כתבה: כתומה

 

להלן רשימת הישגים של שחקן ישראלי: להגיע כשחקן שנה ראשונה לקולג' בדירוג גבוה ובעל שם, לקבוצת וטרנים המשחקת בקונפרנס(הועידה המחוזית) הותיקה ביותר בארצות הברית; להיות השחקן הזר והפרשמנן(שחקן שנה ראשונה) היחידי בחמישייה הפותחת; להפוך במהירות לשחקן חמישייה אקוטי בשני צידי המגרש; להוביל את הקבוצה ואז גם את כל הקונפרנס באחוזי קליעה מחוץ לקשת; לזכות פעמיים בתואר הפרשמנן השבועי של הקונפרנס; לזכות בתואר הפרשמן השבועי הלאומי, מתוך כלל שחקני העונה הראשונה בכדורסל המכללות בארצות הברית; להבחר לחמישיית שחקני השנה הראשונה של העונה, לקבל אזכור של כבוד ברשימת שחקני העונה; לשבור את שיא הקונפרנס בשלשות שנקלעו לעונה על ידי שין שנה ראשונה; להיות אחד ממובילי הקבוצה לשיא היסטורי של חגיגות אליפות העונה הסדירה לאחר 40 שנה;

מוכר לכם או לכן?

אם הימרתם על הנפלד או שפר- פספסתם בעשרים שנה כמעט. הרשימה הזו, כולה, היא תמצית ההישגים של שחקן ישראלי אחד העונה, שנחתמה ממש לאחרונה.

העונה? מי זה? איך פספסנו? איפה התפרסם הראיון?
ובכן, אל תדאגו, אין צורך להתייצב אצל הנוירולוג בחשש לדמנציה, ולא נשארתם מחוץ לעניינים. הסיבה שהראש לא מלא בראיונות מפלטפורמות מיינסטרים בנושא, ואולי אין לכן או לכם מושג ירוק על מי אני מדברת – היא, ככל הנראה, העובדה שמדובר בשחקנית, ולא בשחקן.

 

אז איך סללה ירדן גרזון בת ה19, שחקנית העתודה ונבחרת ישראל בכדורסל, את כל הדרך מרעננה, ישראל, ועד לרשימת השיאים של קבוצת כדורסל המכללות שדורגה העונה במקום השני בארצות הברית?

 

ירדן ותאומתה יובל נולדו וגדלו ברעננה, למשפחה בה הכדורסל הוא טריטוריה מוכרת. הוריהן, איתן ורותי, שניהם שחקני עבר, ואחיהן דביר ואחותן ליאור, שחקנים גם הם. ליאור, שחקנית נבחרת ישראל וצעירה מבטיחה ומוכשרת גם היא, רשמה בעצמה בעונה החולפת נתונים מרשימים במדי מכללת אוקלהומה, אליה עברה לאחר שתי עונות במכללת וילאנובה.

 

גרזון החלה לשחק בגיל 8 בקבוצת הקט-סל של מכבי רעננה, איתה גם זכתה בגביע הילדות לעונת 2016/17.

ב-2016 השתתפה ירדן לראשונה עם נבחרת הילדות באליפות אירופה עד גיל 14 בסלובניה וב-2017 השתתפה בטורניר שוב, בלטה, ונבחרה לחמישיית הטורניר.

בעונת 2017/18 השלימה עם קבוצתה זכיה בדאבל, גביע ואליפות בנערות ב' ונערות א'. בעונה זו וגם בזו שאחריה נבחרה ירדן לחמישיית העונה.

ב-2018 השתתפה עם הנבחרת באליפות אירופה דרג ב' עד גיל 16 במונטנגרו, בטורניר קלעה 17.8 נקודות, לקחה 6.6 ריבאונדים ומסרה 1.8 אסיסטים בממוצע למשחק. בעונת 2019/20 זכתה עם נבחרת תיכון אוסטרובסקי באליפות התיכונים.

בקיץ 2021 השתתפה עם הנבחרת בטורניר הצ'לנג'ר עד גיל 20, בו קלעה 19.2 נקודות, לקחה 9.4 ריבאונדים ומסרה 2 אסיסטים בממוצע למשחק, כשהיא מסיימת את הטורניר כקלעית המובילה במפעל.

