NBA – הליגה שאותה אנו מסקרים. ראשי התיבות הם National Basketball Association (התאחדות הכדורסל הלאומית). הליגה קיימת משנת 1947 (אז נקראה BAA), והחליפה את שמה לNBA בשנת 1949 לאחר איחוד עם ליגת הNBL.
d-league – ליגת הפיתוח של הNBA. לחלק מהקבוצות ישנן קבוצות בת בליגת הפיתוח, אליה הן יכולות לשלוח שחקנים שלא מקבלים דקות בNBA. הליגה הינה ליגה לכל דבר ועניין אם כי השכר בה נמוך מאוד (לא רק בהשוואה לNBA, גם בהשוואה לאירופה ואפילו לליגה הישראלית).
Commissioner – מנכ"ל הליגה, שנבחר על ידי בעלי הקבוצות. מאז שנת 2014 הקומישינר הוא אדם סילבר, שהחליף בתפקיד את דייויד סטרן, שכיהן בתפקיד בשנים 1984-2014.
CBA – הסכם השכר בין ארגון השחקנים לבעלי הקבוצות (שמיוצגים על ידי הליגה). ההסכם כולל את כל החוקים הנוגעים לשכרם ולתנאיהם של השחקנים. את כל מה שקשור בCBA וחוקי השכר ניתן לקרוא בכתבה נפרדת.
BRI – הכנסות שקשורות לכדורסל : Basketball Related Income. מה זה כולל?
- מכירת כרטיסים
- זכויות שידור
- מכירות באולמות הקבוצות ובסביבתן
- חניה באולם
- חסויות ופרסומות.
- הכנסות ממחנות כדורסל
- הכנסות מקבוצת מעודדות
- הכנסות ממכירת שם על האולם (50%).
- ועוד
דוגמא להכנסה שאיננה הכנסה מכדורסל : מכירת נכסים.
Conference – הליגה מחולקת לשני קונפרנסים: מזרח ומערב. הקבוצות מחולקות לפי המיקום הגאוגרפי שלהן, כך שישנן 15 קבוצות בכל קונפרנס. בעונה הסדירה משוחקים יותר משחקים נגד קבוצות באותו הקונפרנס. בסיום העונה 8 קבוצות מל קונפרנס עולות לפלייאוף, שמשחקות בסדרות נפרדות למזרח ולמערב. בגמר משחקות אלופת המזרח ואלופת המערב.
Division – כל קונפרנס מחולק ל-3 בתים (דיוויז'נים), ובכל אחד מהם 5 קבוצות. במקור החלוקה הייתה גאוגרפית, אבל עם מעבר הקבוצות זה התפזר קצת. במזרח נמצאים הבית האטלנטי, הדרום מזרחי והמרכזי. במערב נמצאים הבית הפסיפי, הצפון מערבי והדרום מערבי. במהלך העונה הסדירה כל קבוצה משחקת נגד קבוצות הבית שלה את מספר המשחקים הרב ביותר.
Hall of fame – היכל התהילה של הכדורסל שקרוי על שם ג'יימס נייסמית', ממציא משחק הכדורסל, ונמצא בספרינגפילד. בכל שנה נבחרים אליו שחקנים ומאמנים שהשאירו חותם בכדורסל בעולם. כדי להיבחר אליו צריכים לעבור חמש שנים מאז הפרישה.
Draft – בכל שנה קבוצות הליגה מקבלות זכות לבחור את השחקנים החדשים שנכנסים לליגה. לכל קבוצה יש שתי בחירות דראפט בכל שנה (סיבוב ראשון וסיבוב שני). לכל הנבחרים בסיבוב הראשון בדראפט מגיע חוזה מובטח מהקבוצה שבחרה בהם. סדר הבחירות נקבע כך שהקבוצות שסיימו עם מאזן נמוך בעונה הקודמת נמצאות בראש הרשימה. ניתן לסחור בבחירות דראפט.
Trade – קבוצות הליגה יכולות להחליף נכסים בתהליך שנקרא טרייד. ניתן להעביר שחקנים, בחירות דראפט עתידיות, זכויות על שחקנים שנבחרו בדראפט ולא שיחקו בליגה וכסף.
All star – בכל שנה בחודש פברואר נבחרים השחקנים הטובים בליגה לשחק במשחק האול סטאר, שהוא משחק ראווה שמשוחק באולם אחר בכל שנה ביום ראשון. בנוסף לכך משוחק משחק בין שחקני השנה הראשונה לשנייה הטובים בליגה ביום שישי, וישנן תחרויות שלשות, הטבעות ויכולות ביום שבת.
Rookie – שחקן שנה ראשונה בליגה.
Veteran – שחקן ששיחק לפחות שלוש שנים בליגה.
Tanking – תהליך שבו קבוצה מחליטה להפסיד, כדי להיות במאזן נמוך ולקבל בחירה גבוהה בדראפט. בNBA אין יורדות, ולכן מעשית אין עונש על הפסדים.