בזמן שישנתם הוא טור יומי שמתמקד בכמה משחקים ואירועים נבחרים מהלילה ב-NBA. והלילה: יום מרטין לותר קינג עם שלל משחקים צמודים ו/או מעניינים. 

בוסטון סלטיקס (28 – 14) 139 – לוס אנג'לס לייקרס (34 – 9) 107

(דרור האס)

בוסטון הגיעה למשחק הזה אחרי רצף 3 הפסדים לדטרויט, וושינגטון ופניקס וההרגשה לא הייתה חיובית במיוחד. אלא שהסלטיקס קיבלו חזרה את קמבה ווקר וג'יילן בראון, וניצלה את זה להתאפס על כמה דברים.

המשחק התחיל יחסית צמוד, לייקרס עם יתרון מוקדם 8-0, בוסטון לוקחת והלייקרס מחזירה לעצמה. ככה נדנדה והרבע הראשון נראה כמו התחלה של משחק צמוד.

אחד הדברים הבולטים במשחקים של בוסטון זה שחסרה קליעה והובלת כדור טובה מהספסל, וזה בולט במיוחד כשיש פציעות שאז מרכוס סמארט עולה לחמישיה, ואין תחליף ראוי בחמישיה השניה שמאבדת יתרון. הפעם היה את מרכוס סמארט, והיה את אנאס קאנטר שהיה מצוין, ואפילו עם כמה מהלכים הגנתיים טובים.

את המחצית הראשונה סיים קאנטר עם 18 נקודות ב-8-10 מהשדה, 8 ריבאונדים מתוכם 6 בהתקפה שכולם הובילו לנקודות, וכל זה ב-15 דקות. קאנטר גם עזר בבוקס אאוט, ובכלל באופן מפתיע הסלטיקס ניצחו בריבאונד 48-36 (שיא עונתי שלילי ללייקרס). קאנטר היה פקטור משמעותי בהתקפה ואיתו הסלטיקס היו בדירוג הגנתי 148 במשחק.

חוץ מקאנטר מי שחימם מנועים היה ג'ייסון טייטום שהתחיל לצלוף וברבע השני הוא וקאנטר הובילו את בוסטון ליתרון דו ספרתי, כשבצד השני רק לברון ורונדו מתבלטים ונראים יעילים בהתקפה דייוויס נראה רע, בצורה שקאנטר מצד אחד חגג עליו בהתקפה ובצד השני גרם לקאנטר להיראות כמו שחקן הגנה טוב.

במחצית 69-55 הכי הרבה שהלייקרס ספגו העונה במחצית הראשונה, ההגנה נראתה רע, קוזמה הסתובב חסר אונים ובוסטון סיימה עם 55.4% מהשדה כולל 16-34 מעבר לקשת.

ואחרי המחצית הראשונה בה הלייקרס נראו רע, הגיע הרבע השלישי בה הלייקרס התפרקו. בוסטון פתחו מבערים עם 14-21 מהשדה בהובלת ג'ייסון טייטום וקמבה ווקר. ג'יילן בראון שהיה אדיר הגנתית אמנם עם 4 נקודות בלבד, אך הסל של המשחק

https://twitter.com/celtics/status/1219441849749782528

בניגוד למשחק הפלייאוף אז טייטום הטביע על לברון ומאותו רגע הסלטיקס התפרקו, כאן קרה ההיפך. זה נתן יותר אנרגיות לשחקני בוסטון שנדמה שלא יכולים להחטיא כשמנגד הלייקרס לא מצליחים למצוא תשובות הגנתיות לטייטום

https://twitter.com/celtics/status/1219444872295305216

בוסטון לעומת זאת הייתה מאוד פעילה הגנתית, סיימה עם 27 דפלקשנס, הסתערות על כל שחקן שזורק, שמרה את הלייקרס על 26.9% מהשלוש וסיימה עם 10 חטיפות. ג'ייסון טייטום שהיה כוכב המשחק סיים עם דירוג הגנתי 88 ובהחלט ממשיך קו העונה של יכולת הגנתית מרשימה ביותר.

