טור שינסה לסכם נקודות מעניינות ולהאיר נקודות שאולי פחות שמתם לב אליהן. העמדות הן שיטת מספור.

כל הנתונים נכונים לשישי

PG ג'ו האריס

לפני כחודש, הנטס הוציאו את הסרטון החביב הזה לקידום ההשתתפותו של ג'ו האריס בתחרות השלשות

זה עבד והאריס אכן ישתתף בתחרות השלשות בסופ"ש האולסטאר. הסרטון אומר שכל מה שהאריס עושה זה לקלוע, שזה נכון במידה מסויימת. האריס קלעי טוב ולא מומלץ להשאיר אותו פנוי. הוא קולע מעל 47% מעבר לקשת במצבים שמוגדרים פנויים. שזה נשמע הרבה, אבל זה רק מעט גבוה יותר מהאחוז הכללי שלו של 45% מעבר לקשת בקצת יותר מ-5 זריקות למשחק.

בקיץ האריס חתם על 16 מיליון לשנתיים. החתמה שבספק אם מישהו ייחס לה חשיבות רבה במיוחד, אבל הוא מושלם עבור ברוקלין.

תחת קני אטקינסון, הנטס ידועים בשני דברים: פיתוח שחקנים מצויינים והכרעת משחקים בקליעה לשלוש. נכון לכתיבת שורות אלו, ברוקלין מקום 5 בליגה בכמות שלשות פר משחק. האריס נעזר הרבה בחסימות של הגבוהים, לרוב של ג'ארט אלן, בשביל להתפנות לשלשה, ואלן גבוה שיודע לבצע חסימות מצויין.

ג'ארט אלן, אגב, שישי בליגה באסיסטים מחסימות. ג'ו האריס, על פי CTG, נמצא באחוזון ה-99 ב-EFG% ובאחוזון 96 באחוזי שלשות והוא אחד השחקנים היעילים בליגה בקליעה מחסימה. קני אטקינסון בונה ומטפח שחקנים בצורה ממש טובה ויעילה, הדוגמאות הבולטות כרגע הן של גארדים, כאשר מלבד האריס, גם דיאנג'לו ראסל ודינווידי נמצאים ברשימה. הייתי רוצה שאטקינסון יקבל איזה אר ג'יי בארט או זאיון בדראפט, כדי שיבנה אותם כראוי מההתחלה ולא כפרוייקט שיקום לשם שינוי.

SG רוקיז

דירוג הרוקיז הקבוע וכרגיל הפרמטרים לסינון על מנת שהרוקי יראה מספיק השפעה על הקבוצה:

1. לפחות 20 דקות למשחק.
2. לפחות 10 נקודות ויכולת נוספת ברמה גבוהה מאוד, או אם הוא קלעי בלבד, כמו נוקס, אז לפחות 15 נקודות למשחק.

והדירוג:

1. לוקה דונצ'יץ'

20.6 נקודות, 7.1 ריבאונדים, 5.5 אסיסטים, 1.1 חטיפות ו-3.2 איבודים ב-32 דקות למשחק.

דונצ'יץ' נשאר בצמרת, והוזכר בעקיפין: העיפו את הוטרנים שלא היו מרוצים, על פי הדיווחים, מהפסטיבל סביבו, ואת דניס סמית' שדווקא היה חבר טוב שלו אך מקצועית לא השתלבו, והביאו לו חבר חדש במקום. דונצ'יץ' אמר בריאיון שקל יותר לקלוע ב-NBA מאשר באירופה, ובינתיים הוא גם מראה את זה

https://twitter.com/AmaizingNba/status/1091626441865867266

2. טריי יאנג

16.8 נקודות, 3.2 ריבאונדים, 7.4 אסיסטים, 0.9 חטיפות ו-3.9 איבודים ב-30 דקות למשחק.

התלבטתי אם לשים את יאנג פה או שלישי, אבל הוא זכה ברוקי החודש אז החלטתי לתת לו את הכבוד. יאנג עם חודש וחצי באמת טובים ולמרות התחלה רעה שעדיין מראה אותותיה יאנג מראה יעילות.

3. דיאנדרה אייטון

16.4 נקודות, 10.5 ריבאונדים, 2 אסיסטים, 0.9 חסימות ו-1.8 איבודים ב-30.9 דקות למשחק.