בקיץ האחרון השתתפה באליפות אירופה עד גיל 20 לדרג ב', בה עזרה לנבחרת לעלות מהמקום השלישי לדרג העליון בעזרת תרומה צנועה של כ-20 נקודות, 7.2 ריבאונדים ו-3.8 אסיסטים בממוצע למשחק, כשהיא מדורגת במקום הראשון בטורניר בנקודות מדד למשחק.

 

בעונת 2019/20, כשהיא בת 16 בלבד, החלה ירדן את קריירת הבוגרות שלה במדי מכבי רעננה מליגת העל לנשים. היא שיחקה 17 משחקים, קלעה 6.3 נקודות, לקחה 2.6 ריבאונדים ומסרה 1.9 אסיסטים ב-23.7 דקות ממוצע למשחק, עד להפסקת הליגה בשל וירוס הקורונה. בעונת 2020/21 עשתה את קפיצת המדרגה המשמעותית בקריירת הבוגרות שלה, וב-24 משחקים קלעה 13.5 נקודות, לקחה 7.3 ריבאונדים ומסרה 4.5 אסיסטים ב-34.2 דקות למשחק, כשהיא ממצבת את עצמה כאחת מהשחקניות הישראליות הבולטות בליגה, על אף גילה הצעיר.

בעונת 2021/22 עברה לשחק במדי מכבי עירוני רמת גן ומהלך העונה העמידה ממוצעים של 12 נקודות, 4.8 ריבאונדים ו-3.8 אסיסטים ב31.5 דקות למשחק, וסיימה בטופ 5 הקלעיות הישראליות לעונה.

בנובמבר 2021 רשמה את הופעת הבכורה שלה בנבחרת ישראל הבוגרת כשהיא קולעת 16 נקודות וקוטפת 4 ריבאונדים בהפסד ישראל ללטביה.

 

עד כה, נכון שמרשים? מרשים. עכשיו, בהנחה שמפולת הסטטיסטיקות מהפסקאות האחרונות לא הבריחה אתכם, אתם בודאי שואלים ושואלות את עצמכם: רגע, נתונים מרשימים…לאיזו עמדה?

ובכן, התשובה היא כן. כן להכל. על הנייר, ירדן היא גארדית-פורוורדית, נעה בקלות בין עמדות 2, 3 ו-4. בפועל, היא מסוגלת לנוע בין כל העמדות לפי צורך. כשהיא מתנשאת לגובה 1.90 (3'6), ירדן יודעת להוביל כדור ולייצר מהלכים, לקרוא את המגרש ולקבל החלטות, למסור, לחדור פנימה, לקלוע מחצי מרחק, לקלוע מחוץ לקשת, לקחת כדורים חוזרים, ולהשתמש בגודל שלה ובקריאת המשחק לשמירה אישית טובה מאד.

הישגיה מגיל צעיר והיכולות המגוונות בצורה יוצאת דופן שלה, בתחרות מול צעירות ובוגרות כאחת, במהירות קנו לה השוואות לנציגתנו האחרונה בWNBA, שי דורון, כ"דבר הבא" "פני עתיד נבחרת ישראל" ו"עתיד כדורסל הנשים הישראלי".

ואלו לא רק כותרות. ראיונות עם אנשי צוות, מאמנים ומאמנות וחברות לסגל, ממחישים כי התחושות לגבי הכשרון המיוחד של ירדן, בשילוב עם האופי התחרותי והבלתי מתפשר, הן תחושות רווחות.

 

התחושות הללו לא נשארו רק ברדאר המקומי; ב-2019, כשהיא בת 16 בלבד, הגיעה ירדן לאינדיאנה, ארצות הברית, להתאמן אצל מאמן AAU( (Amature Athletic Unionורנרד הולינס. הולינס, בעל הקשרים בתוך מערכת קבוצת הנשים של מכללת אינדיאנה, הפנה תשומת ליבם אל הפרוספקט והפגיש בינה לבין אחד ממאמני הקבוצה.

