בזמן שפלייאוף בסימן איזון: הסדרות בשיוויון.

 

בוסטון סלטיקס 93 – טורונטו ראפטורס 100 (2-2)

(דרור האס)

אם לא היינו עכשיו בבועה אלה היו משחקי בית של בוסטון, וזה אומר שנכון לעכשיו כל קבוצה ניצחה "בחוץ". עוד אחת מהשפעות הבועה. ככל הנראה הייתה תוצאה אחרת למשחקים הללו (ואולי עדיין הסדרה הייתה בשיוויון). בכל מקרה הראפטורס חזרו. אחרי שהיו מרחק חצי שניה מליפול לפיגור ממנו אף אחד עוד לא חזר, הם כרגע השוו את הסדרה, וכרגע המומנטום אצלם.

פסקל סיאקם היה המוביל בטורונטו עם 23 נקודות ו-11 ריבאונדים במשחקו הטוב בסדרה, בעוד קייל לאורי עם משחק מצוין גם כן סיים עם 22 נקודות, 11 ריבאונדים ו-7 אסיסטים. הראפטורס שלטו בשלשות במשחק הזה, קלעו 17 מ-44 ניסיונות.

ג'ייסון טייטום הוביל את הדרך עבור בוסטון וסיים עם 24 נקודות ו-10 ריבאונדים, אך הסלטיקס התקשו ממש התקפית. במיוחד מעבר לקשת שם היו קטסטרופליים עם 7-35, מה שהיה תצוגת הקליעה הגרועה בפלייאוף.

נקודות:

סיאקם נכנס למעמד: פסקל סיאקם קיבל ביקורות ודי בצדק על כך שנעלם בסדרה הזו. אחרי שקוואי לנארד עזב הוא תפס את מקומו ככוכב של הקבוצה וסחב אותה בעונה הרגילה, אולם בפלייאוף הסיפור היה שונה. הוא היה בסדר, אבל הוא לא הרשים או הראה יכולת מיוחדת נגד הנטס וממש התקשה במשחקים הראשונים בסדרה הזו.
הלילה לעומת זאת הוא סוף סוף סיפק את הסחורה. אחרי שהיה עם ממוצע 15.3 בשלושת המשחקים הראשונים, הלילה הוא סיים כאמור עם 23 נקודות ו-11 ריבאונדים, 10-23 מהשדה. זה לא היה ממש יעיל, אבל התפוקה הזאת ממנו הרבה יותר חשובה מאשר האחוזים. יהיה מעניין לראות אם משחק הפריצה הזה יתן לו בטחון להמשך. אם הוא יצא מהתקופה הרעה זו דחיפה משמעותית לראפטורס.

הקרב על השלוש: הראפטורס סיימו את העונה הסדירה במקום החמישי באחוזי שלשות, עם 37.4 אחוז מעבר לקשת. אך במהלך המשחקים הראשונים הם התקשו מאוד וסיימו אותם עם 34-120, שיוצא 28.3 אחוזים. כמעט 10 אחוז נמוך מהממוצע בעונה הסדירה.
במשחק 3 הם מצאו את הטבעת. סרג' איבקה (4-4) פרד ואנוליט (5-11) וקייל לאורי (4-10) הראפטורס קלעו 17-44 השלשות שלהם. לא רק שזה היה ערב הקליעה הטוב שלהם בסדרה, הם גם ניצחו את הסלטיקס ב-30 נקודות מהטווח הזה.
זה כי כאמור הסלטיקס היו בערב הרע שלהם עם 7-35 כשג'יילן בראון היחיד עם יותר משלשה אחת, ומה שיותר גרוע, הוא סיים עם 2-11 והיה עם האחוזים הטובים ביותר מבין שחקני החמישיה. (לא מחזה מלבב לראות את העמודה הזו בבוקס סקור). מה שכן בוסטון יכולה להתעודד שבערב הקליעה הרע שלה בפלייאוף מול ערב הקליעה הטוב בפלייאוף עד כה של טורונטו הסלטיקס הפסידו רק ב-7.

הזדמנות שניה: אף אחת מהקבוצות לא מצטיינת במיוחד בריבאונד התקפה, ובמשחק הזה טורונטו סיימו עם 8 ובוסטון עם 6, כשמבין כל קבוצות הפלייאוף שעדיין משחקות רק יוסטון עם תפוקה נמוכה משתיהן. לאור העובדה הזו נתוני ההזדמנות השניה (נקודות כתוצאה מריבאונד התקפה) לא אמורים להיות פקטור משמעותי בסדרה. אלא שטורונטו הלילה סיימה עם 24 נקודות בהזדמנות שניה. כל ריבאונד התקפה הפך לשלשה.
היכולת הזאת למקסם אפשרויות של הזדמנות שניה היא חשובה מאוד. בפלייאוף כל דבר חשוב, וכשקולעים 39 אחוז מהשדה, אז ככה מנצחים.