אייטון חזר מפציעה והסאנס הוסיפו לו רכז. אמנם מדובר בטיילר ג'ונסון, אבל זה רכז שיודע להריץ פיקנרול טוב ואייטון הוא גבוה פיקנרול מצויין. כבר הזכרתי בטורים קודמים, שהסאנס מחקים את הסגנון של יוסטון, ואייטון בטופ 10 של הגבוהים בליגה באסיסטים מחסימות. יתכן מאוד שג'ונסון עם בוקר יחד ישפרו עוד יותר את התפוקה של אייטון (ואולי אפילו פניקס תתייעל).

4. מארווין בגלי

13.1 נקודות, 7 ריבאונדים, 1 אסיסט, 1 חסימה ו-1.7 איבודים ב-24 דקות למשחק.

לבגלי היו חסרות דקות משחק ונגיעות בכדור. ההגעה של האריסון בארנס שיזרוק יותר ואת אלק ברקס, שיקח זריקות בחמישיה השניה יחד עם בוגדנוביץ' עלולות לפגוע בבגלי. בינתיים הוא עושה את המיטב מהדקות שהוא מקבל. גם העובדה שהקבוצה מתכוונת לתת פוש במאמץ להיכנס לפלייאוף עובדת פחות לטובתו.

https://twitter.com/NBA/status/1092648623282765824

5. ג'ארן ג'קסון ג'וניור

13.9 נקודות, 4.8 ריבאונדים, 1.1 אסיסטים, 0.9 חטיפות, 1.4 חסימות ו-1.7 איבודים ב-26.1 דקות למשחק.

מארק גאסול עבר לטורונטו וגם ג'יימייקל גרין עזב, ועכשיו הבמה בעיקר של טריי ג'יי. הוא אמור להיות מסוגל לנצל אותה ולטפס בדירוג עם תצוגות מרשימות. טריי ג'יי התחיל טוב מאוד את העונה ונחלש לאחרונה, אמור לנצל את ההזדמנות ולחזור לפסגה.

6. שיי גילגאוס אלכסנדר

10 נקודות, 2.7 ריבאונדים, 3 אסיסטים, 1 חטיפה ו-1.8 איבודים ב-26 דקות למשחק.

שג"א רוקי עם פוטנציאל אדיר. ההרכבים עם אייברי בראדלי ופאטריק בברלי העונה לא היו מוצלחים, בראדלי חזר רע מהפציעה שלו ועוד לא השתקם לחלוטין. ציוות של פאטריק בברלי ושג"א, לעומת זאת, דווקא עבד טוב. השינויים שהקליפרס עשו בטרייד דדליין, עובדים לטובת שג"א. בראדלי עזב בטרייד לממפיס, גארט טמפל, צפוי לתפוס דקות בעמדות הכנף, שאמט משחק בעמדה 2 ותיאודוסיץ' שוחרר. אמנם יתכן שבברלי יפתח ב-1, אבל שג"א עדיין כנראה יקבל יותר דקות והזדמנויות וכמו הרוקי שלפניו, עליו לנצל את ההזדמנות כראוי.

SF למה בוסטון לא יכלו להביא בטרייד את דיוויס?

נכון, זה לא בדיוק לפי חוקי הפורמט, אבל שמעתי המון שאלות והסברים שגויים בנושא (ואני גם עצלן להשקיע במשהו מהותי).

חוזה מקס נקבע בשנה הראשונה לפי אחוז מתקרת השכר והותק. שחקן עם ותק של 0-6 שנים יכול לקבל עד 25% (כן, גם 0. תיאורטית, רוקיז שנבחרו בסיבוב השני או לא נבחרו בדראפט יכולים לחתום על מקס. מסוג הדברים שהייתי מת לראות מתרחשים), שחקן עם ותק של 7-9 שנים יקבל 30% מהתקרה ושחקן עם ותק של 10 שנים ומעלה יקבל 35% מהתקרה. בנוסף, ישנה אפשרות לעלייה שנקבעת על פי זכויות בירד. אם לקבוצה יש זכויות בירד מלאות אז ישנה עליה של 8% בשנה. בלי זכויות בירד ישנה עליה של 5% בלבד מה שגורם לכך שתמיד תראו השוואות שכר ב-3 אופציות: סופר מקס אם ישאר בקבוצה שבחרה, אם יעבור בטרייד לקבוצה חדשה ואם יעבור בלי טרייד ובלי זכויות בירד.

אגב, אם ממש מסקרן אתכם, ומכיוון שאני מכיר כמה כלכלנים וחשבונאים, אני יודע שיש מי שמתעניין, מבחינת השכר, הדיפולט הוא שכל השכר העונתי ינתן במהלך 6 חודשים, פעמיים בחודש (1 ו-15 בחודש), אולם רוב השחקנים מעדיפים שזה יתפרש על פני 12 חודשים. בכל מקרה התשלום הראשון של כל חוזה הוא ב-15 בנובמבר.