מאותו רגע ואילך החל קשר ארוך טווח בין ירדן ומשפחתה לבין צוות המאמנים והמאמנת הראשית הותיקה, טרי מורן; בדצמבר 2021 הכריזה גרזון שהיא עתידה לשחק בעונת המכללות הבאה באינדיאנה, ולקראת עונת 2022/23 הצטרפה ירדן לאחותה, ליאור, אל מעבר לאוקיינוס, והחלה את ההכנות לקראת ההשתתפות בעונתה הראשונה במסגרת ה-NCAA באחת מהמכללות השאפתניות בתחומי הספורט במדינה; כשהיא מדורגת כפרוספקט 4 כוכבים, הדירוג הגבוה ביותר לאתלט המגיע לתוכנית.

אך מסתבר שלמרות הקשר המתמשך, המעקב לאורך השנים והציפיות שנבנו, עדיין הצליחה ירדן להפתיע את הצוות והסגל כבר מתחילת הדרך. בראיון לפודקאסט The Sports Rabbi סיפר מאט פרס, העיתונאי המסקר את הקבוצה עבור IDS Sports "במהלך ההכנות לעונה היו הרבה סוגי 'שיחות שקטות' עם המאמנת טרי על כך שאולי ירדן תעלה ותיתן תרומה ישירה מהספסל היות והיא פרוספקט יוצא דופן…אבל אני לא חושב שמישהו מאיתנו, כולל אותי, המאמנת מורן והסגל השחקניות, ידעו מה הם באמת הולכים לקבל ממנה ברגע שהעונה תתחיל. ומה שראינו ממנה כשהוכנסה לחמישייה הפותחת במשחק מול (מכללת)ורמונט, היו 19 נקודות, 4 אסיסטים, 4 ריבאונדים ו-2 חסימות. היא נראתה טוב בצורה יוצאת דופן, כמו אחת מהשחקניות הטובות ביותר על הפרקט. וכדי להדגיש עד כמה היא יוצאת דופן, מדובר בשחקנית בגובה 3'6 שנראית אפילו גבוהה מזה על המגרש, שמנהלת את המשחק היטב ומשחקת הגנה נפלאה. הראיית משחק שלה זה משהו שלא ציפיתי לו, היא עושה פעולות שאני לא חושב שראינו הרבה שחקני שנה ראשונה בקולג'ים עושים. זה פשוט היה מרגש לצפות בה עד כה".

נראה שהרושם המיידי שהשאירה גרזון על צוות המאמנים והסגל היה דומה, טרי מורן, המאמנת הראשית המוערכת והמנוסה של אינדיאנה, העידה על האופי של ירדן באחת ממסיבות העיתונאים של הקבוצה "אפילו שהיא שחקנית שנה ראשונה בהגדרה, היא לא משחקת כמו אחת. היא לא מתנהגת כמו אחת. יש בה רמת בגרות שאני לא חושבת שראיתי מפרשמנית בכל שנותי כמאמנת, וזו השנה ה-30 שלי בתפקיד" והמשיכה לפן המקצועי "אנחנו יכולים לשים את הכדור בידיים שלה, יכולים לסדר חסימות גבוהות, לתת את הכדור בפוסט, והיא תקבל החלטות טובות. היא לעיתים רחוקות מקבלת החלטות לא טובות". מקנזי הולמס, חברתה לסגל, שחקנית שנה רביעית וכוכבת הקבוצה, אמרה דברים דומים "רמת הבגרות שלה היא משהו שלא ראיתי מעולם משחקנית שנה ראשונה…בעצם, משום שחקנית. יש לה מעין יכולת להתעלות ברגעים מכריעים" שרה סקליה, שחקנית שנה רביעית גם כן, הוסיפה "היא ממש חכמה על המגרש, יכולה לזרוק שלשות, פול-אפס, ולהגיע לסל. היא סוג של שחקנית אול-אראונד(שחקנית מגוונת) בשבילנו, והיא מראה את זה באימונים".

