פוסט שינסה להאיר נקודות שאולי לא שמתם לב אליהן. העמדות הן רק שיטת מספור.

PG – ספסל

אם תצטרכו לנחש מה החמישיה הכי יעילה בליגה, כנראה שלא תחשבו שזו חמישיית שחקני ספסל, אבל זה אכן המצב. ההרכב של פרד ואנוליט (VanVleet ), פסקל סיאקם, יקוב פלטל, סי ג'יי מיילס ודלון רייט מספק את הדירוג נטו הגבוה ביותר מבין כל ההרכבים ששיחקו לפחות 100 דקות.

וכן, כולם כבר הזכירו ודיברו על האם הראפטורס על אמת הפעם, כולל הטור המצויין של זאק לואו בנושא. וחלק גדול ממה שחשוב לציין, זו העובדה שהספסל שלהם יעיל מאוד ושהפעם הוא זה שמסייע להם (גם פה בטורים קודמים דיברנו על הספסל שלהם).

ולכן אני רוצה להתמקד יותר בואנוליט. הגארד שלא נבחר בדראפט 2016, שיחק שנה שעברה בעיקר בקבוצת הג'י ליג של טורונטו או סתם ישב על הספסל.

הקליעה שלו טובה, אך לא מרשימה. 42% מהשדה פחות מרשים, ה-39.7% מהשלוש קצת יותר. השוטצ'ארט שלו נראה ככה:

הממוצעים שלו פר 36 דקות: 15.3 נקודות, 4.6 ריבאונדים, 5.7 אסיסטים לעומת 1.9 איבודים ו-1.7 חטיפות.

ואנוליט גם שומר סביר, בטח ביחס לגובה שלו (6 פיט, או 1.83 לטובת אלו ביננו שמשתמשים בשיטות הנורמליות), והוא אחד השומרים החשובים אצל הראפטורס. כשהוא על המגרש דירוג ההגנה של הראפטורס עומד על 97!!! כשהוא לא על המגרש דירוג ההגנה צונח ל-106.3. הצניחה הכי גדולה בטורונטו ב-ON\OFF על המגרש הגנתית. היכולת ההגנתית שלו נראית טוב במשחקים, למרות שמבחינת סטט' הגנתיים הוא פחות מתבלט (1 חטיפה, 0.3 חסימה).
וזה לא שמי שמחליף אותו הוא כזה שומר רע. בד"כ הוא נמצא במקום קייל לאורי על המגרש, ולפעמים יחד עם דרוזן ולאורי יחד, כשדרוזן בשלוש, אבל לרוב הוא נמצא במקום אחד הגארדים הבכירים.

העובדה שהוא יעיל מובילה לכך שלפעמים הוא על המגרש גם ברגעי ההכרעה, וזה הוביל לכך שואנוליט גם סיפק קליעת באזר שנתנה לראפטורס נצחון

ואנוליט לא הכי מהיר או אתלטי שיש בטורונטו, אבל הוא בהחלט עשוי להיות השחקן הכי חכם בראפטורס. הוא יודע לאתר חורים בהגנות היריבה ולהיכנס שם או למצוא את המסירה הנכונה. וזה גם מה שואנוליט עצמו אמר על עצמו שהוא מודע לחסרונות הפיזיולוגיים שלו. "אני לא אתלט מדהים, אני יודע את זה. האופי, האייקיו שלי, הדרך בה אני חושב את המשחק, אלה הכלים שלי" אמר בריאיון.

גם חברו לקבוצה קייל לאורי נדהם ממנו ואמר עליו: "תסתכל עליו! הוא לא גבוה, לא כזה אתלטי, אבל הוא עושה את העבודה כמו שצריך. זה דורש כשרון, דורש ידע וזה דורש חכמה. והוא ללא ספק רואה כדורסל, מבין כדורסל ומבין את העבודה שלו. הוא חכם As shit" (לא ידעתי איך לתרגם).

גם דרוזן אמר עליו שקשה להאמין שהוא שחקן צעיר לאור הבגרות שהוא מפגין.

טורונטו העונה מככבת הרבה יותר בזכות הספסל שלה, שלא מעט פעמים עושה את העבודה ומחסל את היריבה. והמוח של הספסל הזה, הוא ללא ספק ואנוליט. נכון, בפלייאוף רוטציות מצטמצמות ומשתמשים פחות בספסל. יש לי הרגשה שזה יהיה פחות נכון עבור ואנוליט.

SG – רוקיז

אמנם עבר מעט זמן מאז הפעם האחרונה (באשמתי) ושוב מעקב הרוקיז.