לברון ג'יימס סיים עם 15 נקודות 5-12 מהשדה, כשהרבה פעמים מרכוס סמארט נדבק אליו ומונע ממנו להגיע לזריקה טובה. הסגירות על לברון עזרו לו להגיע ל-13 אסיסטים כשהרבה פעמים העדיף למסור לשחקן אחר שפנוי, אך במבחן התוצאה כנראה שעבד.

יוסטון רוקטס (26 – 16) 107 – אוקלהומה סיטי ת'אנדר (25 – 19) 112

(איתן שמר)

אוקייסי ויוסטון נפגשו למשחק חשוב שיכול להשפיע על המיקומים של הקבוצות לפלייאוף, ובנוסף לכך מפגש פיקנטי נוסף בין כריס פול לראסל ווסטברוק, שהחליפו קבוצות בקיץ האחרון. יוסטון פתחה את הרבע מעט יותר טוב בהובלת ווסטברוק, אך בהמשך הרבע אוקלהומה ביצעה ריצה נהדרת בראשות גלינארי ופול ועלתה ליתרון 10. למרות המומנטום הנהדר, יוסטון ביצעב ריצת 15-2 בכדי לרדת בסיום הרבע הראשון עם יתרון של 25-22, כאשר הסל הזה של ספולושה סוגר את הריצה :

https://twitter.com/HoustonRockets/status/1219389253492363265?s=19

ברבע השני יוסטון המשיכה לשלוט בקצב כאשר אוקייסי לא ממש מצליחה לעצור את ווסטברוק מלהגיע לצבע, אולם רבע נהדר של כריס פול (20 נקודות ברבע, 27 נקודות במחצית הראשונה -שיא קריירה) הוריד אוקייסי לפיגור של 7 נקודות בלבד במחצית :

ברבע השלישי יוסטון כבר פתחו פער משמעותי על אוקלהומה, כאשר הם עוצרים אותם על 14 נקודות בלבד, ומהצד השני האוס ג'וניור עם הדאנק הזה:

יוסטון מגיעים ליתרון שיא של 17 נקודות. מול כל קבוצה אחרת כנראה שהמשחק הזה היה נחשב לגמור, אך אוקלהומה סיטי של העונה הנוכחית היא מומחית הקאמבקים.

ברבע רביעי דומיננטי מבחינה קבוצתית (41-20) ומבחינה אישית (שרודר 15 נקודות) אוקלהומה מבצעת ריצה מדהימה. כריס פול קלע רק נקודה אחת במחצית השנייה, אך שחקנים אחרים כמו גלינארי ושרודר תפסו את המושכות, ואפילו דיונטה בורטון האלמוני תרם את הדאנק הזה :

https://twitter.com/okcthunder/status/1219409908451495936?s=19

מטווח שלשות של גלינארי נגס בפער, כאשר השלשה הזאת משווה את המשחק :

ווסטברוק המשיך להיות דומיננטי והחזיר ליוסטון את היתרון, אך התעוררות של אלכסנדר והדאגר הזה של שרודר חתמו את הקאמבק בניצחון :

בסיום, 112-107 לאוקייסי, שמשיגה ניצחון שני על יוסטון בתוך שבוע, ונצמדת אליה בטבלת המערב.

את הת'אנדר הוביל כריס פול עם 28 נקודות, 8 ריבאונדים ו-2 חטיפות, גלינארי עם דאבל דאבל של 25 נקודות ו-13 ריבאונדים, שרודר תרם 23 (15 ברבע האחרון כאמור) ואלכסנדר גם הוא עם דאבל דאבל של 13 נקודות, 10 ריבאונדים ו-3 חטיפות.

