בזמן שישנתם הוא טור יומי שמתמקד ב3 אירועים מהלילה האחרון בNBA.

 

נכנסים לעונה הסדירה בליגה בכל הכוח והלילה הזה סיפק לנו חמישה משחקים : ממפיס לא מצליחה לעצור בדרך למטה, קארל אנתוני טאונס לא מתחבר עם הצבע של מיאמי, דוויין ווייד לא זכר שיש לו מיגרנה, אל ג'פרסון לא זכר שאפשר להחטיא, יוטה מנסה לא לקרוס תחת הציפיות – ומשחק אחד שהפגיש בין שני צמדים אקספלוסיביים יחד עם שני מאמנים צעירים ולא איכזב לרגע.

 

שיקגו בולס (4 – 2) 104 – אוקלהומה סיטי (3 – 3) 98

 

שיקגו בולס פתחו עם דאג מקדרמוט לראשונה בחמישייה העונה על חשבונו של טוני סנל והתחילו טוב עם 3/3 מהשדה. אבל גם פתיחה כזו לא הספיקה מול המתפרצות והמחץ של אוקלהומה סיטי בהתקפה. דוראנט, ווסטברוק ואיבאקה הובילו למשחק התקפה מצוין של הת'אנדר וליתרון 9 מוקדם. לקראת סוף הרבע שיקגו הצליחו לצמצם את הפיגור, למרות משחק שהתחיל כמו שאר המשחקים של דריק רוז העונה, בינוני למדי. מצד אוקלהומה, זה היה ווסטברוק שחיפה על דוראנט וקלע 10 נקודות.

הרבע השני המשיך את מגמת העלייה של האדומים במשחק. נואה, ברוקס וגיבסון פתחו את הרבע השני והביאו אנרגיות שהיו חסרות ברבע הראשון של שיקגו. ג'ימי באטלר (21 נקודות בחצי), יחד עם רוז הובילו את הבולס לרבע שקשה לבקש יותר ממנו. השניים קלעו 22 נקודות ברבע, כמו כל אוקלהומה סיטי, ושיקגו מנצחת את הרבע 32-22.

סרג' איבקה פתח את המשחק עם 4 מ4 אבל היה רק 1 מ5 ברבע השני. דוראנט לקח את רוב הזריקות של הת'אנדר אבל פגע רק ב4 מ9.

 

בחצי השני אקולהומה סיטי עלתה מפוקסת בהגנה. הם אמנם קלעו רק נקודה אחת יותר מהרבע השני, אבל הצליחו לעצור את שיקגו על 19 בלבד. דוראנט נכנס לקצב קליעה , וווסטברוק מושך אליו את ההגנה של הבולס, ומוצא את האסיסט הקל. שיקגו עדיין הצליחו, שיקגו שמרו על יתרון מינמלי בסוף הרבע 76-73.

את הרבע הרביעי שיקגו פתחה מצוין. ג'ואקים נואה נראה כמו שחקן ההגנה של העונה ב13/14 ועם האליאופ לגיבסון ועוד אסיסט לרוז שיקגו כבר עלתה ליתרון השיא שלה הערב – 10 נקודות. אוקלהומה סיטי, שבאה אחרי שני הפסדים רצופים, לא ויתרה. אנס קאנטר נלחם על כל כדור חוזר בהתקפה והלך לקו פעמיים ברציפות. דוראנט המשיך לקלוע. המשחק היה בשוויון 90 כשעל השעון נשארו 4:30 דקות, ואז בא דרק רוז. 10 נקודות רצופות שלו (כולל 2 מהקו) סיימו את הסיפור. שיקגו והבולס מצליחים לשרוד את הסופה ולגבור על אוקלהומה 104-98 ולעלות למאזן 4-2.

https://twitter.com/TreyBizzy/status/662470849585397760

 

 

סטטיסטיקה ותובנות:

 

רוז ובאטלר חברו יחד ל54 נקודות, דוראנט ו-ווסטברוק חברו ל53. איבאקה היה לא רע בכלל עם 17 נקודות ו-6 ריבאונדים.

 

איזה שינויים עשה הוייברג בשיקגו? קודם כל הרוטציה. באטלר כבר לא משחק 46 דקות ואנחנו רואים רוטציה רחבה יותר. דאג מקדרמוט וטוני סנל מקבלים דקות אחרי עונה בה לא שותפו כמעט בכלל. ארון ברוקס פורח מהספסל. הדינאמיות של המשחק של שיקגו משתנה ונבנית ממשחק למשחק. זו הקבוצה שעשתה את השינוי הגדול ביותר בקיץ, למרות שסגל השחקנים נשאר דומה. צריך לזכור שאנחנו רק בתחילת נובמבר ושבשיקגו, כמו בשיקגו, הדרך אף פעם לא תהיה קלה.

דרק רוז רואיין אחרי המשחק על כל המצב איתו ועל השמועות הבלתי פוסקות וענה בפשטות: "אני יודע מי אני, אני פשוט לא מקשיב לדברים האלה" (משחק תגובה לווינדהרסט?). ואם זה לא מספיק מעודד את האוהדים בעיר הרוחות, אז ג'ימי באטלר ממשיך את מגמת העלייה שלו עוד מהעונה שעברה ומקבל עליו בברכה את תפקיד המנהיג.