 

כדי להבין ההתפעלות של הצוות והסגל מפתיחת העונה של ירדן, וכדי להסביר עד כמה היא יוצאת דופן בנוף הקבוצה, צריך לדעת שאינדיאנה בשנים האחרונות היתה קבוצה המסתמכת בעיקר על נסיון בסגל, והכוח המשמעותי בה היה הוטרניות, שחקניות השנה השלישית והרביעית.

גם העונה, מובילות הקבוצה ללא עוררין היו שחקניות העונה הרביעית, הפורוורדית מקנזי הולמס והגארדית גרייס ברגר, שנכנסו בסוף העונה הנוכחית לרשימת ה- All Americans, דורגו בין רשימת השחקניות הטובות בכדורסל המכללות בארצות הברית, ומיועדות להבחר במקומות גבוהים בדראפטים העתידיים ל-WNBA. כך שהעובדה שמרגע הגעתה לקבוצה ולאחר האימונים הראשוניים הוצבה ירדן ישירות בחמישייה הפותחת, מצביעה הן על מידת הרושם מהיכולות שהפגינה והן על האמון שניתן בה.

 

העונה של גרזון החלה, כאמור, בתרומה מיידית על הפרקט. כבר בהופעת הבכורה הראתה את טווח הקליעה שלה כשצלפה 5 שלשות, ולא חלפו משחקים רבים עד שנראה היה שדבר אחד שכולם הבינו: אסור להשאיר אותה פתוחה מטווח הקשת.

אינדיאנה פתחה את העונה במסגרת קונפרנס ה-10BIG בסערת רצף 12 נצחונות והיו נראות בלתי ניתנות לעצירה, כאשר ירדן פותחת בחמישייה ומעמידה ממוצע של 12 נקודות, 4.1 ריבאונדים ו3.8 אסיסטים ב-27 דקות למשחק.

היכולת המצוינת לא נעלמה מהעיניים המקצועיות, וב-28 בנובמבר, 7 משחקים בלבד מפתיחת העונה ולאחר שני משחקי חוץ מרשימים ב-Back to back, בהם העמידה ממוצע של 19 נקודות, 6 ריבאונדים ו-5 אסיסטים, נבחרה ירדן לתואר "פרשמנית השבוע" של הקונפרנס בפעם הראשונה.

עד מהרה באה היכולת הורסטילית המדוברת שלה לידי ביטוי כשנעה על המגרש בין עמדות ה-3, 4, ו-5, ואף קיבלה החלטות וייצרה מהלכים לטובת אחרות. בניגוד לצורה בה שיחקה בארץ, ועם מובילות כדור דומיננטיות לידה, כאן כבר נדרשה לשחק הרבה יותר ללא כדור מאשר בעבר, ונראה היה שהיא מצליחה להתאים את עצמה בצורה טובה לדרישות.

 

https://twitter.com/IndianaWBB/status/1597324080369537025?t=o9ddDzAtryUoKIYvzYcdOg&s=08

 

כאן גם צריך להזכיר, מעבר להתאמות על המגרש, היתה צריכה ירדן להתמודד עם ההתאמות מחוץ לו; המעבר הרחק מהבית והמשפחה, לוח הזמנים הצפוף, הטיסות והאימונים העמוסים והארוכים שלא היתה רגילה להם, הדרישות בלימודים, התרבות השונה, והשפה אליה טרם התרגלה. בראיונות, באימונים ובפסקי הזמן במשחקים, נעזרה בחברותיה לקבוצה שהיו הופכות את ההוראות המורכבות לשפה פשוטה וברורה יותר, על מנת שתוכל להבין.

 

עם יכולות אישיות נהדרות ומשחק קבוצתי, עד מהרה החלה אינדיאנה להראות כאחת הקבוצות החזקות, הן במסגרת הקונפרנס והן בדירוג קבוצות המכללות הכללי, וההצלחות במהרה סימנו את העונה כאחת הטובות בתולדות הקבוצה. הן שברו שיאים קבוצתיים ברצף נצחונות ובשיאים אישיים, משחקים מרכזיים שלהן הועברו לשידורים כלל ארציים, ועד סוף ינואר, שלושה חודשים לתוך העונה, עמדו במאזן קבוצתי היסטורי של כ-21 ניצחונות אל מול הפסד בודד, והתייצבו בראש טבלת הקונפרנס.

