בזמן שפלייאוף: הסדרה המרתקת בין בוסטון וטורונטו הולכת למשחק 7 אחרי 2 הארכות. הקליפרס בדרך לעשות היסטוריה.

 

בוסטון סלטיקס 122 – טורונטו ראפטורס 125 (2 הארכות. 3-3 בסדרה)

(דרור האס)

האלופה המכהנת טורונטו ראפטורס תשחק לפחות עוד יום. זה לקח 10 דקות נוספות של משחק, אך בסופו של דבר הראפטורס הצליחו לנצח בשתי הארכות את הבוסטון סלטיקס במשחק 6. הראפטורס היו עם גבם לקיר אך הם לא נכנעו, הם הגיבו.

קייל לאורי הוביל את הדרך לראפטורס כשקלע סלי קלאצ' בזה אחר זה, לעזור לטורונטו להישאר בחיים. לאורי סיים עם 33 נקודות, 8 ריבאונדים ו-6 אסיסטים, ונורמן פאוול הוסיף 23 נקודות מהספסל.

ג'יילן בראון הוביל את הסלטיקס עם 31 נקודות ו-16 ריבאונדים, וג'ייסון טייטום הוסיף 29 נקודות, 14 ריבאונדים ו-9 אסיסטים. מרכוס סמארט רשם את הטריפל דאבל השני שלו בקריירה עם 23 נקודות, 11 ריבאונדים ו-10 אסיסטים. בסופו של דבר זה לא הספיק לבוסטון, ועכשיו שתי הקבוצות ילחמו במשחק 7 לנצח או ללכת הביתה.

נקודות:

התאוששות הראפטורס: הראפטורס כל הסדרה הזו מגיבים ונלחמים כדי לצמצם. התחיל 0-2 ואז השוו 2-2, ואז נפלו לפיגור 2-3 ועכשיו השוו שוב במותחן עם שתי הארכות. יכולת הלחימה וההתאוששות שלהם מרשימים בהחלט, אם כי לא לגמרי מפתיעים, לאור המנהג שלהם בשנים האחרונות להגיע ולנצח מפיגור. שוב ושוב הם חוטפים מכות, מתאוששים, נעמדים, וחוזרים חזרה. יש להם המון אופי ומגיע להם קרדיט על כך. בנוסף לבוסטון יהיה מאוד קשה לנצח את משחק 7. הם יצטרכו להרוויח את זה בזיעה.

סיאקם: מתחיל להיות מוטיב חוזר העניין שפסקל סיאקם אמור להיות הכוכב של טורונטו והוא שוב ושוב לא מגיע ולא מספק את הסחורה. הפעם הוא שיחק 54 דקות, אך סיים את המשחק עם 12 נקודות 5-19 מהשדה, והחטיא את כל 5 ניסיונותיו מעבר לקשת. בנוסף הלך לקו רק 4 פעמים. טורונטו תצטרך אותו במשחק 7.

טייטום: מאז שהגיע לליגה בנה לעצמו ג'ייסון טייטום שם של סקורר. הוא השתפר גם כמוסר טוב מה שבא לידי ביטוי במשחק 6 וזה חשוב. לא היה לו משחק ממש טוב במשחק 6, הוא קלע רק 9-21 וכמעט כל הזמן היה תחת דאבל טים של טורונטו.  אולם למרות השמירה הכבדה והירידה באחוזי הקליעה עדיין הצליח להיות פקטור משמעותי בזכות יכולת המסירה שלו. הוא ידע למסור ולמצוא את חבריו (לרוב, כשהוא לא מסר לניק נרס) וסיים עם שיא קריירה של 9 אסיסטים. דוגמא טוה לזה ניתן למצוא במסירה הזו לת'ייס

 

השיפור שלו במסירה כמו גם הבטחון והיעילות שלו זה דבר מעודד עבור הסלטיקס, ומדאיג עבור שאר הליגה.

 

נורמן פאוול: אחרי משחק 5 בו ניק נרס ניסה לפרקים קצרים הרכב סמול בול עם סיאקם ב-5, שנכשל משמעותית כתבתי שאין לו סיבה לעשות זאת. מה שכן הוא צריך לעשות זה לערב יותר את נורמן פאוול. ובכן, הלילה הוא עשה את שניהם. נרס החליף ברבע האחרון והכניס את פאוול במקום סנטר, ורץ עם הרכב של לאורי, ואנוליט, פאוול, אנונובי וסיאקם. ההרכב הזה אחראי במידה רבה לריצה של הראפטורס בסוף הרבע האחרון ובשתי ההארכות. פאוול יודע לנצל מיסמאצ'ים, שומר טוב ואחראי גם כן לכמה סלים חשובים ברגעי ההכרעה, כולל שלש בסוף ההארכה השניה שכנראה הכריעה את המשחק. יש כאן הרכב וקלף שנרס מצא לפני משחק 7 שיכול בהחלט לעזור לו.