דיון הרוקיז עדיין בשאלה של מי יקבל את רוקי העונה, סימונס או מיטצ'ל? דיון קשה אם כי מהנה והלוואי ובכל עונה יהיה לנו דיון שכזה. אם רוצים להתעמק בדיון שוב, לבחור הזה בסרטון יש כמה תובנות

ונתחיל כרגיל עם הדירוג של NBA MATH:

ככל שהשחקן נמצא ימינה יותר על הגרף הוא יעיל יותר התקפית, למעלה יותר יעיל יותר הגנתית וכמובן להיפך. קו האלכסון הוא קו היעילות הכוללת כאשר מתחתיו זו יעילות שלילית.

הקריטריונים שלי מוסברים היטב כאן, אפילו שכבר לא כל כך רלוונטיים העונה.

דונובן מיטצ'ל

19.7 נקודות, 3.6 ריבאונדים, 3.6 אסיסטים ו-1.4 חטיפות ב-32.9 דקות למשחק.

התואר הזה נקרא רוקי העונה. לא רוקי חצי עונה. חצי עונה ראשונה סימונס נתן תצוגה מרשימה שמחזיקה לו את הממוצעים עד עכשיו גבוה מאוד, אלא שהוא נחלש. בראייה כלל עונתית כנראה שמיטצ'ל נותן עונה מעט טובה יותר. זה רחוק כמובן מנצחון בנוקאאוט, ומיטצ'ל חייב לא מעט לרודי גובר שחזר ליכולת פנטסטית ויחד הם מצעידים את יוטה לתמונת הפלייאוף.

בן סימונס

16.2 נקודות, 7.7 ריבאונדים, 7.6 אסיסטים, 1.7 חטיפות ו-0.9 חסימות ב-34.6 דקות למשחק.

כאמור, הדיון הזה לא הולך להיות מוכרע בקרוב, וניחוש שלי שגם עונה הבאה עדיין יהיו ויכוחים מי נשדד\היה ראוי כן או לא. סימונס ממשיך להראות יכולת מרשימה בניהול המשחק וגם בהגנה. אחד הרכזים הטובים בליגה בהגנה כרגע, ואם ציינתי קודם שמיטצ'ל במקום הראשון כי לסימונס הייתה תקופה חלשה, עושה רושם שהוא מתאושש ממנה, ומשתפר ככל שמתקרבים לפלייאוף. מוביל את כל הרוקיז בריבאונדים, אסיסטים וחטיפות. פגרת האולסטאר עשתה לו טוב.

לונזו בול

10.3 נקודות, 6.9 ריבאונדים, 7.1 אסיסטים, 1.7 חטיפות ו-0.9 חסימות ב-33.7 דקות למשחק.

לונזו הוא דוגמא לשחקן שחוזר מפציעה טוב יותר. הוא ניצל את היעדרותו לעבוד מעט על הקליעה שהשתפרה, ואכן נתן כמה משחקים עם תצוגות קליעה טובות, וגם ההגנה שהייתה טובה עוד קודם, השתפרה. (בכתבה שפרסמנו בעדכונים נטען שהוא השומר הטוב כרגע בליגה מבין הרכזים).

 

לאורי מרקאנן

14.9 נקודות ו-7.6 ריבאונדים ב-30.4 דקות למשחק.

הבולס בטאנקינג מוד, פינו ללאורי את מירוטיץ' והציפיה הייתה שהוא יקח צעד קדימה. במקום זאת הוא ספק נשאר במקום, ספק הלך אחורה. אחרי שהיה הרוקי המהיר בהיסטוריה להגיע ל-100 שלשות, מיטצ'ל השיג אותו ל-150. ואם נחזור לכתבה שהזכרנו קודם, מרקאנן מוזכר שם כאחד השומרים הגרועים בעמדה שלו. כרגע הוא פצוע ונקווה שיחזור טוב.

https://twitter.com/NBATV/status/972943542107754496

קייל קוזמה

15.5 נקודות ו-6.2 ריבאונדים ב-30.1 דקות למשחק.

עם אינגראם בחוץ קוזמה קיבל יותר יחס מההגנות, והאחוזים שלו ירדו בהתאם. למרות שגם הוא קיבל מנוחה מול הווריירס בשל פציעה. אמנם בלי אינגראם הוא נראה חלש יותר, אך זה עדיין די טוב (בינתיים מישהו מצא ציוץ מהעבר של קוזמה, מעניין אם זה יעזור להם להביא את לברון בקיץ).

