העשירייה: טור שבועי, העמדות מייצגות חשיבות בסדר יורד: סנטר-חמישייה-ספסל.

 

 

סנטר: אם אשאל מי המוסר הטוב בליגה כנראה שהרוב יענו כריס פול (ברור!). חלק אולי עדיין מאמינים שרונדו הוא המוסר הטוב בליגה (כמעט 10 אסיסטים למשחק ולא משנה באיזו קבוצה תשימו אותו) ויכול להיות שצודקים.

 

בינתיים על פי הנתונים, זהו ראסל ווסטברוק. כן כן. האגואיסט ההוא שמעדיף ללכת בבידודים עם הראש בקיר. או משהו כזה… אולי זוהי טביעת האצבע הראשונה של בילי דונובן. זה לא רק ה10.4 אסיסטים שלו למשחק שמובילים את הליגה, קצת לפני ה10.2 של רונדו, זה עוד קצת מעבר.

 

על פי מצלמות המעקב ראסל ווסטברוק מוביל את הליגה באחוז המסירות שלו שהופכות לאסיסטים עם 18.4 אחוז מהמסירות שלו שהופכות לאסיסטים, ובאסיסטים פוטנציאלים, כלומר כמה אסיסטים היו לו אם השחקן שקיבל את הכדור לא היה מחטיא, ופה הוא עם 19.1 כאלו, מקדים כמעט באסיסט שלם את רונדו שנמצא במקום השני.

 

אבל לא תמיד כשמוצאים את השחקן הוא קולע, לפעמים זה הופך לעונשין ולפעמים השחקן שקיבל את הכדור הוא רק ה"מתווך" לשחקן שלישי שהוא זה שקולע. מה שנקרא "אסיסט בננה." אז כשמחשבים את כל אלו, כן גם פה, ווסטברוק במקום הראשון בליגה עם 13 אסיסטים כאלו.

 

אז ראסל ווסטברוק הפך למכונת אסיסטים, וזאת בנוסף להיותו אתלט מפלצתי וקלעי אה סביר. (כי אני חייב לדחוף שוט צ'ראט מדי פעם)

 

למישהו יש אזורים מועדפים במובהק. עכשיו תבינו למה הגנות ירצו לקחת אותו לצד ימין.

למישהו יש אזורים מועדפים במובהק. עכשיו תבינו למה הגנות ירצו לקחת אותו לצד ימין.

 

 

הנתונים שלו השנה "קצת" מנפצים את התפיסה של שנים קודמות של אגואיסט שלא מוסר את הכדור. כמובן שזה לא ממש חדש למי שצפה במשחקים. ווסטברוק נכנס ומושך אליו את האש, ומוצא את השחקנים הפנויים

 

ולפעמים במסירות קשות יותר

 

 

אחת הסיבות שזה כל כך יעיל היא כי הוא אתלט מטורף שבהחלט יכול לחסל, והוא עושה את כל המסירות האלו, ביחד עם 28.1 נקודות למשחק. אפשר להגיד שזה סימן ראשון לעבודתו של דונובן, שלא רק נותן את הכדור לווסטברוק שיקלע, אלא שגם יהפוך למנהל משחק טוב.

ואפשר גם להפסיק להסתכל רק על כמות הנקודות שווסטברוק קולע ולהתלונן שזה רק הוא ואחרים לא מקבלים את הכדור, כי זה פשוט לא נכון. כל מי שבוחן את המספרים רואה את זה. מי שצופה במשחקים, ראה את זה כבר קודם.

 

(הסרטונים לקוחים מהפוסט האחרון של קירק גולדסברי באתר גראנטלנד הי"ד, מוזמנים לקרוא. תהנו!)

 

 

 

פ. פורוורד: בטור הראשון תהיתי האם סטיבנס יעמוד בציפיות והאם בוסטון תגיע אל הרף שמצפים ממנה. מסתבר שבינתיים הקבוצה הבינונית הטובה בליגה עומדת בקצב למאזן שצפו לה עם 6-5, ואפילו מצליחה לנצח קבוצות שאמורות להיות טובות ממנה. וכמו כל קבוצה של בוסטון בעבר שהרשימה, היא עושה את זה קודם כל באמצעות ההגנה.

 

הסלטיקס ממוקמים כרגע במקום ה3 בליגה בהגנה עם דירוג הגנה של 95.5 (כלומר סופגים 95.5 נק' בממוצע ל100 פוזשנים) . הם גם במקום ה6 בספיגת נקודות למשחק עם 96.8 בממוצע למשחק. אבל הגנת הסלטיקס, מתחילה לפני הסל. היא מתחילה בהנעת הכדור של היריב. או יותר נכון, בהפרעה להנעת הכדור של הקבוצה היריבה.