 

 

 

לוס אנג'לס קליפרס 101-דנבר נאגטס 110 (1-1):

(עודד רז)

דנבר עם ניצחון wire to wire השוו את הסדרה 1-1, כשמהצד השני המשחק העלה כמה סימני שאלה אצל הקליפרס.

 

דנבר פתחו את המשחק בסערה והשתלטו על עליו מהרגע הראשון עם ריצת 14-2. הקליפרס לא הצליחו לעצור את ג'מאל מארי וניקולה יוקיץ', וההפרש רק גדל. 44-25 בסוף הרבע הראשון.

דנבר המשיכו להגיע לזריקות טובות וגם קלעו אותן באחוזים טובים (56% מהשדה במחצית הראשונה). הקליפרס העלו איסטנסביות בהגנה ויצאו לריצת 14-6, אבל יוקיץ' היה שם כדי לעצור את הסחף עם 7 נקודות, 72-56 במחצית.

לאחר ההתפוצצות במחצית הראשונה, דנבר נרגעו בשניה ואפשרו לקליפרס לצמצם את הפער. הנאגטס לא הגיעו לאותן זריקות פנויות כמו בתחילת המשחק והקליפרס יצאו לריצת 7-0. הקליפרס לא השכילו לנצל את הרבע החלש של מארי ויוקיץ׳ (שתי נקודות בלבד ברבע השלישי), והרבע נגמר 89-77 לנאגטס. המגמה מהרבע השלישי נמשכה גם לתוך הרביעי. פול ג'ורג' הוביל את הקליפרס לריצת 13-2, וההפרש ירד ל-5 בלבד. יוקיץ' מצא את גארי האריס לשתי שלשות והנאגטס יצאו לריצת 10-1. 8 נקודות רצופות של הקליפרס מהצד השני צמצמו ל-7 אבל שלשות של מארי והאריס סגרו את הסיפור. 110-101 לדנבר בסיום.

 

קלעו לקליפרס: פול ג'ורג' 22 נקודות ו-8 ריבואנדים, איביצה זובאץ 15 ו-9 ריבאונדים, קוואי לנארד (10 ריבאונדים ו-8 אסיסטים) ולו וויליאמס (7 אסיסטים) 13 כל אחד, מרכוס מוריס 11, מונטרז הארל וג'מייקל גרין (11 ריבאונדים) 10 כל אחד, רג'י ג'קסון 3 ופטריק בברלי ולאנדרי שאמט 2 כל אחד.

קלעו לדנבר: מארי 27 נקודות ו-6 אסיסטים, יוקיץ' 26 ו-18 ריבאונדים, פול מילסאפ וגארי האריס 13 כל אחד, מייקל פורטר ג'וניור 11 ו-7 ריבאונדים, מונטה מוריס 10, ג'רמי גרנט 5, טורי קרייג 3 ומייסון פלאמלי 2.

 

ניצחון גדול של הנאגטס, שלמרות המוניטין שלהם הגיע בזכות בהגנה. ג'רמי גראנט וגארי האריס עשו עובדה טובה ככול האפשר מול קוואי וג'ורג', אבל המפתח היה בהגנה הקבוצתית. בכל פעם ששחקן חדר לסל הוא הוקף מיד בשלושה שחקנים שלא נתנו לו לקלוע (הקליפרס קלעו ב-48% מהצבע לעומת 61.13% עונתי).

הצמד מארי-יוקיץ' הוביל את דנבר מבחינה התקפית. הקליפרס לא הצליחו לעצור את יוקיץ', ויום קליעה טוב שלו (4-5 משלוש) הכריח את הגבוהים של הקליפרס לצאת החוצה ונתיבי חדירה נפתחו. מארי השאיר את המשחק הקודם מאחוריו, ולמרות שקוואי וג'ור'ג שמרו עליו בחלקים גדולים של המשחק הוא עדיין הצליח לקלוע את הנקודות שלו.

גם שחקני המשנה של דנבר שיחקו טוב. גארי האריס המשיך לקלוע טוב וסיים עם 3-7 משלוש, פול מילסאפ שמר על הגחלת ברבע השלישי עם 8 נקודות ומייקל פורטר ג'וניור התאקלם בתפקידו החדש כספק נקודות מהספסל עם 11.

מבחינת הקליפרס המשחק העלה בעיקר את הקושי להתמודד עם סנטר דומיננטי ואפשר לראות כבר עכשיו את הבעיות שאנתוני דיוויס יעשה להם (אם וכאשר…). באופן כללי הם שיחקו ללא אנרגיות ולא הצליחו להתגבר על משחק חלש של קוואי (4-17 מהשדה). בנוסף, הם צריכים לקבל יותר מהגארדים שלהם. אומנם בברלי עדיין על הגבלת דקות (זכר לפציעה שהשאירה אותו בחוץ בסדרה מול דאלאס) אבל 19 דקות משותפות לרג׳י ג׳קסון ושאמט זה לא מספיק.

 

הטופ 5 היומי