ירדן היתה חלק בלתי נפרד מההצלחה. על אף תקופות של עליות ומורדות המאפיינות שחקניות ושחקנים צעירים, היתה חלק יציב ומשמעותי בתוך הרוטציה הקצרה והמוכשרת של הקבוצה, וכאמור, שחקנית השנה הראשונה היחידה בחמישייה הפותחת, וקיבלה הערכה רבה מהקבוצה והקהל.

ב15 לינואר ניצחה אינדיאנה את מכללת וויסקונסין, בערב שהיה מרגש באופן מיוחד עבור ירדן; היא קלעה 19 נקודות, לקחה 8 ריבאונדים ומסרה 7 אסיסטים, במשחק הקרוב ביותר שלה לטריפל דאבל העונה, לעיניי הוריה ואחותה שהגיעו לביקור מהארץ.

במהלך המשחק, בכל פעם שדייקה מטווח הקשת, קרא הכרוז "שלוש!" בעברית, כמחווה למשפחה שישבה בקהל. מהמשחק הזה ואילך הוכרזה כל שלשה של ירדן באולם הביתי של הקבוצה, בעברית.

https://twitter.com/IndianaWBB/status/1615002548896956421?t=Dktj9X3QA6TVTthy_k1v6A&s=08

https://twitter.com/IUJGray/status/1614756839849066497?t=hPc6QvTbsH4pRSjpGXg0xA&s=08

 

ב27 לינואר רשמו אינדיאנה נצחון מרשים על אוהיו החזקות, בכך שברו את שיא הקבוצה בנצחונות מול קבוצות מדורגות וטיפסו בעצמן לראש הטבלה. במשחק רשמה גרזון את הדאבל-דאבל הראשון שלה בקריירת המכללות, עם 20 נקודות, 10 ריבאונדים ו3 אסיסטים. ההופעה הזו זיכתה אותה בפעם השניה בתואר "פרשמנית השבוע" מטעם הקונפרנס, ובפעם הראשונה בתואר "פרשמנית השבוע" הלאומית, הניתן לאחת מתוך כלל שחקניות השנה הראשונה בכדורסל המכללות בארצות הברית.

ב-19 לפבואר ניצחו אינדיאנה את פורדיו במשחק שזיכה אותן באליפות העונה הסדירה בקונפרנס, בפעם הראשונה מזה 40 שנה, כשהן עומדות על מאזן 26 נצחונות אל מול הפסד בודד. הקהל המקומי המסור, שלאור העונה יוצאת הדופן הגיע בהמוניו, זיכה אותן בשיא כמות הקהל הגבוהה ביותר למשחק בתולדות הקבוצה, והן ניצחו את המשחק שהבטיח להן אליפות אל מול 17,222 אוהדים ואוהדות.

 

https://twitter.com/IndianaOnBTN/status/1620148475081138176?t=WvuMy59bjHoLd_DhHBcYaQ&s=08

https://twitter.com/IndianaWBB/status/1627381192906473473?t=jS6hDFhm-3ZyAZIEf8-srQ&s=08

 

ב-28 לפבואר נבחרה ירדן לחמישייה הראשונה של פרשמניות העונה בקונגרס, לאחר שקיבלה גם "אזכור של כבוד" ברשימת שחקניות העונה.

את העונה הסדירה סיימה כשחקנית חמישייה קבועה, רביעית מכלל הקבוצה בכמות דקות למשחק, רביעית בכמות נקודות למשחק(11.4), שלישית בכמות אסיסטים למשחק(3.1), שלישית בריבאונדים(4.9), שניה בחסימות(0.9), שביעית בחטיפות(0.8), שניה באיבודים(2.4), שמינית באחוזים מהשדה(47.1%), שלישית באחוזים מהקו(84%), וראשונה מאחוזי קליעה מחוץ לקשת(47%).

לא רק את הקבוצה שלה הובילה ירדן באחוזים לשלוש, אלא את כל שחקניות הקונפרנס, והפכה לאחת מקלעיות השלשות הטובות במפעל.