 

הסלטיקס מובילים את הליגה עם גרימת 19.5 איבודים בממוצע למשחק. אחריה במקום השני אינדיאנה עם 17.6. הבדל של 1.9. כמה זה משמעותי? אם נוריד עוד 1.9 מהמספר של הפייסרס, נגיע כבר לפניקס שבמקום ה13. בוסטון מובילה גם בכמות חטיפות למשחק עם 11.8, וגם פה יש פער מהמקום השני שם נמצאת אטלנטה עם 9.7. וגם כאן אם נרד אותו פער, נגיע אל דנבר במקום ה16(!).

 

 

החשוד המיידי הוא כמובן שחקן השנה השניה מרכוס "הפיטבול" סמארט, שברוב המשחקים הינו השחקן היחיד שמתקרב או אף עובר את 30 הדקות למשחק. אלא שכמובן יש לו עזרה מאייברי "הבולדוג" בראדלי (אלה באמת הכינויים שלהם, לא צריך הסבר למה נכון?), ג'יי קראודר שכרגע מוביל את הליגה בחטיפות  ויש אפילו עזרה ממקור נוסף… אוון טרנר

 

אוון טרנר השני בבוסטון בדירוג הגנתי עם דירוג של 89 ב24 דקות בממוצע במשחק. הראשון אגב זהו קלי אוליניק עם דירוג הגנה של 84. וזה למישהו ששנה שעברה לא יכל לשמור על מטאטא. אבל נחזור אליו עוד רגע.

טרנר מתפקד בכל אחת מ3 העמדות האחוריות ומשחק בממוצע 24 דקות. רק קראודר וסמארט עוברים את ה30 דקות במשחק וזה חלק מהעניין. אף אחד לא משחק הרבה, כך ששחקנים נכנסים ומשקיעים המון אנרגיות, ובכל פעם נכנסים שחקנים טריים שמשקיעים המון אנרגיות, כי יודעים שנכנסים ל22-25 דקות בלבד. הם יוצרים לחץ בצורה חכמה (לרוב שמירה אישית, אם כי מול הת'אנדר עם ווסטברוק, והרוקטס עם הארדן על המגרש, בוסטון עשו קצת איזורית 2-3. )עם העדפה לאייס כדי לחסום פיקנרול מכניסה לאמצע.

 

 

בצבע הסיפור הוא אחר והסלטיקס עדיין מתקשים. באופן מפתיע אוליניק כאמור הפך לשומר טוב. הוא מייחס את השיפור ההגנתי גם לעובדה שאמיר ג'ונסון נמצא איתו:

“He’s definitely a good guy to play with,” Olynyk said of Johnson. “He plays with high energy, high intensity on both ends of the floor. He makes things happen.”

בעיקר בהגנה:

“He makes things easy, he covers your back. He doesn’t need the ball on offense,” Olynyk said. “He doesn’t sell you out on defense. He’s got your back or he’s there. Often times he doesn’t need help so he doesn’t put you in that position. He’s a great guy to play with.”

 

אוליניק מסביר שג'ונסון עושה את העבודה שלו טוב, ומחפה ובכך מפנה אותו להתעסק בשומר שלו. סטיבנס מצידו, מציין בריאיון שאוליניק פשוט יודע איפה להתמקם. שיש לו חוש למיקום.

 

הם אולי לא הקבוצה הכי לוהטת עם הכי הרבה היי לייטס, וכנראה שלא יהיו בשיחה על הקבוצה הטובה במזרח. אבל אם בא לכם לצפות בקבוצה שמשחקת חכם, ועושה את המוות למובילי הכדור של היריבה, לכו לצפות בבוסטון.

 

 

 

ס. פורוורד: אז מה הרוקיז שלכם עשו השבוע?

פורזינגיס עשה המון רעש כשמג'יק כינה אותו גניבת דראפט, ובעקרון כולם מתלהבים מהביצועים שלו. וגם טאונס עשה איזה הישג סטטיסטי זניח:

 

 

פורזינגיס טוב, אבל האם הוא אכן טוב ממי שנבחר לפניו? הלכתי להשוות באתר שאני אוהב. לאתר הזה יש חסרון שהוא לא מאפשר ללנקק להשוואות, אז אני מעלה צילומי מסך, אבל תכירו: אתר נחמד.

 

נתחיל עם השוואת הרוקיז בעמדות הפנים שגם פתחו ברוב משחקי קבוצתם: שימו לב שהסטטיסטיקות הינן מנורמלות ל48 דקות על מנת שיהיו ברות השוואה. (ותתעלמו מהWP, זה לא רלוונטי לרוקיז)

 

סטט' פר 48 דקות. למעלה סטט' כלליות, למטה נתוני קליעה וכמות פעמים שלוקח את אותה זריקה (גם כן כמובן פר 48 דקות)

סטט' פר 48 דקות. למעלה סטט' כלליות, למטה נתוני קליעה וכמות פעמים שלוקח את אותה זריקה (גם כן כמובן פר 48 דקות)

 

שימו לב שלמטה ישנה השוואה לשחקן הממוצע בליגה, מה שמאפשר לראות כיצד כבר עכשיו, הם בהשוואה לשחקנים מנוסים יותר.

