בזמן שישנתם הוא טור יומי שמתמקד בכמה אירועים נבחרים מהלילה ב-NBA. והלילה: דאלאס עדיין בלי לוקה מנצחת את מילווקי במשחק ענק של יאניס (48 נק'), פורטלנד מנצחת את פיניקס בעוד משחק טוב של כרמלו. 

 

פיניקס סאנס (11 – 15) 110 – פורטלנד טריילבלייזרס (11 – 16) 111

דני אייזיקוביץ'

פיניקס מגיעה למשחק כשהיא עדיין חסרה את דיאנדרה אייטון, דווין בוקר לא משחק עקב פציעה וביינס אמנם משחק אבל נראה שעדיין לא חזר ל 100% כשירות מאז הפציעה האחרונה.

לאור כל אלו, פורטלנד הייתה אמורה להיות הפייבוריטית הברורה, אבל פיניקס של השנה נראית אחרת לחלוטין.

 

למי שעדיין לא עוקב אחריהם מומלץ בחום, זה לא רק האנרגיות והנעת הכדור, יש משהו מהנה מאוד בקבוצה הזו גם מחוץ לפרקט:

כאמור המשחק נפתח בצורה מפתיעה, כאשר פיניקס משתלטת על המשחק וקלי אובר שנמצא בכושר נפלא עם הדאנק הבא:

בפורטלנד כרמלו ממשיך לשחק לא רע בכלל, ופותח את המשחק עם שלשה:

אבל כאמור, ההגנה של פורטלנד לא הייתה טובה במיוחד, ודווקא פיניקס היא זו שבורחת בסיום הרבע הראשון ל 33-25.

ברבע השני ריקי רוביו מריץ את פיניקס, ובצד השני קלי אובר ממשיך לשחק באנרגיות גבוהות ומנצל את האנרגיה הרדומה מאוד של פורטלנד כדי להגיע בקלות לטבעת:

פיניקס בורחת עד 49-35, אבל אז סוף סוף בפורטלנד מתחילים להתעורר.

דקות טובות של מקולום בהתקפה ופורטלנד מצמקת את הפער עד 64-57. כמובן מי אם לא כרמלו אנתוני סוגר את המחצית עם דאנק יפה במתפרצת:

https://twitter.com/trailblazers/status/1206774647527575552

במחצית, רק 64-59, ונראה שפורטנלד הופכת את הקערה.

 

ההתקפה של פורטלנד ממשיכה לעבוד מצויין, לילארד קולע מבחוץ, וגם מקולום מצטרף למסיבה עם שלשות משלו, אבל ההגנה של פורטלנד פשוט נוראית.

פיניקס נשארת במשחק כי קלי אובר מגיע לטבעת לדאנקים קלים שוב ושוב:

 

ולא רק הוא, במהלך הבא ריקי רוביו בקואסט טו קואסט קליל בלי שאף אחד באמת יפריע לו, ולמרות שכל החמישייה של פורטלנד כבר נמצאת בהגנה:

 

לקראת סוף הרבע השלישי, פורטלנד סוף סוף מתחילה לשמור (קצת) והופכת את הקערה כשהיא מסיימת את הרבע ביתרון 90-88.

הרבע הרביעי ממשיך צמוד צמוד.

בשניות הסיום, פורטלנד מובילה 108-106.

פיניקס מחליטה ללכת לשחקן של המשחק שלה, קלי אובר, שקולע שלשה ועבירה:

קלי מוסיף עוד אחד מהקו, והופך את התוצאה ל 110-108.

גמור?

אלו הרגעים שעבורם דמיאן ליליארד משחק.

ליליארד לוקח את המשחק עליו, מכדרר מטר מהשלוש מול ריקי רוביו. לכולם ברור שהוא זורק שלשת מאני ורוביו נכנס לו לידיים כדי שלא תהיה שלשה כזו. ליליארד לא פרייאר, מזהה את זה, עובר את רוביו ומגיע עד לטבעת, שם הוא קולע סל וסוחט עבירה (גבולית מאוד, ביינס מחוץ לרסטריקד ובהחלט יכלו לשרוק תוקף, אבל מתי בנ.ב.א שרקו תוקף במהלך אחרון של כוכב?).

ליליארד מוסיף אחת מהקו ומנצח את המשחק 111-110 לפורטלנד.

 

 

מקולום מוביל את פורטלנד עם 30 נק', ליליארד עם 27, כרמלו עם 23 ו 8 ריב', וביחד הם קולעים 10-21 מהשלוש. בייזמור עם 11 וחסן וויטסייד עם 10 נק', 14 ריב' ו 3 חסימות משלימים חמישייה מאוד מאוזנת.

אם בצד השני לא היה מדובר בפיניקס פצועה וחבולה, היינו אומרים שהיה להם משחק מצויין.

בפיניקס קלי אובר עם 24 נק', סאריץ' עם 17, קמינסקי עם 17, ביינס וג'ונסון עם 13 מהספסל כל אחד וריקי רוביו מסיים עם טריפל דאבל של 10 נק', 14 ריב' ו 11 אס'.

 

שתי נקודות שאפשר ללמוד מהמשחק הזה:

  1. פיניקס חווה עונה נפלאה. אייטון ובוקר צפויים לחזור בקרוב והם בהחלט יכולים להפתיע ולהתחיל ריצה לפלייאוף.
  2. פורטלנד משחקת מצויין… בצד אחד של המגרש. שיתוף הפעולה בהתקפה בין מלו, ליליארד ומקולום נראה בדיוק כמו שהם קיוו שיראה. מצד שני, בהגנה הם פשוט נראים נורא.
    חוסר האיזון בין שני גארדים חלשים יחסית פיזית (מקולום וליליארד), סנטר שאוהב להמר על חסימות (וויטסייד) ושני פורוורדים שהם שומרים בינוניים מינוס לא עושה להם טוב במיוחד.
    אם הם רוצים באמת להוות אלטרנטיבה לפלייאוף, הם חייבים לפחות פורוורד אחר שמסוגל להפוך למרכז ההגנה שלהם.
    במילים, הטרייד המדובר על קווין לאב בימים האחרונים, זה בדיוק מה שהם לא צריכים. הם צריכים שחקני D&3, כי הטיילת שפיניקס עשתה להם ברחבה הלילה, תמנע מהם להגיע לפלייאוף.

 

 

יוסטון רוקטס (18 – 9) 109 – סן אנטוניו ספרס (10 – 16) 107

איתן שמר

יוסטון אירחה את סן אנטוניו במטרה לנקום על ההפסד בשבוע שעבר, שבמרכזו עמדה הפרשה של הסל שהיה ולא היה של הארדן. בתחילת המשחק לפחות, זה הרגיש שרצונות לחוד ומציאות לחוד. פתיחת 16-2 מהממת של הספרס למשחק תפסה את יוסטון לא מוכנים בשני מידי המגרש. המגמה הזו נמשכה עד סוף הרבע הראשון שבו הספרס הובילו 35-20, בהובלת אולדריג' שקלע 11.

ברבע השני נכנסו למוד דורסני יותר של ראן אנד גאן כאשר בריין פורבס עומד בראש. בשילוב עם הגנה אגרסיבית זה היה נראה ככה:

בכלל, פורבס תפר 6 שלשות ב-100% במחצית הראשונה:

הפער כבר הגיע ל-25 נקודות, ועם הארדן שהתקשה במחצית עם 4-17 מהשדה, ווסטברוק לקחת אחריות וקלע 25 משלו. המחצית הסתיימה ביתרון 72-53 לזכות הספרס. ב-NBA קשה לומר שמשחק גמור כבר במחצית, אבל עם איך שהארדן נראה, לא ממש היה נראה סביר שיוסטון מסוגלים לחזור. את יוסטון זה לא עניין.

במחצית השנייה יוסטון לא ממש השתפרו בצד ההתקפי, אך הם הידקו את ההגנה משמעותית והשיגו לא מעט עצירות. כך דקה אחר דקה, יוסטון נגסו בהפרש עד ששלשה של הארדן השוותה את המשחק, ליי אפ של האוס העלה אותם ליתרון והדאנק הזה של הארדן פתח פער של 4 נקודות והשלים ריצת 11-0 של הרוקטס בפחות מ-2 דקות:

https://twitter.com/HoustonRockets/status/1206775712188948480?s=19

וויט עם שלשה ואולדריג' עם 2 מהעונשין החזירו את היתרון לספרס, מקלמור עם שלשה החזיר אותו ליוסטון, ואולדריג' עם סל מהפוסט השמאלי המועדף עליו קבע שיוויון 104.

מהלך התקפי נהדר של יוסטון מצא את טאקר חופשי לשלשה מהפינה המועדפת עליו והוא קלע אותה, ורק לאחר כמעט 1:50 ללא סל לאף אחת מהקבוצות רודי גיי קלע עליו סל בכוח מתוך הצבע, וצמצם לנקודה, 46 שניות לסיום. הארדן החטיא שלשה בסוף שעון והספרס יצאו למתפרצת. גיי מצא את הקלעי הכי טוב של הספרס, בריין פורבס פנוי לגמרי מהפינה, אבל הכדור איכשהו הצליח לא להכנס. יוסטון לקחו את הריבאונד, הארדן נשלח לקו וקלע את 2 הזריקות. הספרס חזרו מפסק הזמן ומצאו שוב את פורבס לזריקה טובה, אבל גם אותה הוא לא קלע. קאפלה עם הריבאונד עשה שטות ואיבד את הכדור. עם 6 שניות לסיום, יוסטון לא רצו לאפשר לסן אנטוניו זריקה ל-3 (דבר בדר"כ פופביץ' משום מה מאפשר) ועבירות מכוונות של הארדן וטאקר שלחו את וויט לקו. הוא קלע את הראשונה, החטיא בכוונה את השנייה אל ווסטברוק השתלט על הריבאונד ויוסטון מנצחת 109-107.

