בזמן שפלייאוף לא ישנים!

 

בוסטון סלטיקס 114 – מיאמי היט 94 (1 – 0 לבוסטון)

הגנת בוסטון חיסלה את מיאמי, אך הרבע הרביעי השאיר טעם של עוד.

אתמול באתר עלה הפריוויו של הסדרה עם התיאור שהשווה את בוסטון לסופרמן ואת מיאמי לקריפטונייט שלה. ובאחת התגובות נכתב ש"קריפטונייט ללא באטלר, זו סתם אבן." וככה זה הרגיש בחלקים גדולים של המשחק. בוסטון פתחו חזק עם 9-0 ולמרות טיים אאוט מהיר של אריק ספולסטרה, הם לא ממש האטו. מיאמי הצליחו לצמצם מעט בהמשך הרבע ואז נכנסו המחליפים של בוסטון שפשוט המשיכו את המלאכה. סם האוזר נכנס וקלע 3 שלשות בדרך לעוד ריצה. אך עם כמה שההתקפה של בוסטון תפקדה מצויין, ההגנה הייתה לא פחות חשובה. באם אדבאיו לקח רק זריקות קשות מהמיד ריינג', טיילר הירו לקח סטפ בקים מטר מקו השלוש וחיימה חאקז נכנס שוב ושוב לצבע עמוס רק בשביל לחטוף בלוקים. ג'ו מאזולה דרש משחקניו כל השנה להשאיר את היריבות על פחות מ-25 נקודות לרבע. מיאמי ב-3 הרבעים הראשונים קלעו 21, 24 ו-14.

ב-3 הרבעים הראושנים מיאמי הייתה עם 4 נקודות במתפרצת, 4 ריבאונד התקפה ו-6 נקודות מהעונשין. בוסטון בינתיים קלעה 33-69 מהשדה (47.8 אחוז) כולל 19-43 מעבר לקשת (44.2 אחוז). הגנת הסלטיקס הייתה עבודה קבוצתית אמנם, אך ג'רו הולידיי, הרכש מהקיץ התבלט במיוחד. הוא מירר את חייו של טיילר הירו ומנע ממנו מלהגיע לנקודות האהובות. הירו סיים את הערב עם 4-13 מהשדה ו-2 איבודים.

14 הנקודות ברבע השלישי של מיאמי היו ללא ספק הגאווה של הגנת בוסטון. הרוטציות עבדו התקשורת הייתה מצויינת והסגירות היו כמעט מושלמות.  גם כשטעו ואיפשרו לניקולה יוביץ' שלשה חופשית הם תיקנו ובפוזשן לאחר מכן גרמו למיאמי לשרוף את כל 24 השניות ולאבד כדור. מתחילת המשחק ועד לסוף הרבע השלישי, בכל מקום ששחקן מיאמי הסתכל, חיכה לו שומר בירוק.

אך כשהתחיל הרבע הרביעי, בוסטון נתקלו באתגר. בזמן שהם נחו על זרי יתרון ה-32 נקודות, מיאמי נערכו לריצה. המתיחות ההגנתית של בוסטון ירדה ומיאמי קלעה 13-14 בתחילת הרבע. ההיט התקרבו מרחק 14 הפרש בלבד, הסלטיקס חטפו מהלךומה, אך בניגוד למקרי עבר – הם לא נשברו. בעבר ריצות מאוחרות כאלו של יריבות היו מאפשרות קאמבקים, הפעם מאזולה השאיר את הקבוצה רגועה, הצליח לאפס אותם אחרי שמיאמי לא החטיאו והראש של שחקני בוסטון כבר לא היה במשחק.בוסטון יצאה מהטיימאאוט, דרק ווייט קלע שלשה, הורפורד קלע שלשה ואז הגיע לייאפ שהלך החוצה, אבל התרגיל היה טוב מוהראה ששחקני בוסטון חזרו לתלם. גם המהלך המלוכלך של כיילב מרטין לא שינה הרבה.ץ בוסטון חזרו ליתרון 20. עם זריקת עידוד של הגנה ומנטאליות קשיחה מבעבר.

