ספרד 73 – יוון 71

אחרי האכזבה מהנבחרת, אפשר להתפנות לאריות היבשת, שניפקו לנו משחק נהדר במלחמה על המקום בחצי הגמר.

אחרי ניצחונות קלים של שתי הקבוצות, שתי הקבוצות הגיעו לרגע האמת שלהן.

המשחק התחיל עם 2 שלשות של יול בדקות הראשונות, היוונים היו קצת בהלם, ואז המשחק התאזן עם נוכחות הגנתית נהדרת של קופוס, שיצר כמה עצירות בהגנה.

יוון החלה לשחק את המשחק שלה, עם עזרה גדולה של יאניס אנטטוקומפו, שהשתמש בהיותו פריק של הטבע והיה בכל מקום. הגריק פריק עט על כל ריבאונד, יצר הזדמנות שנייה ושלישית בהתקפה מריבאונד התקפה, וקלע בין השאר את שני הסלים הללו:

 

 

בצד השני התייצב השחקן הטוב באירופה, שראוי להיות הMVP – פאו גאסול. הוא לא הכריח את המשחק עליו, ועדיין הצליח לייצר נקודות וגם לתת מסירות יפות.

 

ברבע השני תם שלב הגישושים, שהתבטא גם בתוצאה הנמוכה בסיום הרבע הראשון (14-14). הרבע השני היה בשליטה ספרדית, כשהגנה אזורית מצוינת תוקעת את ההתקפה של היוונים, שקלעו רק שתי שלשות בכל המחצית הראשונה, כשפרינטזיס היחיד שמתפקד, עם שבע נקודות ברבע.

בצד השני הספרדים ביצעו פיק אנד רול לסרחיו רודריגז וסרחיו יול (על השחקן של בורוסיס בעיקר), ושניהם הגיעו לצבע פעם אחר פעם. מירוטיץ' צלף שתי שלשות והגיע ארבע פעמים לקו, כך שגאסול קיבל מנוחה על הספסל והספרדים ירדו למחצית ביתרון 39-32, שהיה יכול להיות גדול יותר אלמלא טעויות קטנות ומיותרות (בעיות ברוטציה, הגנה רעה באחד על אחד).

 

היוונים יצאו אל הרבע השלישי כמו מתותח, וסגרו את כל ההפרש, ואפילו הפכו את הקערה עם ריצת 11-0 בתוך שלוש דקות. היוונים שמרו כמו שהם יודעים, ובניגוד לרבע השני, הם שברו את האזורית של הספרדים פעם אחר פעם. יאניס המשיך להיות בכל מקום, והביא לנו את הרגע הזה שייזכר לעוד הרבה זמן:

 

והנה עוד כמה זוויות:

 

בינתיים גם חבריו קלאתיס וקופוס ניפקו רגע נהדר:

 

בצד השני רודי פרננדז עם עוד משחק רע – 0 נקודות ב-20 דקות.

גאסול, מי אם לא הוא, המשיך לייצר נקודות והשאיר את הספרדים במשחק, כשרק בזכותו הם ירדו בפיגור 2 בלבד בסיום הרבע השלישי.

 

בפתיחת הרבה הרביעי היוונים בזבזו את ארבע העבירות שלהם בתוך דקה, והספרדים עלו ליתרון של חמש נקודות עם גאסול ויול על הספסל, כשהם מגיעים לקו פעם אחר פעם. היוונים התקשו לייצר נקודות בזמן שמירוטיץ' עשה את זה:

 

היוונים הגיעו למאני טיים עם פיגור גדול, אך הספרדים חזרו מפסק הזמן דקה לסיום ואיבדו את הכדור בתוך שניות ספורות. לחץ מצוין של היוונים ייצר חטיפה של קלאתיס, שהמשיך לליי אפ קל. בהתקפה הבאה של הספרדים הם איבדו שוב את הכדור ואפשרו לקלאתיס ללכת לעוד סל קל ויותר חשוב – מהיר.