את הרוקטס הוביל ווסטברוק עם טריפל דאבל של 32 נקודות, 11 ריבאונדים, 12 אסיסטים ו-2 חטיפות באחוזים מעולים:

הארדן תרם 29 נקודות, 9 ריבאונדים ו-6 אסיסטים, אך עשה זאת ביעילות מזוויעה של 9-29 מהשדה, ו-1-17 מהשלוש. האוס ג'וניור הוסיף 13 נקודות, 6 ריבאונדים, 2 חטיפות ו-3 חסימות, וקאפלה עם 12 נקודות ו-7 ריבאונדים.

נקודות מהמשחק:

1. עם כמה שהקאמבק של אוקייסי היה מרשים, זהו רק הקאמבק הרביעי (!) בגודלו של הקבוצה העונה.

2. ווסטברוק היום שיחק נהדר והיה אגרסיבי מאוד בחדירות. אם הוא ימשיך לשחק על החוזקות שלו ולהימנע משלשות מיותרות כמו השלשה שהוא לקח בסוף המשחק, יוסטון תהיה מסוכנת מאוד.

3. עוד פעם ווסטברוק. היום עם הטריפל דאבל שלו נגד אוקלהומה סיטי הוא מצטרף ללברון ג'יימס כשחקן היחיד שהשיג טריפל דאבל נגד כל קבוצה בליגה.

פניקס סאנס (18 – 25) 118 – סן אנטוניו ספרס (19 – 23) 120

(הדורבן)

בכדורגל, הספורט המוזר הזה שבו בועטים בכדור, קוראים למשחק כמו זה שנערך בין פניקס לסן אנטוניו הלילה "משחק על שש נקודות": שתי קבוצות שנמצאות אחת מעל השנייה בטבלה ומפריד ביניהם רק הפסד אחד. שתי קבוצות שנלחמות על כל משחק וחושבות שלהן מגיע הכרטיס האחרון במרוץ עקוב הדם על הפלייאוף. מצד אחד קבוצה שניצחה ארבעה מחמשת המשחקים האחרונים שלה, כולל ניצחון משכנע על בוסטון בחוץ. ומצד שני קבוצה שניצחה את צמרת המזרח אבל אז הפסידה בבית לאטלנטה ועכשיו מגיעה למשחק חוץ בק-טו-בק אחרי קרב מתיש מול מיאמי. לצערן, רק אחת מהן תזכה בכרטיס הנכסף בסוף העונה, ורק אחת מהן הייתה יכולה לנצח במשחק הזה. הלילה זו הייתה דווקא הקבוצה האורחת, שגם עלתה על הלוח ראשונה עם שלשה של ברין פורבס מהפינה.

https://twitter.com/spurs/status/1219444725356343302

בכלל, פורבס תפס יד במחצית הראשונה כשקבע שיא מועדון למחצית ושיא קריירה כללי עם 7 שלשות מ-8 ניסיונות. הבעיה איתו העונה ובכלל היא שהוא לא מצליח לשמור על המומנטום, לא בין משחקים והרבה פעמים גם לא בין מחציות. במחצית השנייה, כשההגנה עליו קצת התהדקה, הוא התחיל להחטיא, איבד ביטחון ואפילו ויתר על כמה זריקות. לא סתם וויל הארדי, עוזר המאמן של הספרס, צעק עליו ברבע השלישי "תזרוק כבר את הפאקינג כדור, בן אדם". זה לא הפריע לספרס לעלות כבר ל-20 הפרש בשלב מסוים ברבע השלישי, הרבה בזכות העובדה שהם חטפו לפניקס את הכדור 12 פעמים בשלושת הרבעים הראשונים, גם אם לא תמיד הצליחו לתרגם זאת לנקודות קלות.