 

1. הגנה בוסטון קלעו 22 שלשות ב-45 אחוז ואין ספק שזה תרם רבות לנצחון אך לא פחות חשובה הייתה התרומה ההגנתית. להגנה אין יום רע זו לא סתם קלישאה. לא תמיד השלשות יכנסו אבל כדאי מאוד שההגנה והאינטנסיביות תמיד יהיו שם.

2 קילר אינסטינקט – בפריוויו לסדרה כבר הופיעה הדאגה מחוסר קילר אינסטינקט של שחקני הסלטיקס. זה בלט גם כאן כשאחרי רבע שלישי מצויין לא לחצו על הדווה, אלא נחו על זרי דפנה. חייבים ללמוד לדרוס.

3. מנטאליות -לא מעט ביקורת נשפכה על ג'ו מאזולה בשנה האחרונה, ובצדק. ההכנה שלו למשחק הייתה מושלמת, לא פחות. היכולת שלו לאפס את השחקניםבזמן זה משהו שהוא לא ידע לעשות בעבר. ניכר שיפור וזה בהחלט מעודד עבור בוסטון.

מילווקי באקס 109 – אינדיאנה פייסרס 94 (1 – 0 למילווקי)

– דני אייזיקוביץ

"לפלייאוף חוקים משלו", והמשחק הזה היה מלא בקלישאות.

הבאקס עולים למשחק הזה נטולי יאניס, ואחרי סיום עונה מזעזע. ליליארד לא ממש מצא את עצמו רוב העונה, כלומר, עד המשחק הראשון בסדרה מול אינדיאנה. איזה לילה היה לדמיאן ואיזה לילה למילווקי.

כבר מהדקה הראשונה, הבאקס משתלטים על המשחק, כאשר דמיאן ליליארד פשוט עושה מה שבא לו. הוא מסיים את המחצית הראשונה עם שיא היסטורי של 35 נקודות (הכי הרבה בהיסטוריה של הבאקס למחצית ראשונה בפלייאוף) ומוביל את מילווקי ל 69-42, ומחצית שנייה של גארבג' מוחלט:

https://twitter.com/NBA/status/1782205297831952827

 

כמה מעלות טובות (ולא טובות) מהמשחק

1. ליליארד מול האליברטון

בזמן שליליארד סיים לילה היסטורי, האליברטון קלע רק 9 נקודות עם 8 אסיסטים ו 7 ריבאונדים. 

כמובן שההסבר המיידי הוא שהאליברטון עדיין פצוע, אבל אם נהיה הוגנים, הוא לא נראה פצוע, הוא נראה די בריא. הוא נראה מהוסס. הוא זרק רק 7 פעמים לסל הלילה, ואם אינדיאנה רוצה איכשהו לעשות משהו בפלייאוף הזה, היא חייבת את הכוכב הראשי שלה (ויסלח לי סיאקם) בפורמה של כוכב.

המעניין הוא שגם ליליארד שהיה ענק במחצית הראשונה, קלע 0 מ 5 מהשדה בדרך ל 0 נקודות במחצית השנייה, אבל זה לא ממש היה חשוב, כי זה היה חלק מגארבג' מתמשך.

 

2. ההגנה של מילווקי – השלשות של אינדיאנה

לאורך כל העונה, הבעיה העיקרית הייתה ההגנה. איכשהו ליליארד לא התחבר לקבוצה והפך לחור הגנתי. דווקא בהיעדרו של יאניס, מילווקי פתאום נזכרה שהיא קבוצת הגנה אדירה. בדר"כ אוהבים לספור את החסימות והחטיפות, אבל מילווקי פשוט שיחקה חכם – צופפה את ההגנה.

דחפה את טרנר ונסמית' לזרוק שלשות רעות (3-9 ו 1-7 בהתאמה) ולמעשה ניצחה את המשחק דרך השלשות.

8 שלשות מ 38 ניסיונות (21%), אלו המספרים של אינדיאנה. צריך להודות באמת, זה גם היה פשוט ערב רע של כל השחקנים (מלבד סיאקם) שנראה שרעדו להם הברכיים.

 

3. פסקל סיאקם ומידלטון

36 נקודות, 13 ריבאונדים, 15-25 מהשדה, הבחור בא לעבוד.

אם יש לאינדיאנה נקודת אור מהמשחק הלילה, זה הערב של סיאקם. 

לניסיון יש חשיבות אדירה בפלייאוף ונראה שהלילה קיבלנו את זה באופן חד משמעי אצל שתי הקבוצות. מצד אחד אף אחד לא הופיע באינדיאנה מלבד סיאקם (הוותיק שבחבורה) ומצד שני, זוכרים שפעם היה למילווקי עוד כוכב?

אז גם מידלטון מסיים לילה חלמוי עם 23 נקודות, 10 ריבאונדים, ולא פחות מ 25+ במדד הפלוס מינוס. 

מידלטון השאיר הכל על המגרש, גם בהגנה וגם בהתקפה.

 

4. קרב המאמנים 

קשה להאמין שאני כותב את השורות האלו, אבל דוק ריברס פתח את הסדרה בנוק-אאוט על ריק קרלייל.

אינדיאנה נראתה לא מוכנה ולא מתאימה למעמד.

הבאקס נראו כמו קבוצה שרוצה לעשות הרבה יותר מניצחון אחד בסדרה.

למרות זאת, צריך לזכור שהחולשה של ריברס היא בדר"כ בהתאמות, לא בהכנות. המון קבוצות שלו הגיעו מאוד מוכנות בפתיחה של סדרות ואז איבדו את הראש ככל שהסדרה התקדמה. ד"ש מבלייק גריפין וכריס פול.

קרלייל מאמן מנוסה ואני בטוח שהוא ימצא את הדרך להסביר להאליברטון שעדיף שהוא יזרוק 20 זריקות ויקלע 7 מאשר שיסיים ערב עם 7 זריקות בלבד. כי זה משחק לידיים של הבאקס.

 

בקטנה על מהלך המשחק

מהלך המשחק פחות מעניין כי למעשה הוא הסתיים במחצית הראשונה.

אבל בכל זאת, היו כמה היילייטס אדירים של הבאקס הלילה.

קודם כל הטווח של ליליארד, זוכרים?

איך אמורים לשמור את הדבר הזה? כשליליארד חם, הוא חם:

 

 

חוץ מזה, תראו איזה בלאגן בהגנה של אינדיאנה:

 

 

וכמובן נחתום את הטור עם הדאנק הנהדר של לופז על הראש של אינדיאנה, ותראו את יאניס על הספסל. איזה אנרגיות:

 

 

 

לוס אנג'לס קליפרס 109  – דאלאס מאבריקס 97 (1 – 0 לקליפרס בסדרה)

– איתי הרמתי

הסדרה בין מקומות 4 ו-5 במערב של הקבוצות שנפגשו הרבה בפלייאוף בשנים האחרונות, התחילה בקצב גבוה כאשר קיבלנו מותחן צמוד שבסיומו ידם של הקליפרס על העליונה והם עולים ליתרון של 1-0 בסדרה.

לפני פתיחת המשחק התבשרנו שקוואי לא ישחק הלילה, ובהיעדרו הקליפרס עלו להוכיח, בהתפוצצות הגנתית אדירה, כשהם מסיימים את המחצית ביתרון 56-30 ולמעשה הפכו את המחצית השנייה למעין גארבג'. הארדן (נדבר עליו) היה אדיר עם 20 נקודות במחצית.

כרגיל כאשר לוקה דונציץ' רואה את החבורה מל.א הוא תמיד מספק תצוגה, וכך היה גם היום כאשר הוא נתן משחק נפלא שכלל 33 נקודות ב-42% מהשדה, 13 ריבאונדים ו-6 אסיסטים, כאשר גם חברו לקו האחורי קיירי אירווינג נתן משחק מעולה וסיים את הערב עם 31 נקודות ב-55% מהשדה, 7 ריבאונדים ו-4 אסיסטים. אולם, התרומה האדירה של השניים לא הספיקה לניצחון היום בעיקר בגלל ששאר שחקני הקבוצה לא הופיעו למשחק, בראשם שתי שחקני החמישייה דניאל גאפורד הסנטר שנתן משחק מזעזע בו לא הורגש כלל וקלע רק סל שדה אחד במשחק ב25% מהשדה ולא לקח שום ריבאונדים, ודריק ג'ונס גוניור במשחק נוראי כל כך שלא פגע היום בכלום כאשר הוא גמר את ההתמודדות עם 0 נקודות!!