למעשה, הקליעה שלה מהקשת הפכה לכל כך מזוהה איתה שהקבוצה הוציאה לאוהדים חולצה מיוחדת המוקדשת לה.

 

https://twitter.com/IndianaNILStore/status/1628552353287733252?t=GVvatwwO6rIVUe8c45qrMA&s=08

https://twitter.com/IndianaWBB/status/1601024074007748608?t=LdTe6G2F4JpdK3A6PyHWlw&s=08

 

אל טורניר אליפות המכללות, ה"מרצ' מדנס", הגיעה אינדיאנה כפייבוריטית ברורה, בדירוג השני במדד המכללות ועם תחזיות לזכיה במקום הראשון. עוד טרם הטורניר נפצעה כוכבת הקבוצה מקנזי הולמס, והיה חשש כיצד הקבוצה, ששיחקה לאורך כל העונה ברוטציה קצרה של כ-7 שחקניות, תראה בלעדיה. החשש התפוגג כשאינדיאנה ניצחה באופן מוחץ את טנסי בסיבוב הראשון של הטורניר 77-47. ירדן קלעה 6 נקודות, לקחה 11 ריבאונדים, ומסרה 3 אסיסטים.

במקביל, ליאור גרזון, שהיתה עתידה להפגש עם קבוצתה, אוקלהומה, עם ירדן ואינדיאנה בסיבוב השני, הפסידה במשחק צמוד למיאמי, והתקווה לראות את האחיות משחקות אחת מול השניה על אותו פרקט, נגוזה.

אותה מיאמי שהדיחה את ליאור ואוקלהומה בסיבוב הראשון הפכה להיות הבעיה של אינדיאנה בסיבוב השני. כבר בתחילת המפגש ביניהן, היה נראה שקל זה לא יהיה. מיאמי, הידועות בשמירה האגרסיבית שלהן, עשו כל שביכולתן להפריע לאינדיאנה ולהוציא אותן מאיזון ומהשטף ההתקפי שלהן. מקנזי הולמס חזרה לשחק, אך הציגה יכולת ירודה, הן בהשפעת הפציעה והן בשל ההגנה הקשוחה של מיאמי.

במהלך המחצית הראשונה הצליחה מיאמי לבלום אותן התקפית ולבלבל אותן הגנתית, ואינדיאנה בעלת האחוזים הגבוהים מהקשת לא הקפידה להגיע לזריקות פנויות וטובות, וכשהגיעה, הן לא נכנסו. מיאמי פתחה פער שהיה קשה להדביק.

למחצית השניה הגיעה אינדיאנה מעט יותר מאוששת, אבל זה לא הספיק. המשחק היה צמוד למדי, השחקניות, וירדן בתוכן, התקשו לקנות סל, וכשהצליחו היו אלו בעיקר זריקות קשות של יכולת אישית. השיפוט, שעורר את זעם האוהדים משתי הקבוצות, היה בעייתי, ושחקניות המפתח משני הצדדים נכנסו לבעיית עבירות.

במהלך הרבע הרביעי, כשהמשחק הופך לצמוד מרגע לרגע, קלעה ירדן מהקשת שלשה חשובה לא רק לתוצאת המשחק ולקבוצה שלה, היא שברה על ידה את שיא הקונפרנס לשלשות שנקלעו על ידי שחקנית שנה ראשונה בעונה, והפכה למחזיקה בשיא.

 

הדקה האחרונה למשחק היתה צמודה ומתוחה במיוחד, כבר היה נראה שהעניין נחתם והמשחק הולך למיאמי, ואז, 49 שניות לסיום, מוצאת הולמס את ירדן לשלשה פנויה וירדן קוברת אותה, שוויון. הקהל על הרגליים.

פסק זמן, ולאחריו מיאמי עונות עם שלוש נקודות משלהן על קו העונשין. אינדיאנה מוציאות כדור, עוברת את המגרש, הכדור מגיע לידיים של ירדן שמכדררת, ועם מה שנדמה כמו כמויות עצומות של קרח בורידים, לוקחת שלשת סטאפ-בק ומדייקת. שוב שוויון, 6 שניות לסיום. מיאמי מוציאות את הכדור, והארדן קולעת מחצי מרחק (זריקה שלדאבון ליבם של אוהדי אינדיאנה תתגלה יותר מאוחר כצעדים שלא נשרקו). אינדיאנה נשארות ללא פסק זמן, ירדן מוציאה את הכדור למור-מקניל, שעוברת את המגרש, מיאמי חוטפות ממנה את הכדור, וקובעות את תוצאת המשחק, 70-68.