https://twitter.com/spurs/status/1219462926492479488

אבל אז התעוררה המפלצת שעונה לשם דווין בוקר. רבים חושבים שמגיע לו להיות השנה באולסטאר, בטח לעומת כמה שמות אחרים שנמצאים מעליו בכמות ההצבעות, ואולי המאמנים עוד יכניסו אותו. ברבע השלישי הוא נתן תצוגת תכלית למועמדות שלו, עם 22 נק' ב-70% מהשדה, כולל 3 שלשות שכל אחת נראתה קלה יותר מהשנייה. במו ידיו, תרתי משמע, בוקר עזר לפניקס להישאר בתמונה, גם אם הפיגור עדיין היה דו-ספרתי בזכות סלים קשים ומזליקים של הספרס.

https://twitter.com/Suns/status/1219467526137999360

המזל הזה לא החזיק מעמד הרבה זמן, וריצת 15-0 שעליה היה חתום בעיקר דיאנדרה אייטון, שגם נתן משחק נהדר עם 25 נק' ו-12 ריב', נתנה לפניקס את היתרון הראשון במשחק, שלוש דקות לסיום.

דיברנו על מומנטום? דיברנו על ברין פורבס? שלשה עם המון ביצים שלו החזירה את היתרון לספרס, ושלשה נוספת של דרק ווייט, שגם נתן משחק ענק עם שיא עונתי (25 נק' ו-4 מ-5 מהשלוש), הגדילה את הפער ל-4. קליעות עונשין של אייטון ואולדריג' בשני הצדדים שמרו על הפער זהה, ואחרי פסק הזמן המתבקש ההוראה של פופ הייתה להוציא את הכדור מהידיים של בוקר ולתת למישהו אחר לנסות לנצח. זה עבד, בערך. קלי אוברה ניסה לחדור על אולדריג', שסחט ממנו עבירת תוקף. לספרס נותרו קצת פחות מ-40 שניות לשמור על היתרון ואולי אפילו להגדיל אותו ולגמור סיפור. במקום זה דרוזן ניסה לחדור על ברידג'ס וזרק כדור קצר שהוביל למתפרצת ולייאפ קל של בוקר.

עכשיו לספרס באמת נשאר רק דבר אחד לעשות – לשמור על הכדור ולחכות לעבירה, ואז לקלוע את זריקות העונשין. הבעיה היא שכדי לשמור עליו צריך גם להוציא אותו מהחוץ, וגיבור המחצית הראשונה, ברין פורבס, כמעט הפך לגיבור הטראגי של המשחק כשאיבד אותו עם מסירה גרועה, אחרי הוצאה לא פחות גרועה של דרק ווייט. וכדי להוסיף חטא על פשע, בניסיון לתפוס את הכדור האבוד בלינלי עשה עבירה על ריקי רוביו.

הארכה? עוד לא. רוביו החטיא את הראשונה, ונתן לספרס הזדמנות באמת לגמור את הסיפור עם עבירה מהירה ששלחה את אולדריג' לקו. גמור? גם כן עוד לא, כשגם אולדריג' החטיא את הראשונה ונתן לסאנס הזדמנות להשוות ואפילו לנצח 5 שניות לסוף. בסופו של דבר אלת המזל הייתה בצד של הטקסנים, כששלשה של בוקר הלוהט שני מטר מאחורי הקשת רק פגעה בטבעת.

נראה אם המזל הזה יישאר לצידם גם מחרתיים, כשיהיו שותפים למשחק הבכורה של זאיון ויליאמסון בניו אורלינס, שכל הליגה מצפה לו. כמו פניקס הלילה, גם ניו אורלינס תגיע אליו עם מומנטום מסוים, אחרי ניצחון חוץ מרשים בממפיס הלילה, כמעט-ניצחון על הקליפרס שלשום וניצחון מרשים על יוטה לילה קודם. כך או כך, לפחות במאבקי הפלייאוף הספרס השיגו את שלהם בינתיים, כי הניצחון הלילה ייתן להם בסוף העונה יתרון בסדרה הפנימית מול הסאנס, גם אם יפסידו להם במשחק האחרון בין השתיים שיערך בשבת. יודעים מה? אני לוקח את דבריי בחזרה, זה לא היה משחק על שש נקודות. זה היה משחק על תשע.