דבר נוסף שהינו סיבה מרכזית להפסד של המאבריקס הם האחוזים הרעים של הקבוצה מהשדה, שכללו 39% מהשדה ו-30% מהשלוש. לדעתי, עם אחוזים כאלה יהיה קשה מאוד לדאלאס לנצח את הסדרה ולעבור לסיבוב הבא.

המפתחות לניצחון של הקליפרס:

  1. ג'יימס הארדן
    בשנים האחרונות, אחד השחקנים שללא ספק נמנה בין השחקנים המושמצים בליגה הוא ג'יימס הארדן. היום הוא הראה שעדיין יש לו כדורסל לתת והזכיר בקצת היום את ימי השיא ביוסטון כאשר היום הוא היה איש המשחק! הארדן ניהל את המשחק בצורה מופתית וידע למצוא את חבריו פעם אחר פעם כאשר הוא מסר 8 אסיסטים. בנוסף, הוא קלע כמעט מכל מקום על המגרש כאשר הוא קלע 28 נקודות ו-6!! שלשות באחוזים נפלאים שכללו 47% מהשדה ו-55% מהשלוש ואפילו עד כמה שקשה להאמין הארדן נתן משחק הגנתי טוב עם 2 חסימות גדולות.

https://twitter.com/TheDunkCentral/status/1782173318914703505

 

  1. האיזון בחמישייה של הקליפרס
    תופעה שנראית הרבה בפלייאוף והופיעה גם אתמול למשל במשחק של דנבר מול הלייקרס וגם אצל פיניקס מול מינסוטה היא דבר שנשמע הגיוני , וזה חשיבות התרומה מכלל שחקני החמישייה לעומת התעלות של כוכב או צמד הכוכבים של הקבוצה. כך היה גם היום, כאשר בנוסף להופעה האדירה של הארדן גם פול ג'ורג ואיביצה זובאץ' נתנו משחק גדול כאשר זובאץ' היה אדיר בשתי צידי המגרש וניצח בגדול היום את המצ'אפ בצבע מול הגבוהים של דאלאס כאשר זובאץ' קלע 20 נקודות ב-59% מהשדה והוריד לא פחות מ-15 ריבאונדים שכללו 11 ריבאונדים בהגנה. פול ג'ורג שידוע בתור סקורר הראה זאת גם היום וסיפק משחק חזק שכלל 22 נקודות, 6 ריבאונדים ו3 אסיסטים. גם טרנס מאן תרם למשחק והורגש גם בהתקפה וגם בהגנה כאשר קלע בנוסף ל-13 הנקודות שלו סיים את ההתמודדות עם 9 ריבאונדים.

 

  1. משחק קבוצתי ויעילות התקפית מדהימה
    דברים משמעותיים שהיוו חלק משמעותי מכך שקליפרס יצאו עם הניצחון הם משחק קבוצתי שכלל 21 אסיסטים אל מול ה-14 אסיסטים בלבד של דאלאס ויום התקפי נהדר שבא לידי ביטוי גם באחוזים מעולים מהשדה של הקבוצה – 46%, אבל בעיקר באחד המשחקים הטובים ביותר העונה של הקבוצה מה-3 כאשר הקבוצה מל.א קלעה היום לא פחות מ18 שלשות!! ב-50%.

בקטנה על המשחק:

המשחק היום היה רווי בהיילטים משתי הקבוצות, כאשר נתחיל באיש שתמיד מופיע במהלכים היפים במשחק, קיירי שבמהלך הבא כמו שהוא יודע סיפק דריבל נהדר בין שתי שחקנים שנגמר במיד ריינג' קשה על ההגנה הצמודה של הגבוהים של הקליפרס :

 

צמד המהלכים הבא שהתרחש באותה דקה בסיום הרבע השלישי ממחיש את המשחק הקבוצתי המעולה שצוין בטור, שתחילה ראסל ווסטברוק סיפק מסירה אדירה היישר לידיו של טרנס מאן שסיים בהטבעה חזקה ולאחר מכן ווסטברוק עם עוד כדור מעולה מצא את מאן שקלע שלשה אדירה על השומר מהפינה:

ולסיום, נקנח עם ה-מהלך של המשחק, הארדן מרים כדור ענק באלי-הופ שמוצא את ראסל שמתעופף גבוה גבוה ומטביע חזק על הטבעת:

כעת, הסדרה תמשיך למשחק 2 בל.א ביום חמישי לפנות בוקר, כאשר אם דאלאס רוצה לנצח את המשחק ולתת פייט רציני בסדרה היא תצטרך להמשיך את המגמה מהרבע הרביעי ולקבל תרומה מעבר לתרומה של צמד כוכביה.

 

אוקלהומה סיטי ת'אנדר 94 – ניו אורלינס פליקנס 92 (1 – 0 לת'אנדר בסדרה)

– עומר מעיני לאור

ניו אורלינס חסרת זאיון וויליאמסון הגיעה למשחק מספר אחד אצל אוקלהומה, מובילת המערב הצעירה ביותר בהיסטוריה של הפלייאוף. המשחק היה צמוד והגיע לזריקה מכריעה של סי ג'יי מקולום שלא נכנסה והשאירה את הניצחון אצל OKC.

https://twitter.com/okcthunder/status/1782263540310483046?t=xOQlRIN5fMAZHJgu_puvbg&s=19

פתיחת המשחק הייתה קשה לשני הצדדים. צ'ט הולמגרן קלע 1/7 מהשדה והפליקנס כקבוצה לא היו הרבה יותר טובים. ניו אורלינס ניסו לשחק קצת פנימה אל יונאס ולנצ'יונאס אבל זה לא מהלך מאוד יעיל וצ'ט מספיק ארוך כדי להפריע לו. שיי גילג'ס-אלכסנדר פתח את המשחק טוב עם 9 נקודות ברבע הראשון אבל הוא היה היחיד באוקלהומה והרבע נגמר בתוצאה האירופאית משהו 17-17.

גם הרבע השני המשיך בקצב צבירת נקודות נמוך. ניו אורלינס השיגו הרבה מהנקודות שלהם מריבאונד התקפה ואצל OKC זה משחק ריצה אחרי כל החטאה שייצר כמה נקודות קלות וזריקות פנויות לשלוש.
המחצית הסתיימה בשיוויון 43 בעיקר כי ניו אורלינס הצליחו לחפות על 34 אחוזים מהשדה עם כמות פוזשנים עדיפה שנוצרה דרך ריבאונד התקפה (16-2 לטובתם) ושמירה טובה על הכדור (2 איבודים בלבד מול 6 של הת'אנדר).

המחצית השנייה נפתחה עם ריצה של אוקלהומה. ג'יילן וויליאמס (הגארד), שיי וצ'ט פתחו פער קטן ונקודות ראשונות (ואחרונות) של ג'וש גידי במשחק קבעו הפרש 9 לת'אנדר.
מעבר להתקפה ג'יי דאב גם שמר על ברנדון אינגרם והזכיר שהוא שומר מעולה.
כדורסל זה משחק של ריצות ואחת כזו של ניו אורלינס בהובלת טריי מרפי, מקולום וריבאונד ההתקפה העלו את הפליקנס ליתרון.
ההגנה של אוקלהומה חזרה לעניינים (דאבל אם מאוד גבוה על מקולום) והרבע הסתיים ביתרון 74-68 לאוקלהומה.