העונה מלאת הציפיות הסתיימה בהדחה כואבת בשלב שמינית הגמר ובשברון לב לקבוצה, לשחקניות, האוהדים והאוהדות.

לאחר ההפסד וההדחה, נפתח חדר ההלבשה של השחקניות ההמומות והכואבות, ומי שהתייצבו במסיבת העיתונאים לסכם את ההפסד והעונה שהסתיימה היו מקנזי הולמס, וירדן.

https://twitter.com/espn/status/1637999532175945730?t=9PmnrfXp3gR8m3QitUUMKg&s=08

 

גרזון סיימה את הטורניר בממוצע 11 נק', 4 ריבאונדים, 2 אסיסטים, ב-29.5 דקות למשחק; 45.2% מהשדה, 75% מהעונשין, ו-55% לשלוש. ממוצעיה מכלל העונה היו 11.1 נקודות, 5.3 ריבאונדים, 3 אסיסטים, 2.4 איבודים, 0.9 חטיפות, 0.9 חסימות, ב-29.9 דקות; ב- 45.5% מהשדה, 45.8% מהקשת, 86.1% מהעונשין.  היא קלעה בספרות כפולות ב-19 מתוך 32 משחקים במהלך העונה.

 

לאינדיאנה, כמו גם לירדן, יש הרבה מאד מה לקחת מהעונה הזו. הקבוצה שהשתנתה ונבנתה מחדש בעונה החולפת מלאה בכשרון ושחקניות מבטיחות, כוכבת הקבוצה מקנזי הולמס נשארת לעונה חמישית, וכמוה גם שחקניות שנה שלישית ורביעית נוספות. אליהן נוספה ירדן, המסוגלת לתרום לקבוצה בכמעט כל אספקט נצרך, והוכיחה במשחק הכי חשוב שלהן העונה שהיא אולי שחקנית שנה ראשונה, אך האופי המנצח והכישורים הופכים אותה לשחקנית מכריעת משחקים. בהובלת מורן, המאמנת המעוטרת והמוערכת שבזכות העונה המוצלחת זכתה בתואר מאמנת העונה(המאמנת הראשונה בתולדות הקבוצה לזכות בתואר), הקבוצה עמדה על מאזן 28 נצחונות מול 4 הפסדים, כשההפרש המצטבר מכל ההפסדים יחד עומד על 12 נקודות בלבד.

ירדן עצמה לא יכלה לבקש שנת רוקי טובה מזו, היכולת שלה מיצבה אותה כשחקנית מפתח בחמישייה, היא הפכה לשם דבר אצל אוהדי הקבוצה במהירות, והתרומה המיידית והכשרון הבולט קנו לה הערכה ושם שמעט מאד שחקניות שנה ראשונה זוכות להם.

 

לצד הגיוון וארסנל היכולות מעורר ההתפעלות שהציגה בעונתה הראשונה, יש גם דברים שירדן תרצה לעבוד עליהם לקראת קפיצת המדרגה לעונתה השניה, כמו שיפור הסיומת והאחוזים מתחת לסל, הידוק הכידרור, הפחתת האיבודים, ודיוק התנועות בהגנה במטרה לצמצם את כמות העבירות.

אבל עוד לפני שיגיע הזמן לעונה השניה במכללות, בקיץ הקרוב יגיעו ירדן וליאור, יחד עם שאר הלגיונריות שלנו במכללות (שכל אחת מהן שווה כתבה לכעצמה) לארץ, ויחברו לשאר שחקניות נבחרת ישראל לייצג את המדינה באליפות אירופה. הנבחרת מלאת כשרון, צעירות וותיקות כאחד, ויהיה מרתק לצפות בהן משתפות פעולה.