ג'ייסון טייטום

13.4 נקודות, 5 ריבאונדים ו-0.9 חטיפות ב-30.5 דקות למשחק.

בוסטון חווה פציעות, וזה זמן לא טוב מבחינת טייטום לחוות נסיגה, לאחר שבמחצית הראשונה של העונה סייע רבות לריצה המרשימה של בוסטון. למרות הירידה הוא נותן עונת רוקי די טובה, שמאפילים עליה שחקנים מדהימים נוספים. דווקא ביכולת ההתקפית הוא ירד, ועדיין מוביל את הרוקיז בקליעה מבחוץ, ונותן יכולת הגנתית מרשימה.

https://twitter.com/AndrewDBailey/status/973271723016466434

דניס סמית' ג'וניור

14.9 נקודות, 3.8 ריבאונדים, 4.9 אסיסטים וחטיפה ב-29.7 דקות למשחק.

המאבריקס "לא עושים טאנקינג" וסמית' שייך לקבוצת הרוקיז שנראים טוב לאחרונה מאז פגרת האולסטאר. קולע יותר ובשבועות האחרונים משפר את יחס אסיסטים איבודים לאחד הטובים מבין הרוקיז.

ג'ון קולינס

10.3 נקודות, 7 ריבאונדים ו-1.1 חסימות ב-23.1 דקות למשחק.

עוד אחד שהייתה לי דילמה בינו לגבי הבא בתור אחריו. שחקן יעיל מאוד כנראה בגלל זה לא מקבל העונה מספיק דקות. לאחרונה פתח בכמה משחקים. אחד מגבוהי הפיקנרול הטובים בליגה ושומר טוב. הפך לאחד האהובים עלי ואחד המועמדים שלי לגניבת העונה. עוד שנתיים שלוש, תזכרו מי אמר קודם! (או שתשכחו, תלוי).

https://twitter.com/LegionHoops/status/973708156751642624

ג'וש ג'קסון

 11.7 נקודות, 4.3 ריבאונדים ו-0.9 חטיפות ב-24 דקות למשחק.

ג'קסון היה ממש מרשים חודשים אחרונים, אלא שעושה רושם שפניקס החליטה פחות לתת לו לשחק. בין אם כשגם בוקר וגם בנדר לא משחקים, אז היעילות ההתקפית שלהם על הפנים בשל חוסר ריווח, ובין אם זה כי הוא עלול להיות יעיל מדי ולהרוס להם תכניות.

דיארון פוקס

11.6 נקודות, 2.6 ריבאונדים, 4.4 אסיסטים ו-1 חטיפה ב-27.5 דקות למשחק.

"חטפני" נמצא בקטגוריית הרוקיז שהיו פצועים וחזרו טוב יותר. אמנם מצד אחד הציפיה הייתה אחרי שהעבירו את ג'ורג' היל לקליבלנד שפוקס יתקדם יותר, אך עדיין ההתקדמות שלו מרשימה, שיפר מעט את יכולת הקליעה. הוא בולט במיוחד ביכולת הקלאצ' ומוביל את הרוקיז בקליעות על הבאזר.

SF – מרקיף מוריס

לאחר שהיו צריכים 2 הארכות כדי לנצח בנקודה את הספסל של בוסטון, אני מניח שהדיון הוכרע לגבי האם וושינגטון טובים יותר או לא בלי וול. מה שכן אפשר להסכים שהם חוו נפילה פחות כואבת ממה שחשבו, ואמנם הקרדיט מגיע לבראדלי ביל ולעובדה ש"כולם אוכלים באופן שווה", (אגב, אפשר להניח שגורטאט לא באמת התכוון למשהו נגד וול, לאחר שלא מעט בעבר התגאה בשת"פ ביניהם) וגם תומאש סאטוראנסקי (כן, זה ש' ולא ס'. אותו S עם בית כמו אצל שאריץ') אבל יש אחד שמגיע לו לא מעט קרדיט על היכולת של הוויזארדס בתקופה הזאת, וזה מרקיף מוריס.

הוא אמנם לא קולע כמויות או לא מעמיד סטטיסטיקות בולטות, אבל אחת מאלו שכן עלו אצלו זו קטגוריית האסיסטים. מ-1.9 עונתי, ל-3.3 במשחקים מאז שוול נפצע. ואם מנקים את המשחקים עם וול למשחקים בלי וול, מרקיף עם יותר מפי 2 אסיסטים בתקופה הזאת.קיף מנצל את הגובה שלו למסירות מהפרימטר, או שמבצע אותן כרול מן אחרי שהגיע לצבע ומשך אליו הגנות.

 

היעילות שלו באסיסטים הוכפלה כאשר האיבודים שלו עלו מ-1.7 עונתי ל-1.9 במשחקים האחרונים בלי וול.

את עיקר הנזק שלו הוא עשה בהרכב המוות של וושינגטון, כאשר הוא בסנטר, יחד עם פורטר, אוברה ביל וסטוראנסקי.  הרכב הסמול בול הזה היה ההרכב היעיל ביותר העונה של וושינגטון, ואם הזכרנו את הדיון, ההרכב הזה אפילו יעיל יותר מאשר אותו הרכב עם וול במקום תומאש.

ההרכבים של וושינגטון בהם שיחק מרקיף. מדורגים ההרכבים אשר שיחקו למעלה מ-100 פוזשנים. הנתונים מאתר Cleaning The glass

המילה שעולה לאחרונה בהקשר של שחקנים היא ורסטיליות. האופציה לשחק בכמה עמדות. ואמנם מרקיף לא שיחק העונה בעמדת הסמול, אך הוא יכול לשחק ב-3 עמדות, ולשמור על 3 עמדות. בדר"כ לשחקנים קשה לשנות עמדות או תפקידים (דווקא השני קל יותר), מכיוון שזה דורש לרוב סט יכולות שונה, והעובדה שיש למרקיף יכולות מגוונות, גם אם הוא אינו נמצא בעלית הליגה באותן יכולות, מסייעת מאוד לוויזארדס.

PF – ג'אסטיס ווינסלו

אחד הדברים שאני רואה העונה זה שכשאני מתרשם ומשבח מישהו באחד הטורים שלי, לא הרבה אחרי הוא חווה נפילה. מסתבר, שזה קורה גם הפוך.
אי שם בדצמבר באחד הטורים כתבתי שג'אסטיס ווינסלו, שהגיע על תקן סטופר הגנתי, למרות יכולת קליעה לוקה בחסר, וכמה שהוא לא תורם הגנתית. ובכן…

זוכרים שהוא לא היה מסוגל לקלוע?

45% מעבר לקשת!

סה"כ 45.1% מעבר לקשת, כאשר כפי שניתן לראות, יש אזורים שבהם הוא ממש מפציץ.

נקודה נוספת הייתה שהועלו תלונות על כך שווינסלו מתקשה לסיים בצבע ולא מנצל מספיק את האתלטיות שלו. אז כפי שניתן לראות הוא עדיין על 48% מתחת לטבעת שזה לא מספיק טוב, אבל כבר יש יותר דברים כאלו

https://twitter.com/MiamiHEAT/status/970855167871594496

וגם היכולת ההגנתית השתפרה. כשהוא על המגרש, הדירוג ההגנתי של מיאמי עומד על 102, וכשהוא יורד מהמגרש הדירוג ההגנתי עומד על 106, והוא כרגע שלישי מבין ה-SF בדירוג DRPM.

אז מכיוון שאז כתבתי שאולי הוא אבוד, אז חשוב לי לתקן ולציין שיתכן והוא כן מצדיק את המוניטין שלו מהדראפט, גם אם באיחור. לטור מדצמבר.

C – פציעות

בקיץ החליטה הליגה לרווח את העונה, להוסיף שבועיים ללו"ז, לצמצם משחקי בק-טו-בק, ושבועות של 5 משחקים בשבוע, או 4 משחקים ב-5 ימים. מתוך כוונה למנוע מהקבוצות את הצורך במנוחה ולהפחית בעומסים. התוצאה? העונה יש 45% יותר פציעות. העונה הכי מרווחת והכי פחות עמוסה בהיסטוריה של הליגה היא גם אחת הפצועות ביותר. אמנם חלק מהפציעות נגררו מעונה שעברה (קונלי, קוואי) אבל ההשפעה שלהם זניחה. יכול להיות שדווקא הריווח והקלת העומס פעלו הפוך? כבר ציינו שלא מעט אמרו שצמצום תקופת ההכנה פגע בשחקנים (בין היתר סטיב קר אמר זאת עוד בתחילת העונה), וגם רוב הפציעות קרו למעשה במחצית הראשונה של העונה. אולי כחלק ממניעת הפציעות, הליגה צריכה לדאוג לסטנדרט הכנה בקבוצות. אבל העונה הזאת מראה שדווקא העומס המושמץ פחות משפיע משחשבו, וצריך להפסיק להתייחס רק לעומס ולמנוחה, ולטפל גם בגורמים האחרים.