 

במצב של ארבע נקודות הפרש לספרדים גאסול הלך לקו וקלע אחת משתיים. קלאתאס קיבל את הכדור וצלף שלשה על השמירה. הוצאת החוץ הגיעה כל הדרך לפרננדז בחצי השני, שהלך בדרך פנויה לגמרי לסל, סחט עבירה וקלע 2 מהקו. במהלך הבא אתם יודעים מה קרה – ספאנוליס זרק שלשה. הפעם הוא דווקא החטיא, אבל מי אם לא אנטטוקומפו לקח ריבאונד התקפה והוציא לשלשה של סלוקאס, שקלע את הזריקה הראשונה שלו במשחק:

 

גאסול נשלח לקו 2.7 שניות לסיום, קלע את הראשונה והחטיא את השנייה. אנטטוקומפו החטיא מהחצי, הספרדים הלכו לחגוג והיוונים נשארו עם המחמאות.

 

כמה נקודות על המשחק:

 

1. פאו גאסול – גם בגיל 34, הוא השחקן הטוב באירופה (וגם בספרד…). הMVP של האליפות עד כה. הבעיה היא שבזמן שבשנים עברו גאסול היה חלק מנבחרת גדולה, באליפות הזו, נראה שגאסול סוחב את הנבחרת על הגב שלו, ובלעדיו לא בטוח שיש לספרד מה למכור. זה מזכיר את גרמניה של נוביצקי בשנים עברו. כשהם לקחו את אליפות העולם ב2006 הם נצחו את יוון בגמר בלי גאסול שנפצע בחצי. האם יהיו מסוגלים לנצח בלעדיו באליפות הזו? כנראה שלא. כל משחק ההתקפה מבוסס עליו. הגארדים משחקים עליו, וגם אם הם מכדרדרים ומנהלים, בלי פאו זה משחק חסר תכלית.

 

2. יאניס אנטטוקומפו – מגיל 34 לגיל 20 – יאניס אנטטוקומפו הראה שוב למה הוא הדבר הבא בכדורסל העולמי. הוא שאב השראה ממוזס מאלון, מקום ראשון בכל הזמנים בריבאונדים בהתקפה. 8 ריבאונדים בהתקפה, שנתנו ליוונים עוד הזדמנויות חשובות. אל הריבאונדים האלו הוא צירף 12 נקודות (כולל 2 שלשות), 17 ריבאונדים, 2 בלוקים וסחיטה של 5 עבירות. חוץ מהריבאונדים, יאניס הראה במשחק הזה ובכלל באליפות קליעה טובה לשלוש – 2 מ4 במשחק הזה ו1% בטורניר כולו. עדיין יש לו מה ללמוד, פעמיים במצבים קריטיים הוא ביצע צעדים שלא היו נשרקים בNBA. אם הוא הולך להתמיד בהופעות בנבחרת יוון, הוא יצטרך לשים לב להבדלים בין שופטי פיבא לאלה של הNBA.

 

3. יול ופרננדז – שניהם נתנו משחק סולידי, אבל איבודי כדור קריטיים של שניהם, בכמעט עלו לספרד במשחק, צריכים להדליק נורה אדומה אצל הספרדים. שניהם ייצרו את הנקודות שלהם רק כשגאסול היה על המגרש וחסם להם בצורה מצוינת. אם שניהם לא ייצרו עוד נקודות לבד, התלות בגאסול תהייה גדולה מדי מכדי להביא את ספרד לגמר, בטח כשגאסול יפגוש כנראה ברודי גובר בחצי הגמר.

 

4. יוון – צריך לתת כבוד ליוון, ששיחקה טורניר נהדר, ולא הפסידה עד המשחק היום. נבחרת עמוקה ומאוזנת מאוד, בלי כוכב אחד אלא עם לכידות קבוצתית נהדרת. יכול להיות שהיעדר יריבה רצינית בשלב הבתים דווקא פגע ביוון, שהתייצבה בפעם הראשונה בטורניר נגד נבחרת שקולה לה ברמתה. בלגיה, סלובניה ואפילו קרואטיה לא הציגו את אותה רמה של אינטנסיביות שהציגה ספרד. לעומתה, ספרד התחשלה נגד סרביה, איטליה, טורקיה וגרמניה, ולמדה מההפסדים לסרביה ואיטליה.

 

התקציר המלא: