבוצה להתפתח מבלי לפגוע בהתקדמות שלהם. אני חושב שברוק לופז הוא שחקן המטרה המושלם עבור המשימה.

אם כבר מילווקי ואם מידלטון מחפש בעיקר כסף הוא נראה לי כאופציה לא רעה כשבעתיד יוסטון יכולה לחתוך אותו. אם יוסטון רוצה ללכת כאן ועכשיו היא צריכה לנצל את הרצון של טורנטו ללכת לבניה ולשים את הצ׳יפים על פאסקל סיאקם מתוך מחשבה עתידית .

בניגוד לדעה הרווחת הייתי בורח מג׳ימס הארדן כמו מלבה רותחת, אני לא בטוח שזה מה שיוסטון צריכה כמנטור לצעירים שלה.

 

טל קינן: מסיבה לא מובנת הרוקטס ממש רוצים להתחזק ולהביא וטרנים כדי לנצח (היו שמועות על ברוק לופז, דילון ברוקס ורחמנט לניצלן אפילו להחזיר את ג'יימס הארדן). כנראה שהם שכחו שאם הבחריה שלהם תיפול בטופ 4 הם ישמרו עליה במקום לשלוח אותה ל-OKC. אם אני הרוקטס אני מחפש לבזבז רק על שחקנים יחסית צעירים דוגמת אוסטין ריבס, THT, קאם ג'ונסון, ג'קסון הייז, לוני ווקר ורוי האצ'ימורה. שחקנים שיוכלו להשתלב ולצמוח עם הסגל הצעיר ולא לקחת לו דקות. כמובן שעדיף לרוקטס להציע עכשיו חוזים קצרי טווח כדי שכשהצעירים שלהם יהיו בשלים, יהיה להם מקום בתקרה למשוך כוכבים ושחקנים טובים יותר.

 

דור בן דוד: בניגוד למקרה של הספרס, נראה שעל יוסטון יש לחץ רב לנצח עכשיו והמינוי של אימה יודוקה – המאמן היחיד שהצליח להוציא את בוסטון מהמזרח בעידן ג'ייסון טייטום – מעיד על כך. הרוקטס היו גרועים וקשים לצפייה ב-3 העונות האחרונות, ואני חושב שיש מקום להוסיף קצת וטרנים שידחפו את הקבוצה הזו קדימה וישנו את התרבות המפסידה שדבקה בארגון.

אני מאמין שהרוקטס לא צריכים להביא שחקנים "על הראש" של גרין, שנגון ותומפסון, אבל בכנפיים בהחלט יש מקום לשיפור ושחקן כמו דילון ברוקס, בהנחה והוא מפסיק עם השטויות שלו, נראה לי כמו התאמה נהדרת שם. אבל אני פחות אוהב את השמועות סביב לופז ו-ואנווליט.

 

 

 

שיחות בין לילארד לפורטלנד לגבי עתידו – מה נכון לשני הצדדים ואיזו דרך יש לבנות קבוצה תחרותית סביבו אם הוא נשאר?

דור בן דוד: אני חושב שדי ברור בשלב הזה שהדבר הנכון לשני הצדדים, מנקודת מבט עסקית וקרה, היא להיפרד. לפורטלנד אין באמת דרך לבנות קבוצה שתוכל לאיים על התואר, או אפילו לעשות פלייאוף במערב הצפוף, במצב הנוכחי של הסגל שלה, וגם תוספת של שחקן כמו דריימונד או, במקרה האופטימי, זאיון וויליאמסון לא באמת תזיז את המחט לאנשהו.

סקוט ושיידון שארפ הם, לדעתי, שני כשרונות גדולים מאוד אשר יכולים להצעיד את הפרנצ'ייז הזה יחד שנים קדימה, וגם אנפרני סיימונס הוא שחקן מבטיח שיוכל לעזור להם בעתיד. אם לילארד רוצה להתמודד על אליפות הוא צריך ללכת, ואם הוא רוצה להישאר אז לפחות שלא יפריע למה שנבנה פה.

 

דני אייזיקוביץ': לפעמים הדבר הנכון הוא לומר – ניסינו, עשינו, לא הלך צריך לנסות גם משהו אחר.

אני מאוד אוהב את הסיפור של ליליארד בפורטלנד, והשנה גם הייתה קבוצה מאוד מעניינת עם גראנט, סימונס, נורקיץ' ובהתחלה הארט (שעבר בטרייד). ובסוף העונה? אותה גברת בשינוי אדרת.

משהו שם לא עובד, יש המון קלפים נהדרים, במשחק מחשב זה אמור כבר להתחבר, במציאות זה עדיין לא קרה ואני חושב שגם עבור האוהדים וגם עבור פורטלנד הגיע הזמן להפרד. אני רוצה לראות את ליליארד נלחם בפלייאוף, נותן סלי ניצחון, ועבור פורטלנד מגיע להם שתהיה דרך חדשה. זה (כנראה) כבר לא יקרה ביחד.

 

אריק גנות: לילארד הוא ההגדרה המילונית של שחקן נשמה. 11 עונות באותה קבוצה, מעולם לא דרש טרייד, שיחק המון משחקים כל עונה עד שהפציעות האטו אותו. הוא מזוהה עם הקבוצה והקבוצה איתו.

יהיה קשה לבנות מסביבו קונטנדרית. לילארד וסיימונס בקו האחורי פחות או יותר מבטיחים אין הגנה. כנ"ל נורקיץ' הפציע בקו הקדמי. יש מקום תחת תקרת השכר, אבל הארכת החוזה של ג'רמי גרנט תצרוך אותו, ואם יתנו לו ללכת לא יגיע שחקן טוב יותר. לכאורה אפשר לחפש טרייד על שארפ או סקוט, אבל הקבוצות שירצו את זה יתקשו להחזיר שחקן טוב.

בסימולציית מחשב היו עושים עליו טרייד, אבל בעולם האמיתי – קשה.

 

מידן בורוכוב:  אתמול פגישתי קולגה לעבודה שגר בפורטלנד, הוא אמר שישמח אם לילארד ישאר אבל… שהבית שלו מוצע למכירה…

אני חושב שפורטלנד בהחלט יכולה לבנות קבוצה תחרותית סביב לילארד, המטרה המרכזית שלה חייב להיות דרימונד גרין. בהנחה שג׳רמי גראנט יקבל את חוזה המקס שלו, הייתי עושה טרייד על סימונס (יש מספיק גארדים)

ומקווה שהנדרסון עילוי כמו שחושבים. דה פקטו הסיכויים לכך קטנים ונראה שלילארד ימצא לעצמו בית חדש בשבועות הקרובים

 

טל קינן: השבוע בדיוק צייצתי לגבי עתיד לילארד בבלייזרס.

כמו שאתם רואים, אני פחות מאמין בשילוב הזה. מעבר לכך, צריך לזכור שלילארד נחשב לאגדה בפורטלנד. לא משנה מה הוא יעשה, האוהדים יקבלו זאת בהבנה. גם הם מבינים שפורטלנד לא תיקח אליפות בעידן שלו והם ישמחו שהוא יזכה בה במקום אחר. עדיף לכל הצדדים להיפרד כדי שלילארד יקבל את הצ'אנס שלו לנצח והבלייזרס יקבלו חבילה נהדרת אותה ינצלו לבנייה מחדש סביב סקוט הנדרסון. אם יחכו יותר מידי, בסוף יקרה להם מה שקרה לוויזארדס עם בראדלי ביל. זה הזמן לקסם את הנכס.