נחזור לדרגות שכר: 25%, 30% ו-35%.

חוק DPE מתחלק לשני חלקים. הראשון, הידוע כחוק רוז, מדבר על שחקנים שסיימו חוזה רוקי. הם עדיין במדרגה של 0-6 שנות ותק מה שאומר חוזה של 25%, אלא אם מתקיימים התנאים הבאים: שחקן שנבחר לאולסטאר או נבחר פעמיים לחמישיות העונה או נבחר ל-MVP. במקרה כזה, השכר קופץ מדרגה ל-30%. החלק השני הידוע בכינויו סופר מקס, מדבר על תנאים דומים שמאפשרים לקפוץ מדרגה ל-35%.

כל ההסבר הנ"ל היה בשביל השורה הבאה: לכל קבוצה מותר להחזיק 2 שחקנים מכל מדרגה, אבל רק שחקן אחד מכל מדרגה שהגיע בטרייד, ומכיוון שקיירי הגיע בטרייד לבוסטון והביא את המדרגה שלו איתו, בוסטון לא יכלו להחתים את דיוויס בטרייד דדליין. הם צריכים להמתין שקיירי יצא מהחוזה שלו.

אגב, בהתחלה דובר על הפסד של המון כסף. שחקנים כמו דיוויס או קוואי שמבקשים טרייד מאבדים את הזכאות שלהם, אלא שהם יכולים לחתום על חוזה לשנתיים ויחד עם זכויות הבירד שעוברות איתם בטרייד, הם יכולים לחתום על מקס רגיל של 35% מהתקרה, בשנת הותק העשירית שלהם. במקרה כזה, הם יפסידו רק 15 מיליון דולר.

לעוד מידע על חוקי שכר

PF אוברייטד?

ג'אהליל אוקאפור נותן כמה מספרים מרשימים, אבל יש דברים מעבר:

יש סיבה למה אוקאפור עבר קבוצות ולא שיחק עד כה. המספרים שלו מרשימים, אבל בתכלס הם לא נותנים לקבוצה שלו שום דבר. הוא נשאר שחקן שמתבסס על פוסט אפ.
אלא שהוא לומד. הוא לומד קצת לארגן חסימה לנמוך, גם אם הוא עושה יותר מדי חסימות בלתי חוקיות והוא אפילו השתפר מעט הגנתית בפיקנרול. הוא לא שחקן מרשים לרוץ ולספר, אבל לפעמים אפילו יוצא לו דבר כזה:

או משהו כזה

למרות הסרטונים המרשימים, אוקאפור עדיין חור הגנתי, אבל הוא יכול להשתפר. כרגע הפליקנס לא צריכים שהוא יעזור להם להיכנס לפלייאוף, אבל אולי יצליח באמת להתמיד בעקומת הלמידה ולהיות יעיל.

C על חשיבותה של נדיבות

נדיבות זה חשוב, אין ספק, וקמצנות זה לא בריא. זה נכון בחיים וזה נכון בכדורסל. שוב טרייד דדליין ושוב קבוצות שמנסות לרדת מתחת למס במקום לנסות להשקיע ולשפר את הסגל. אחד הדברים שאמרתי בפודקאסט סיכום הדדליין שלנו זה שאנשים לא מבינים עד כמה הנכונות של בעלים לשלם מס ובכמה לעלות מעל המס, היא פקטור חיוני לאליפות. נכון, סתם לזרוק כסף על שחקנים בינוניים, שאחרי שנתיים צריך לחפש להם טרייד זה לא מה שיקדם אותך, קיובן ודולאן, אבל מצד שני צריך לדעת מתי כן ללכת ולשלם מס. קחו לדוגמא את פילדלפיה שנבנתה עכשיו בדדליין, היא יכולה להיות קבוצת צמרת בשנים הקרובות. השאלה היא האם הבעלים יהיה מוכן לתת ל-4 שחקנים חוזי מקס. אם כן, מצויין. אם לא, בנייה מחדש בקרוב.

וזה אולי כשלון נוסף של ה-CBA. קבוצות קטנות פחות מוכנות או יכולות להרשות לעצמן, בעוד שקבוצות גדולות מוכנות יותר בקלות לשרוף כספים. החוקים הללו לא רק שלא צמצמו פערים, אלא אולי אפילו החריפו אותם.