את הרוקטס הוביל ווסטברוק עם 31 נקודות (רק 6 במחצית השנייה) ו-10 ריבאונדים, הארדן עם 28, 8 ריבאונדים ו-7 אסיסטים, מקלמור עם 17, קאפלה היה מצויין עם 15 נקודות, 15 ריבאונדים, 5 אסיסטים ו-3 חסימות, וטאקר עם 9 נקודות, 11 ריבאונדים ו-2 חטיפות.

תקציר הקאמבק המלא(25 נקודות, שיא קבוצתי):

את הספרס הוביל אולדריג' עם 19 נקודות, 13 ריבאונדים ו-2 חסימות, פורבס עם 18 (6-9 מהשלוש, כולן במחצית הראשונה), מארי עם 16 נקודות. 5 ריבאונדים ו-2 חטיפות, וויט גם עם 16 ו-6 ריבאונדים ודרוזן וגיי הוסיפו 12 כ"א (גיי הוסיף 12 ריבאונדים).

נקודות מהמשחק:

* קאפלה הציג במשחק הזה יכולת מסירה נהדרת וזה יכול להתברר כנשק רציני של הרוקטס בהמשך. הנה 2 מסירות בולטות שלו מהמשחק:

https://twitter.com/HoustonRockets/status/1206784798473277442?s=19

* גיבור המשחק הקודם בין השתיים, לוני ווקר קיבל 10 דקות בלבד ולא קלע. יכול להיות שהיה שווה לתת לו יותר דקות, למרות שלא פתח את המשחק טוב? לפופ הפתרונות.

 

 

 

 מילווקי באקס (24 – 4) – דאלאס מאבריקס (18 – 8) 120

דרור האס

מילווקי ברצף נצחונות הארוך מאז שיחק שם איזה בחור בשם לו אלסינדור, ודאלאס שמגיעה ללא הכוכב שלה שנפצע משחק קודם. ברור מה תהיה התוצאה נכון?

גם אני הופתעתי. באמת. מילווקי פתחה עם הנקודות הראשונות ומהר מאוד עבר לשליטה לא מאוד גדולה של המאבריקס. פורזינגיס להט עם 26 נקודות ו-12 ריבאונדים אבל זה לא סיפור המשחק.

מי שראה את המשחק, גם מבלי להסתכל בבוקס סקור (ומי שהסתכל רק בבוקס סקור בלי להסתכל במשחק) ראה שיאניס פשוט היה מדהים. עשה מה שהוא רוצה על המגרש, 48 נקודות כשהוא נכנס לצבע מתי ואיך שהוא רוצה כשאף אחד, בטח לא פורזינגיס, לא מסוגל לעצור אותו.

הבעיה של מילווקי במשחק הזה הייתה שיאניס היה בעצם לבד. החמישיה של מילווקי ניצחה את החמישיה של דאלאס 71-64. נזכיר שמתוך זה 48 יאניס.
הספסל של דאלאס זה מי שעשה את העבודה כשהדאלאס מנצחת 56-45 במחליפים.

דאלאס של ריק קרלייל ידועה כבר כל שנה בספסל איכותי שמכריע משחקים, כשהפעם סת' קרי היה עם 26 נקודות 5 ריבאונדים 4 אסיסטים ואחוזים מרשימים, דלון רייט עם 13 נקודות ומקסי קליבה עם 10 נקודות ו-7 ריבאונדים ומשחק צבע טוב.

אצל הבאקס קייל קורבר עם יום קליעה טוב ו-17 נקודות, אבל הם חסרים את בלדסו, ניהול המשחק נפל על כתפי דונטה דיוונצנזו הצעיר, כשג'ורג' היל עם 24 דקות שהיו הדקות היחידות עם מנהל משחק סביר על המגרש. האכזבה העיקרית הייתה קריס מידלטון שהיה נראה לפרקים נון פקטור. ומידלטון אמור להיות הכוכב השני של הבאקס ושחקן שהוא הכוכב השני לא יכול להיות באחוזים כאלה רעים.

בנוסף דאלאס עם 8 ריבאונד התקפה השיגה 17 נקודות בהזדמנות שניה. זו יעילות פנטסטית ואיפשהו קצת בעייתיות של הגנת הבאקס שלא יודעת להסתדר מחדש אחרי ריבאונד.

עם כל זה הפסד ב-4 נקודות בלבד. מילווקי ינוחו, יאספו את עצמם, ויחזרו לנצח.

 

 

טופ 10