הרבע הרביעי נפתח דומה לסוף הרבע השלישי, ושלשה של צ'ט העלתה את הת'אנדר ליתרון שיא של 10 נקודות. שוב ריצה של הפליקנס שוב מרפי, מקולום ויונאס בפנים והמשחק שוב צמוד.
אוקלהומה נכנסו לדקות רעות, כמה איבודים של שיי, המון החטאות ומעל 5 דקות ללא סל שדה והת'אנדר נכנסו לשתי הדקות האחרונות בפיגור של 2 נקודות.
1:48 לסיום – ברנדון אינגרם עשה עבירת תוקף על לו דורט ומהצד השני שיי סופסוף שבר את הבצורת עם מיד ריינג' מעל הראש של הרברט ג'ונס והשווה את התוצאה.

הפליקנס יצאו להתקפה אבל לא קלעו למרות 3 ריבאונד התקפה, ווילי גרין לקח טיים אאוט ובחזרה ממנו חסימה אדירה של הולמגרן על לארי נאנס ג'וניור החזירה את הכדור לת'אנדר.

הת'אנדר הלכו לבידוד של SGA על סי ג'יי וזה נגמר בסל ענק פלוס עבירה.

https://twitter.com/okcthunder/status/1782257693937320214?t=GdfCMwQ-IS72ailAKQvNUA&s=19

סל של מקולום ואז קליעת עונשין אחת של צ'ט הביאו את המשחק למהלך האחרון של המשחק שבסופו ניצחון ביתי לת'אנדר אחרי טבילת אש לא קלה.

 

מסקנות ומחשבות:

משחק הריצה של הת'אנדר מול ריבאונד ההתקפה של הפליקנס:
לת'אנדר אין המון גובה וגודל בצבע, מארק דייגנולט (המוביל בהימורים לזכות בתואר מאמן העונה) בחר בהתחלה לשחק עם חמישייה סופר נמוכה והעלה מספסל את קנדריץ' ווילאמס ולא את ג'יילן וויליאמס (הסנטר). היו רגעים שהמאמץ הקבוצתי בהגנה חיפה על הגובה אבל בתמונה הגדולה ניו אורלינס שלטו בריבאונד ההתקפה. מצד שני הדקות הכי טובות של אוקלהומה הגיעו כשהם הצליחו לרוץ אז הבחירה מובנת. אחוזי הקליעה של הפליקנס לא היו טובים אבל אוקלהומה לא יכולים לבנות על זה שהם ימשיכו לזרוק מתחת ל-30 אחוז לשלוש.

ההגנות על שחקני המפתח:
בצד של הת'אנדר ראינו מאמץ אדיר בכיסוי של אינגרם. השומר העיקרי שלו היה דורט החזק והאגרסיבי אבל כאשר הוא יצא לנוח, עבירה שלישית בסוף המחצית הראשונה, התפקיד עבר לג'יי דאב שעשה עבודה לא רעה בכלל ובמחצית השנייה היו דקות כאלו גם כשדורט על המגרש. במהלך האחרון קייסון וואלאס קיבל את המשימה לשמור על מקולום (אחרי חילוף) והצליח לגרום לו לזריקה קשה. בצבע, ההגנה על ולנצ'יונאס לא קלה להולמגרן אבל הוא מצליח להפריע לו עם האורך והעזרה שלו לשאר ההגנה (5 בלוקים) היא קריטית.
אצל הפליקנס המצב יותר מסובך. ג'ונס הוא השומר הכי טוב לשיי וכל השאר לא מספיק טובים מולו. כל פעם שיש חילוף שיי נכנס למהלך עם יתרון גדול. חוזה אלוורדו שהרבה פעמים נותן אנרגיה הגנתית פשוט קטן מידי מול שני הגארדים של אוקלהומה.

איפה ברנדון אינגרם?
ללא זאיון, אינגרם יהיה חייב לקחת על עצמו הרבה יותר. 12 נקודות ב-29 אחוזים מהשדה זה פשוט לא מספיק. הפליקנס יהיו חייבים למצוא לו את המאצ'אפ המתאים להיכנס לקצב כי בלי תרומה גבוהה שלו יהיה קשה להם מאוד לנצח משחקים בסדרה.

הטופ 10 היומי