 

דנבר נאגטס 85-לוס אנג׳לס קליפרס 96 (3-1 לקליפרס):

(עודד רז)

ניצחון חשוב לקליפרס בדרך להבטחת המקום בגמר המערב.

הקליפרס פתחו את המשחק אגרסיבים בשני צידי המגרש, תקפו את ניקולה יוקיץ׳ בפיק אנד רול, ועלו ליתרון מוקדם.

בצד השני דנבר לא הצליחה להגיע לפואנטות שלה בהתקפה וקלעה רק 12 נקודות ברבע הראשון (מתוכן יוקיץ׳ עם 8). גם הקליפרס קלעו באחוזים לא טובים, למרות שהגיעו לזריקות נוחות. מייקל פורטר ג׳וניור שם סוף ל-10 החטאות רצופות של דנבר משלוש, אבל קוואי לנארד ומונטרז הארל היו שם בשביל הקליפרס.

דנבר עברו לאזורית והצליחו לצמצם ל-8 הפרש אחרי שכבר היה 18 בתחילת הרבע. 2.5 דקות ללא נקודות של שתי הקבוצות סגרו את הרבע השני, 48-40 לקליפרס.

דנבר פתחו את המחצית עם ריצת 8-0 והשוו. שלשות של מרכוס מוריס, לאנדרי שאמט וקוואי לקחו חזרה את היתרון, והקליפרס הובילו בבטחה עד סוף המשחק. לאחר מחצית ראשונה טובה, MPJ היה פחות מעורב בהתקפה והנאגטס התקשו למצוא מישהו שיעזור ג׳מאל מארי ויוקץ׳. ריצת 9-0 של דנבר צמצמה את ההפרש ל-9 בלבד שתי דקות לסיום אבל 3 נקודות של איביצה זובאץ ואיבוד כדור של יוקיץ׳ הבטיחו את הניצחון לקליפרס, 96-85.

 

קלעו לדנבר: יוקיץ׳ 26 נקודות, 11 ריבאונדים ו-6 אסיסטים, מארי 18 ו-7 אסיסטים, פורטר ג׳וניור 15, גארי האריס 10, ג׳רמי גראנט 7, מונטה מוריס 5, פול מילסאפ 3 וטורי קרייג נקודה אחת.

קלעו לקליפרס: קוואי 30 נקודות, 11 ריבאונדים ו-9 אסיסטים, הארל 15, לו וויליאמס 12, מרכוס מוריס וזובאץ (9 ריבאונדים) 11 כל אחד, פול ג׳ורג׳ 10, שאמט 4, פטריק בברלי 2 ו-7 ריבאונדים וג׳מייקל גרין נקודה אחת.

 

משחק קצת מוזר כששתי הקבוצות קלעו באחוזים לא טובים, אבל למעט כמה דקות ברבע השלישי הוא לא  היה באמת תחרותי. למרות זאת אפשר לקחת ממנו כמה דברים:

  1. דנבר לא הצליחו לייצר התקפה יעילה. יוקיץ׳ ומארי היו בסדר אבל שאר הקבוצה התקשתה מאוד. פורטר ג׳וניור שקלע 15 נקודות במחצית הראשונה זרק לסל רק פעמיים בשניה ולא היה פקטור, ודנבר הלכו בעיקר על הפיק אנד רול של יוקיץ׳ ומארי.
  2. לעומתם הקליפרס כן הגיעו לזריקות טובות אבל סבלו מיום רע מחוץ לקשת (2-17 ב-above the break threes).
  3. לאחר משחק טוב במשחק השלישי פול ג׳ורג׳ נקלע לבעיית עבירות, שיחק 26 דקות, והתקשה להיכנס למשחק. שתי שלשות שלו בתחילת הרבע הרביעי הקפיצו לו את כמות הנקודות אבל הוא לא היה פקטור התקפי במשחק הזה.
  4. מי שכן שיחק טוב זה מונטרז הארל, שהצליח להסתדר טוב יותר עם יוקיץ׳ בהגנה (גם בגלל השמירה הכפולה שהגיעה בכל פעם שיוקץ׳ קיבל את הכדור), והביא אנרגיות מהספסל עם 15 נקודות.

 

הטופ 5 היומי