עולם הפנטזי מחולק לשני זרמים, ליגות הרוטיסרי, בהן כל שחקן משחק נגד כל שאר השחקנים במאצ' אפ אחד ארוך שנמשך כל העונה, וליגות ה-Head to Head) H2H) שמשוחקות במבנה של ליגה רגילה, כל שבוע משחקים מול שחקן אחר ובסוף העונה המנצחים עולים לפלייאוף.
אחרי ששיחקתי בשני סוגי הליגות, אני יכול להגיד באופן ברור שאני מעדיף את ה-H2H. כל שבוע דורש התאמות ולכן האסטרטגיה הרבה יותר דינאמית, היריבות האישית מקבלת משקל ומכניסה עניין (אין כמו ה-memes של הפלייאוף) והפלייאוף הוא תמיד חגיגה.
אז מה בעצם ההבדל באסטרטגיות? איך בונים קבוצה מנצחת ב-H2H?
קודם כל, בניגוד לליגת רוטיסרי, שבה צריכים להשקיע בסך של כל הקטגוריות, בליגת H2H סטנדרטית (עם 9 הקטגוריות הרגילות, אחוזי שדה, אחוזי עונשין, ריבאונדים, אסיסטים, שלשות, חטיפות, בלוקים, איבודים ונקודות) צריך לנצח רק 5 קטגוריות בשבוע. מה שאומר שאפשר וצריך לעשות פאנט על יותר מקטגוריה אחת (פאנט היא אסטרטגיה בה מזניחים קטגוריה מסויימת על מנת להשקיע משמעותית בשאר הקטגוריות). סביר להניח, שאם תנסו להתפרס על כל 9 הקטגוריות, מישהו שהלך על פאנט ב-2 קטגוריות כדי להיות ממש טוב ב-7 קטגוריות אחרות ינצח אתכם. מכיוון שיש קורלציה ברורה בין מספר קטגוריות ויש כמה אסטרטגיות מוכרות לבניה של קבוצה טובה.
קבוצת גארדים
הקבוצה מתבססת על שלשות, אסיסטים, אחוזי עונשין, חטיפות ונקודות, שהן כולם קטגוריות עם קשר חזק בינהן וכולן מקושרות יותר לגארדים מאשר לשחקני פנים. כצפוי, השחקנים המובילים בקבוצה כזו יהיו בדרך כלל יותר גארדים מאשר פורוורדים וסנטרים.
מפתחות להצלחה:
- מכיוון שאסטרטגיה של 5 קטגוריות היא ממש סיכון גבוה, מומלץ מאוד להצליח להשיג קטגוריה אחת חזקה נוספת. אה כן, ושהקטגוריה הזו לא תהיה איבודים, אין לכם סיכוי. לאיבודים יש קשר הפוך גם עם אסיסטים וגם עם נקודות.
- דווקא בקבוצה שיהיו בה יותר גארדים, השחקנים החשובים בשיטה הזו היא דווקא אלו שהם לא. לשיטה הזו חשוב להשיג ביג מן שגם תורם לקטגוריות של הגארדים וגם יתן לכם יתרון בקטגוריה נוספת.
שחקנים מתאימים:
הסיבובים הראשונים עמוסים בגבוהים שמתאימים לשיטה. קאזינס, דייוויס, יוקיץ' וקא"ט, לכל אחד מהם יש דרך להתאים לשיטה. אני כן אציין את פורזינגיס שלדעתי מושלם לאסטרטגיה הזו, הוא תורם בשלשות ואחוזי עונשין, אחוזי השדה הרעים שלו לא מפריעים לשיטה הזו, הוא נותן תרומה מאוד משמעותית לבלוקים ולא צריך לבזבז עליו את בחירת הסיבוב הראשון שבה השתמשתם כבר כדי לבחור גארד תותח, רק תוסיפו מאוחר יותר עוד גבוה שנותן בלוקים עם אחוזי עונשין מעל 60%, ואתם במצב סביר.
אי אפשר להשתמש בדראמונד או בדיאנדרה בקבוצה כזו, קשה מאוד להתאושש מהנפילה באחוזי העונשין.
דעה כללית:
אסטרטגיה יחסית פשוטה וקלה ליישום. אם השגתם את השחקנים המתאימים, מומלץ.
קבוצת גבוהים
אותו העיקרון שראינו בקבוצת הגארדים יעבוד גם על קבוצת גבוהים. הקבוצה תיבנה בעיקר על הקטגוריות שמקושרות לביג-מנים של ה-NBA, כלומר על אחוזי שדה, ריבאונדים, בלוקים ואיבודים. כמובן שתהיה בה נטיה לכמות גדולה יותר של שחקני פנים.
מפתחות להצלחה:
- שימו לב שפה יש רק 4 קטגוריות, לכן חייבים לפחות שתי קטגוריות נוספות out of position.
- בניגוד לקבוצת הגארדים, שבה נתתי את הדגש על העמדות הפחות דומיננטיות, כאן אני בכל זאת נותן את הדגש על הגבוהים. אני עושה זאת מכיוון שתרומה out of position הרבה יותר נפוצה אצל גבוהים מאשר אצל גארדים. תנו לגבוהים המובילים שלכם לקבוע לאיזה כיוון הקבוצה הולכת. יש לכם את דיוויס? לכו על חטיפות ואחוזי עונשין, יוקיץ? אסיסטים. קא"ט? אחוזי עונשין ושלשות.
שחקנים מתאימים:
בגזרת הגבוהים הייתי ממליץ להמנע מקאזינס ומפורזינגיס, בגלל ריבוי איבודים ואחוזי שדה בעייתיים.
