שגב ליעד

אין אדם שאוהד כדורסל ולא שמע במשך השנה האחרונה את השם ויקטור וומבניאמה. הפרוספקט הכי נוצץ מאז לברון ג׳יימס וכל זה בצדק. שחקן שיותר גבוה מרודי גובר, מוטת ידיים הכי ארוכה מבין כל השחקנים בליגה, זורק שלשות ורץ כמו גארד, ללא ספק ראוי לבמה שמקבל. עם זאת, החלטתי להזיז את הזרקור מהשרוך של מטרופולין ולתת אותו לשחקנים הצעירים ומרשימים שיקראו בשמם בדראפט הקרוב.

 

הראשון ברשימה, סקוט הנדרסון. רכז בן 18 בגובה 1.90 מטר ומוטת ידיים של מעל 2 מטר. שם שמאוד מומלץ לזכור משום שרבים אומרים, שהיה נבחר ראשון כמעט בכל דראפט אחר אלא אם ויקטור לא היה באותו נמצא בו. הרכז מג׳ורג׳ה נכנס לעונתו השנייה עם קבוצת הג׳י ליג איגנייט, הנחשבת כקבוצת פיתוח עבור שחקנים לפני הדראפט בליגת המשנה של הנבא. אומנם הקבוצה איננה מבריקה בליגה אך, הנדרסון עצמו כן. עם 21 נקודות על אחוזים מעולים, 6 אסיסטים ו-2 חטיפות למשחק, הרכז המופלא פוקח את עיניהם של סקאוטים רבים שצריכים למצוא תוכנית חלופית אם ״מבצע וומבניאמה״ לא יצלח. הנדרסון מציע ניהול משחק איכותי, יכולת קליעה ליד הסל וגם באזור המיד ריינג׳. מצד שני, היכולת קליעה שלו מחוץ לקשת, לוקה בחסר. עונתו הראשונה מעידה על החוסר משום שהצליח לקלוע רק 20% מכלל זריקותיו משלוש.

 

השוואה לשחקני נבא: ראסל ווסטברוק, דריק רוז

הבאים אחריו הם צמד שחקנים שלא ניתן להפרידם (עד הדראפט), התאומים תומפסון. אמן, האח היותר בולט, נמדד כיום בגובה 2 מטרים ומשחק בעמדת הרכז לטובת הקבוצה סיטי ריפרס בליגת אוברטיים אליט, קבוצה בליגת פיתוח שמקבלת שחקנים בגילאים 16 עד 20. עם ממוצעים מעולים של 15 נקודות, 6 ריבאונדים ו-7 אסיסטים למשחק, אין ספק שאם ימשיך כך הוא יוכל להיבחר מאוד גבוה בדראפט הקרוב. אוסר, האח השני, זהה לחלוטין מבחינת מבנה גוף אך שונה מבחינת היכולת על המגרש. אתלט מעולה שמצליח לייצר לעצמו הרבה מצבי קליעה וגם ריבאונדר מעולה. בעונתו הראשונה עם הקבוצה, לקח את תואר השחקן המצטיין של הגמר לאחר שקלע 17 נקודות ולקח 10 ריבאונדים למשחק. אמנם הוא סחב את הקבוצה בגמר אך רבים עדיין מדרגים את אחיו כיותר מוכשר משום שפחות מוצלח ממנו בניהול המשחק וגם בצד ההגנתי.

השניים לא ניפרדו מהרגע שנולדו, שיחקו יחדיו באותו בית ספר והחליטו להמשיך את המסורת ולשחק באותה קבוצה גם בעונתם האחרונה עד שיגיעו לנבא.