 

לאוקלהומה סיטי זה הפסד שלישי רצוף ושני לקבוצה מהמזרח.הם כבר ב3 – 3 ואלמלא סל מהחצי היו ב2 – 4. החזרה של דוראנט, ההתחלה של בילי דונובן – זה תהליך למידה והת'נאדר רק בתחילתו. התלות בדוראנט ו\או ווסטברוק לא נגמרה. לא מעט זריקות קשות היו לשני השחקנים ובקבוצה שיש בה כל כך הרבה נשקים התקפיים וכל כך הרבה עם מה לעבוד לא צריך לבנות על 90+ נקודות של שני שחקנים. דוראנט סיים את המשחק עם 33 נק' (הכי הרבה במשחק), ווסטברוק עם 10 אסיסטים וקאנטר ו-ווסטברוק לקחו 8 ריבאונדים כל אחד.

 

תקציר המשחק באתר הNBA.

 

פורטלנד טרייל-בלייזרס (4 -2) 115 – ממפיס גריזליס (3 – 3) 96

 

כמה המצב בפורטלנד היה גרוע לפני שהתחילה העונה? לא היו דיבורים על פלייאוף, והיו דיבורים על מקום אחרון במערב. אחרי ש-4 שחקנים מהחמישייה הראשונה עוזבים את הקבוצה, והשחקן הכי טוב שמגיע לקבוצה במקומם הוא אל פארוק אמינו,קשה לחשוב אחרת.זה נראה כמו בניה מחדש סביב דמיאן לילארד שחתם בקיץ על חוזה עתק ל5 שנים.השארית היחידה מהחמישיה הקודמת רואה לידו כעת את סי.ג'יי מקקאלום ומאיירס לנארד שלא מצאו מקום ברוטציה בעונה שעברה. ממפיס מצד שני, הייתה אחת הקבוצות הטובות בליגה בעונה שעברה. את פורטלנד היא עברה בפלייאוף בלי בעיה. העונה היא סובלת מחוסר יציבות משווע. שני תבוסות מחפירות לשתי הפיינליסטיות, ועליות וירידות לא ברורות.

 

פורטלנד התחילה את המשחק בהתלהבות. צמד הגבוהים הצעיר שלה שהספיקו לתת שואו 4 דקות אחרי תחילת המשחק עם צמד מהלכים יפים בניהם והשיגו יתרון נקודה, אבל ממפיס היא זו שהכתיבה את הקצב: עם שתי שלשות של קורטני לי, ועוד 7 נקודות ברבע הראשון של מארק גאסול, הגריזליס ירדו עם יתרון 23-18.

ברבע השני, קורטני לי הוביל את ההתקפה של ממפיס (סיים עם 18 נק', הכי גבוה בקבוצה), אבל הרבע סימן את מה שהולך להיות המוטיב החוזר של המשחק עבור פורטלנד, שלשות. סי ג'יי מקקאלום תפס יד עם שתי שלשות, לילארד קלע אחת, לנארד עם אחת משלו ופורטלנד פיצחו את ההגנה הקשוחה של ממפיס. הטריילבלייזרס הובילו בירידה להפסקה 50-46, אחרי שקלעו 32 נקודות ברבע השני.

32 נקודות ברבע לקבוצה נגד ממפיס זו הצלחה, אז מה תגידו על 40 ברבע השלישי? דמיאן לילארד נכנס לאחד מאותם המשחקים בהם הוא לא יכול להפסיק לקלוע, וקלע 14 נקודות ב7 דקות. זה הוביל ריצה של 28-9 של הבלייזרס. האין-הגנה של ממפיס לא הצליחה להאט את קצב המשחק של פורטלנד. גם כשממפיס מצליחה לקלוע, משהו פשוט לא עובד בקבוצה של דייב ייגר.

הרבע הרביעי היה לפרוטוקול בלבד, ואפילו זכינו לראות את כריס קיימן לראשונה העונה.

 

סטטיסטיקות ותובנות:

 

לילארד סיים עם 27 נק' (7 שלשות), מקקאלום סיים עם 20 נק' ושיא קריירה של 5 אסיסטים. מאיירס לנארד עם 14 נק' ומייסון פלאמלי עם 12 ריבאונדים. קשה לראות את פורטלנד מצליחה לשמר את המשחק שלה נגד קבוצות טובות יותר ממפיס העכשוויים ולכן גם קשה להמר עליהם כקבוצה שתתמודד ברצינות על מקום בפלייאוף. בעיקר לאור העובדה שזו קבוצה חדשה לחלוטין עם שחקנים שבונים עליהם לעתיד, לא לעכשיו. הם בכל אופן יכולים להמשיך לספק תצוגות כאלה לקהל "המוזר" שלהם באורגון ולחמם להם את הלב. ואם כבר דיברנו על צמדים היום, אז לילארד ומקקאלום כרגע שניים רק לדוראנט ולווסטברוק בכמות הנקודות למשחק. העונה עוד צעירה אבל יש כבוד.

 

בשורות הצד המפסיד, ממפיס נראית רע ומגלה חוסר יציבות משווע. קצב המשחק נשאר איטי, אבל כשההגנה נראית ככה זה לא יכול לעבוד. בלי קליעה, בלי הגנה, הקבוצה עלולה למצוא את עצמה מחוץ לפלייאוף. זאק ראנדולף וקורטני לי הובילו את הקבוצה בנקודות, מייק קונלי הסתפק ב7 נקודות, ומארק גאסול רק עם 4 מ13. בכל מקרה, כשקבוצה כמו ממפיס סופגת 116 נקודות, אין להם סיכוי לנצח.

 

תקציר המשחק באתר הNBA.

 

מיאמי היט (3 – 2) 96 – מינסוטה טימברוולבס (2 – 2) 84

אחרי פתיחת עונה מרשימה ביותר עבור הוולבס הצעירים ותצוגות שיא מרוקי מצד קארל-אנתוני טאונס, מינסוטה אירחו הלילה את מיאמי היט. ההיט חסרים את ג'ראלד גרין שעדיין נמצא בבית החולים (אין פירוט על מצבו) משחק שני ברציפות. גם דוויין ווייד היה בספק בגלל מיגרנות שסבל מהן בדרך למיניאפוליס הקרה.

המשחק נפתח ככה:

https://www.youtube.com/watch?v=qrl8hhAAK1Y

זה היה הראשון מתוך ארבע בלוקים של שחקן ה2K- האולטימטיבי. הרוקי מצידו לא נשאר חייב והחזיר בבלוק משלו, אבל ווייט סייד שלט לחלוטין במאטצ' אפ. כמה משמח לראות את כריס בוש בחזרה על הפארקט

ברבע השני מינסוטה הצליחו כבר לצמק לנקודה הפרש עם קווין מרטין שממשיך את תפקידו העונה ונותן לקבוצה את הנקודות מהספסל (סיים את המשחק עם 14 נק'). מיאמי הצליחו להישאר צעד אחד קדימה כל הרבע בהנהגת דוויין ווייד שקלע 16 נקודות בחצי כדי להוביל את מיאמי ליתרון 10 בהפסקה. איך הוא סיים את המחצית אתם שואלים? בלי יותר מדי לחץ:

בחצי השני מיניסוטה צימקו את ההפרש ל6 נקודות, לפני שמיאמי רצה ופתחה פער של 21 נקודות כדי לסגור את המשחק. ההתקפה של מינסוטה לא הייתה שם וכשוויגינס וטאונס קולעים ביחד 8-31 מהשדה יהיה קשה לנצח. מיאמי לא הפסידו רבע אחד כל המשחק ועזרה קטנה מהספסל לתצוגה מצויינת של ווייטסייד, ווייד, בוש ודראגיץ' הספיקו כדי לגמור את המשחק ולעלות למאזן של 3-2 בעונה.

 

סטטיסטיקות ותובנות:

 

זה המשחק הראשון הגרוע של הבחירה הראשונה בדראפט האחרון. 3-13 מהשדה ורק 6 נק', אבל הוא שוב סיים עם כמות בלוקים נאה (3) והמשיך להראות שהוא מסתגל לפיזיות של הליגה. בפאנל של TNT עם שאק, ארני, קני וצ'ארלס תהו מה באמת התפקיד שלו על המגרש ואיזה סוג שחקן הוא צריך להיות עבור מינסוטה. זו לא שאלה שיהיה אפשר לענות עליה העונה, לפחות לא אחרי 4 משחקים. יחד עם וויגינס, לאבין, רוביו (שיהיה בריא) ועוד מספר פאקטורים חשובים בקבוצה כמו שבאז מוחמד, קווין מרטין, ג'נג וההנהגה קווין גארנט, יש לאן לשאוף.

 

בצד המנצח של מיאמי אפשר לשמוח: אחרי שבשנה שעברה הוא התעלה על עצמו משום מקום ועזר למיאמי לנצח מספר משחקים, גם היום טיילר ג'ונסון עלה לשחק 25 דק' והביא איתו המון אנרגיות למגרש. אנרגיות שחסרות בעוד שג'ראלד גרין לא עם הקבוצה. דוויין ווייד מחזיר את המחוגים לאחור העונה, הוא קלע 25 נק', חטף 3 פעמים את הכדור והוריד עוד 5 ריבאונדים והוא ממשיך את פתיחת העונה הטובה שלו. הוא קולע 22 נקודות למשחק מתחילת העונה. כריס בוש סיים עם דאבל דאבל של 16 ו-12 ודראגיץ' סיים עם 18 נקודות. הדבר שצריך לפחד ממנו כשמשחקים מול מיאמי השנה הוא העומק בסגל. יש להם את כל הכלים להגיע רחוק במזרח השנה.

 

תקציר המשחק באתר הNBA.

 

הטופ 10 מהלילה: תמונה נדירה של גובר בפוסטר, אנדרו וויגנס מוצא איכשהו את דרכו לטבעת ולטופ 10, והרבה מיאמי.