מבחינת השאר, דוויין ווייד מתאים מאוד לשיטה כשהוא בריא ו-MKG נותן תפוקה של ביג מן מעמדה 3. השאר בעיקר תלויים בכיוון של הקבוצה בקטגוריות שאינן של גבוהים. אם הולכים על שלשות, צריך שחקנים שישמרו על אחוזי שדה גבוהים למרות השלשות, ואז יתאימו שחקנים כמו קליי ת'ומפסון, CJ מקולום שמוסיף גם קצת בלוקים באופן מפתיע או אייברי בראדלי שנותן גם חטיפות וריבאונדים. אם צריך אסיסטים אז ג'יימס ג'ונסון יכול להתאים מאוד. אם לא, יש לא מעט שחקנים ללא הרבה אסיסטים ועם אחוזים יחסית גבוהים שרשומים כ-PG.
דעה כללית:
אני פחות אוהב, לדעתי קבוצת גבוהים מסובכת יותר מאשר קבוצת גארדים. לא הייתי ממליץ עליה לשחקנים מתחילים. למרות זאת, הייתי עד גם להצלחה של קבוצה שכזאת. אחד השחקנים בליגה שלי עשה מעבר אליה בשלב הפלייאוף, אחרי שהגארד המוביל שלו, קיירי, גמר את העונה. בעזרת הבלחה לא ברורה של ג'ורג'י ג'נג בעונת הרוקי שלו, הוא הצליח להגיע לגמר בצורה מאוד מרשימה מהמקום ה-7 בליגה (ולהפסיד שם בצורה מפוארת לא פחות).
קבוצת ווליומים
אחת הקבוצות היותר כיפיות שאפשר ליצור. כל דבר שקשור ליעילות נזרק מהחלון. אחוזי שדה? אחוזי עונשין? איבודים? לא מעניין אותנו, רק כמה שיותר מהכל.
מפתחות להצלחה:
- דיי פשוט האמת, אם יש לכם שחקן שעושה משהו יעיל, תעיפו אותו בטרייד בשביל מישהו שעושה יותר ממשהו פחות יעיל.
- נסו לנצל הזדמנויות, אם ראיתם את אחד המתחרים שלכם מפסיד מאצ' אפ צמוד על יעילות, תנו הצעה על השחקנים שדפקו לו את המאצ' אפ, הוא קצת שונא אותם כרגע.
שחקנים מתאימים:
ווסטברוק, קאזינס, דראמונד, אלפריד פייטון, רוביו, דיאנדרה ג'ורדן, ועוד שחקנים שממש כיף לראות.
דעה כללית:
מומלץ כי זה יחסית קל. קחו בחשבון שהקטגוריות של היעילות הן הראשונות שהולכות ברגע שמישהו מחליט על פאנט, לכן מדי פעם תתקלו בעוד קבוצות שבנויות ככה, וכנראה שתצטרכו לנצח מאצ' אפים גם בעזרת הקטגוריות החלשות שלכם.
קטגוריות מיוחדות:
הקטגוריות של היעילות, האחוזים והאיבודים, הן הכי בעייתיות מבחינתי. במיוחד אחוזי השדה והאיבודים. קטגוריית אחוזי השדה נמצאת אצלי בקונפליקט תמידי, ככל ששחקן זורק יותר מהשדה הוא משפיע יותר על הקטגוריה הזו. מצד שני, ככל ששחקן זורק יותר זריקות למשחק, כך גם האחוזים שלו יורדים. באיבודים המצב בכלל בעייתי, ככל ששחקן נוגע יותר בכדור, ככה פוטנציאל האיבודים שלו גבוה יותר, ויש המון קטגוריות שמצביעות על זה ששחקן נוגע בכדור.
יש לא מעט שחקנים יעילים במיוחד, אבל הם לרוב גם יקרים במיוחד. אני ממליץ מאוד להמנע מלנסות לשמור על כל 3 הקטגוריות הללו ביחד, זה מאוד קשה, השחקנים שדרושים לזה יקרים ולקבוצות כאלו יש נטיה להיות מאוד בעייתיות ב-6 הקטגוריות האחרות.
אז מה כדאי לעשות?
הגישה שלי היא לזרום עם הדראפט ולא לבוא מאוד מכווני מטרה מראש. בבחירות המוקדמות של הדראפט אתם תרצו לבחור את השחקן הכי טוב על הלוח. אם תהיו מקובעים על אסטרטגיה ספציפית, אתם עלולים להשקיע בחירות מאוד גבוהות בשחקנים שלא ממש שווים אותן, מה שיגרום לכם להתחיל את העונה בחיסרון משמעותי. בדרך כלל אחרי 3 הבחירות הראשונות כבר אפשר לדעת אם מסתמן כיוון מסויים לקבוצה ואם כדאי ללכת על אחת הטקטיקות שהזכרתי.
אני אישית אוהב לבחור שחקנים שיש להם תפקיד מרכזי בקבוצה שלהם, ולכן אני בדרך כלל בפאנט איבודים. אני שואף לדעת אחרי 6-7 בחירות איזה קטגוריה הכי חלשה אצלי מעבר לאיבודים ולא לנסות לחזק אותה יותר. ככה גם אם לא הלכתי על אף אחת מהאסטרטגיות המוצעות, עדיין הצלחתי לחזק 7 קטגוריות משמעותית ואני במצב טוב.
משחקים בH2H? לעוד כתבה על אסטרטגיות פנטזי קיצוניות