 

השוואות לשחקני נבא (אוסר): ג׳ייסון ריצ׳רדסון, תארנס רוס

השוואות לשחקני נבא (אמן): ג'רו הולידיי, ג׳ון וול

 

(נ.ב – התאומים תומפסון יכולים להיות הצמד אחים הראשון בהיסטוריה שנבחר בעשירייה הראשונה בדראפט)

גארד נוסף שמצטרף לרשימה הוא, ניק סמית׳ ג'וניור. הרכז של מכללת ארקנסו ,בגובה של כמעט 2 מטרים, פספס את ששת משחקי הפתיחה של קבוצתו עקב פציעה. עם זאת, הוא חזר ובענק. משחקו הראשון ששיחק במלואו, הוא קלע 16 נקודות על 60% מהשלוש וזרק עם הרבה ביטחון גם 14 פעמים מהשדה ומתוכם קלע 6, הרבה בזכות מוטת הידיים הגדולה שלו (2.15 מטר) המאפשרת לו ליצור נקודות גם לעצמו וגם לחבריו. בנוסף לזה, הוא סיים את המשחק עם 5 אסיסטים מבלי לאבד אף כדור.

השבוע, מאמן הקבוצה סמך עליו יותר ונתן לו לשחק את מרבית המשחק וזה בהחלט השתלם לו. סמית׳ ג'וניור שיחק במשך 39 דקות ולא הוריד את הרגל מהגז. 22 נקודות וגם הכניס את היריבה לבעית עבירות וכך נתן לקבוצתו את ניצחונה השמיני לעונה.

רכז זריז שיודע לייצר לעצמו סלים עם ובלי הכדור וגם לשתף את חבריו לקבוצה בצורה יעילה. מצד שני, הוא שוקל רק 75 קילוגרם וככל הנראה יצטרך לעלות במסת שריר על מנת לעמוד בפיזיות של הליגה.

(אשמח לראות אותו לצד לאמלו בול בעונה הבאה)

 

השוואה לשחקן נבא: קול אנתוני, ג׳אמל מרי

השם האחרון הוא גם הפורוורד היחידי מבין כל השחקנים שציינתי. קאם ויטמור משחק בעמדת ה 3 ונמדד כיום בגובה 2.10 מטר. הפרשמן משחק באחת המכללות הטובות בהיסטוריה, וילאנובה. משחק הבכורה של הפרוספקט הגיע רק חודש לאחר פתיחת העונה החלשה של המכללה המהוללת. עם 2 ניצחונות מתוך 7 משחקים, החיזוק היה נדרש וקאם בא לטרוף. 7 נקודות במשחקו הראשון, איננו הישג מרשים אך הפוטנציאל עדיין ניכר. במשחקו השני שהתרחש מול היריבה מאותה מדינה, קאם התפוצץ. אמנם שוב פתח על הספסל אך, הוא הוביל את קבוצתו בנקודות (21) ובריבאונדים (6).

ויטמור הוא שחקן מאוד אתלטי עם יכולת קליעה יוצאת דופן וככל הנראה יבחר בחמישיה הראשונה בדראפט 23׳ אם יצליח לשמר את היכולת שהוא מציג היום. עם זאת, הוא לא קולע בצורה איכותית מקו העונשין והוא צריך לשפר את יכולת המסירות שלו משום שעל כל 1.6 אסיסטים, הוא מאבד 2.3 כדורים.

(דווין בוקר הוא שחקן נוסף שלא פתח באף משחק במשך כל תקופתו בליגת המכללות)

 

השוואה לשחקן נבא: דזמונד ביין, מיטץ׳ ריצ׳מונד

ישנם שמות רבים שמתפספסים לצופה הפשוט עקב הדומיננטיות של וומבניאמה ברשתות החברתיות, דבר שהוא מאוד טוב לפיתוח הליגה ולחשיפת השחקן עצמו אך מצד שני, יכול להיות גם מאוד רע. לחץ אבסורד מופעל על ילד שעוד לא דרך דקה אחת על פרקט הנבא ויכול לרסק אותו מנטלית. בנוסף, לא לתת חשיפה כלל לשחקנים מעולים שרוצים גם הם להוכיח את עצמם, יכול לפגוע בתדמית השחקן לקראת הדראפט ובמיוחד מול חברות ספורט (נייק, ג'ורדן…) שלא ירצו להציע לו חוזה משום שהוא איננו מושך צפיות.