על פי הנתונים הללו אפשר להניח די בוודאות, שמינסוטה רגועים עם הבחירה הראשונה בטאונס. טאונס כבר עכשיו די יעיל אפילו בהשוואה לשחקנים ותיקים בעמדה שלו, ואפילו קולע לא רע ואף די טוב. מלבד העניין הזה של אחוזים ל3. אבל עושה רושם שהוא עוד ישתפר בזה על פי ההתקדמות שלו.

 

מעניין לראות את פורזינגיס גם בהשוואה לרוקי אירופאי אחר, שאמנם לא פותח אבל משחק כמעט אותה כמות דקות של פורזינגיס. נמניה בייליצה שמשחק עם טאונס:

(תלחצו על התמונה לצפייה ברורה)

רוקיז אירופאים

 

רוקיז אירופאים 2

 

עושה רושם שבייליצה שחקן טוב יותר (אם כי ריבאונדר פחות טוב), וקלעי הרבה יותר טוב מפורזינגיס, אם כי כנראה שמקבל פחות הזדמנויות לזרוק. יכול להיות שבפרוייקט של סונדרס פחות מאמינים בבייליצה, או שמא יש פחות מקום? ושניהם משחקים אותה כמות דקות כמעט (304 לעומת 318 עד כה, על פני אותה כמות משחקים). אז האם ההייפ על פורזינגיס מוצדק?

 

ואם כבר בדקנו את הביגמנים, מסקרן לבדוק את הרכזים. ישנם 4 רכזים רוקיז שעולים בחמישיות העונה בליגה (זה ממש כיף שאחרי כמה שנים יש פתאום כמות יחסית גדולה של רוקיז שבהרכב הפותח). מתוך אותם 4 2 נבחרו בטופ 10 בדראפט, ו2 הגיעו ללא הדראפט (מקונל עבר את הדראפט ולא נבחר). אז איך הביצועים שלהם אחד לעומת השני, ולעומת הרכז הממוצע בליגה?

 

עכשיו זו גניבת דראפט

עכשיו זו גניבת דראפט

 

 

ובסיכומו של עניין, אתם הלייקרס. את מי אתם בוחרים? ואם אתם חייבים לבחור רכז?

 

 

 

שוטינג גארד: האם הNBA התקדם כל כך, וממפיס נשארו מאחור?

נתחיל מכך שללא ספק, יש לקבוצה הזאת בעיות. נתחיל מהשוטצ'ארט שלהם:

דווקא מעבר לקשת יש ירוק...

דווקא מעבר לקשת יש ירוק…

 

לממפיס יש בעיות זה ברור. באופן מפתיע דווקא מבחוץ הקליעה שלהם סבירה למדי. זה הצבע שהפך להיות האזור הבעייתי שלהם. וזה דווקא כי הקליעה שלהם מבחוץ רק סבירה.

שנה שעברה קורטני לי היה אחד הקלעים הטובים בליגה. הוא וג'ף גרין עזרו עם קליעה מבחוץ. השנה שניהם רק סבירים, מה שמאפשר לצופף ולהפריע להם. אז הם מקבלים זריקות חופשיות וזה נראה כמו אחוזים סבירים. אבל כמה זמן זה יכול להחזיק?

 

 

פוינט גארד: גם ברוקלין סובלת מבעיות דומות לאלו של ממפיס. ג'ארט ג'ק הוא הקלעי הטוב היחיד שלהם מ3 (נושף בעורפו, אנדראה ברניאני).

ועדיין נראים טוב יותר מממפיס:

השפעתו של ברוק לופז בצבע?

השפעתו של ברוק לופז בצבע?

 

 

השחקן השישי: כולם מדברים על כספי, אז באמת שלא אקדיש לו יותר מדי. (היי, בדיוק בשביל זה הפסקה הזאת שהיא רגע מהספסל, ועדיין יש קצת טקסט עם תוכן)

כספי נראה קצת יעיל יותר העונה מבחינה התקפית. זה השוט צ'ארט שלו:

כספי משחק בשיטת מורי

כספי משחק בשיטת מורי

 

נראה מעניין, לא? שומר על אחוזים מרשימים בצבע משנה שעברה וגם משתפר מ3. ומעניין אם בחירת הזריקות זה משהו שלו או הוראה מקארל.

 

 

ספסל:

 

7. רוב שחקני הכדורסל מגיעים מרקע קשה, וצריכים לדאוג לעצמם לתעסוקה ופרנסה. אנדרה דראמונד לפני שהיה כדורסלן מקצועי, היה טכנאי מחשבים.

 

8.  מה שהוא אמר:

 

9. 

 

 

10. את האקווריום של באטלר כנראה כבר ראיתם

 

שתדעו שזה התחיל ככה: