כינסנו את הסקאוט והמאמן סמי זליקסון, מתי בארי מהופס בורדינג וטל נחום – אוהד סאנס ממורמר

בחירה 1: Washington Wizards – בוחר: סמי – איי ג'יי דיבאנסה

עמדה: פורוורד | גובה: 2.04 מ' | משקל: 98.4 ק"ג | מוטת ידיים: 2.15 מ' | ותק: פרשמן

הסבר: פרוספקט מפחיד ביותר, שילוב נהדר של אורך, אתלטיות וכישרון עם מנוע פרימיום. אני משוכנע במיליארד אחוז שהוא לא ישחק דקה בוושינגטון אבל הם יקחו אותו עדיין כדי לסחוט את יוטה שמאוד רוצה אותו.

תגובת מתי: אז אני רק אציין שאם וושינגטון אכן מעדיפה את הטרייד דאון ולקחת את פיטרסון (אני בעד), אז לא יודע אם הייתי מתעקש על אייס ביילי, בעיניי גם צעיר כמו קייל פיליפאובסקי יכול להתאים מאוד, אוהב את הפיט שלו לצד סאר (הרי אין מה לבנות על אנתוני דייויס לעתיד, בעצם גם לא להווה…).

בחירה 2: Utah Jazz – בוחר: מתי – דרין פיטרסון

עמדה: קומבו גארד | גובה: 1.94 מ' | משקל: 90.2 ק"ג | מוטת ידיים: 2.08 מ' | גיל: 19.4 | ותק: פרשמן

הסבר: עדיין מספר 1 בביג בורד שלי והתאמה נהדרת ביוטה, כמו שבטח קראתם בכל מוק דראפט שהתפרסם מאז הלוטרי. דיבר על כך שרואה עצמו כפליימייקר והשווה את עצמו לבראדלי ביל, מה שמעורר חשד מבוסס שהוא לא רוצה להיבחר על ידי נשיא הקבוצה שפתח את הקדנציה שלו לפני שלוש שנים בהיפטרות מאותו ביל והחוזה שלו…

תגובת טל: יכול מאוד להיות שהוא בכלל השחקן הכי טוב בדראפט הזה, וושינגטון תהיה מאוד מרוצה.

בחירה 3: Memphis Grizzlies – בוחר: טל – קמרון בוזר

עמדה: פורוורד | גובה: 2.04 מ' | משקל: 114.8 ק"ג | מוטת ידיים: 2.17 מ' | ותק: פרשמן

הסבר: אחרי שעפו קרוב מדי לשמש עם ג'ה ממפיס לוקחת את האנטיתזה שלו – שחקן מאוד שלם, מהוקצע, שחי על חכמת משחק ורמת ביצוע מאוד גבוהה. גם מועמד בכיר להיות השחקן הכי טוב בדראפט הזה כשהכל יגמר

תגובת מתי: התאמה נהדרת, עם ציר התקפי כמו בוזר אין בכלל דחיפות להשיג רכז בבחירה 16 או בטרייד על ג׳ה, פשוט להישאר עם טיי ג׳רום, וולטר קלייטון וקאם ספנסר, כל אחד מהם יפרח לצד המיני-יוקיץ׳ שבדרך לגריזליס.

תגובת סמי: ממפיס יכולים להיות מאוד מאוד מרוצים, שחקן לבנות עליו עולם.

בחירה 4: Chicago Bulls – בוחר: סמי – דריוס אייקאף

עמדה: גארד | גובה: 1.88 מ' | משקל: 84 ק"ג | מוטת ידיים: 1.99 מ' | ותק: פרשמן

הסבר: השכל אומר קח ביגמן (ווילסון) בבחירה הגבוהה אבל בעיני אייקאף הוא השחקן הכי טוב על הלוח גם אם לבולס יש רכז דומיננטי על הכדור. אני לוקח את אייקאף שהוא רכז דומיננטי על הכדור כי אני חושב שהוא עד כדי כך טוב. הוא היה השחקן הכי טוב בקבוצה נהדרת של ארקנסו והוא היה הכי טוב בפער. הוא ניצח על המשחק והוביל את המכללה לשנה נהדרת עם תצוגות מופלאות. הוא חזק, מהיר ואתלטי ויכול לעשות נקודות מכל מקום על הפרקט (שימו לב ל-44% משלוש ב-6 זריקות למשחק). הוא ווינר ולצד בוזליס יש פה התחלה מעניינת לבולס.

תגובת מתי: אוהב אותו מאוד, אבל אם כבר שיקאגו מוותרת כאן על ווילסון לטובת גארד, אז בעיניי מייקל בראון מתאים יותר לצד גידי וגם מחזיק באפסייד עדיף.

תגובת טל: בחירה סופר כיפית, ישתלב מצוין עם הקו האחורי הגבוה מאוד של שיקגו, מועמדת בכירה לאליפות הליג פאס במיידי.

בחירה 5: Los Angeles Clippers (from Indiana) – בוחר: מתי – כיילב ווילסון

עמדה: פורוורד | גובה: 2.06 מ' | משקל: 95.7 ק"ג | מוטת ידיים: 2.14 מ' | גיל: 19.9 | ותק: פרשמן

הסבר: רחוק מלהיות מוצר מוגמר, במיוחד בהגנה, אבל השילוב של נתונים פיזיים – למעט משקל בעייתי – ואתלטיים, עם מוטור גבוה ומוסר עבודה נהדר, הופכים אותו לפרוספקט שהייתי מהסס מאוד לדלג עליו בבחירה הקודמת. הקליפרס יעוטו עליו בשני ידיים להשלמת קו קדמי כיפי מאוד של מתורין- ווילסון-נידרהאוזר (אני מניח שמניית קוואי תימכר כל עוד היא בשיאה)

תגובת טל: אם הכיוון של הקליפרס הוא למיני בנייה מחדש אז ווילסון הוא לגמרי הפיתרון. בראש שלי הם לוקחים את וואגלר (או אולי 2 אחר באיזשהי קונסטלציה) אבל השילוב העתידי של ווילסון וגארלנד נשמע כמו כיף גדול אם יתנו לו להתפתח כביגמן ולא ינסו להמציא לו יכולות קו אחורי שכנראה אין לו.

תגובת סמי: רחוק מלהיות רכז אמיתי עם ראיית משחק כמו האליברטון, אבל בהחלט מסוגל להריץ התקפות כשלצדו ניק קליפורד הנהדר, ולפחות השלשות שהוא מייצר לעצמו יזכירו לאוהדי הקינגס נשכחות מה Point God של הדור הנוכחי שהועבר בשביל הבנייה שלא צלחה – למעט הבלחה אחת חשובה בפלייאוף – סביב פוקס וסבוניס.

בחירה 6: Brooklyn Nets – בוחר: טל – קינגסטון פלמינגס

עמדה: גארד | גובה: 1.89 מ' | משקל: 83 ק"ג | מוטת ידיים: 1.92 מ' | ותק: פרשמן

הסבר: סיטואציה של השחקן הכי טוב על הלוח וכרגע זה יהיה גארד ורק צריך להחליט את מי לוקחים. הבעיה? בדראפט הקודם הנטס לקחו 5 שחקנים ש-4 מהם גארדים… בערך. בכל מקרה פלמינגס מכונה ושחקן מופלא שבתור פרשמן היה השחקן הכי מרשים בקבוצה המלחיצה של יוסטון. הוא חלק את הפרימטר עם שני גארדים רציניים ועדיין הצליח להרשים. שחקן מאוד שקול שיכול לשחק און ואוף בול ויתרום לניצחונות. לא עושה הרבה טעויות ונהדר גם בצד ההגנתי.

תגובת סמי: הייתי חושב שהם ילכו על יותר אפסייד, אבל אין ספק שהוא משתלב מצוין בסגל הקיים של ברוקלין.

בחירה 7: Sacramento Kings – בוחר: סמי – קיטון וואגלר

עמדה: גארד | גובה: 1.95 מ' | משקל: 88 ק"ג | ותק: פרשמן

הסבר: סקרמנטו מרוויחה בייג טיים מההפקר פה, ומקבלת 2 גארד פרוטוטיפי מהסוג שונים סביבו קבוצה, שחקן שלם עם תמהיל טוב של סקיל ונתונים פיזיים וסולידי מספיק כדי לא להישרף בסקרמנטו.

בחירה 8: Atlanta Hawks (from New Orleans) – בוחר: מתי – מייקל בראון

עמדה: גארד | גובה: 1.92 מ' | משקל: 86.2 ק"ג | מוטת ידיים: 2.02 מ' | גיל: 20.2 | ותק: פרשמן

הסבר: הייתי יותר ביקורתי כלפיו במהלך העונה יחסית לאייאקף ופלמינגס שמשחקים באופן אחראי יותר, אבל אי אפשר להתכחש לנתונים העדיפים שלו מבחינת השילוב של פיזיות ואתלטיות. יוכל להשתלב יופי בין ניקייל ודייסון, וללמוד כמה דברים ממקולום שאמור להישאר עוד קצת.

תגובת טל: איזו בחירה כיפית, סיטואציה מושלמת ללמוד ממנה ולרשת אותה בהדרגה בקבוצה שאמורה להיות טובה עד טובה מאוד מהרגע הראשון שלו. תענוג.

בחירה 9: Dallas Mavericks – בוחר: טל – קמרון קאר

עמדה: גארד | גובה: 1.95 מ' | משקל: 84 ק"ג | מוטת ידיים: 2.15 מ'

הסבר: שחקן שנה שלישית (שנתיים ראשונות בטנסי) שהיה השחקן השני שהעליתי עליו תוכן השנה. אתלט מפחיד, ארוך מאוד ותורם משמעותית בשני צידי הפרקט. שחקן מאוד אנרגטי שנותן אחלה שואו ולא משאיר כלום על הפרקט. הוא תורם בכל קטגוריה משמעותית אם כי הייתי שמח שיאבד פחות כדורים. שקלתי פה אופציות נוספות אבל אני חושב שהניסיון שלו יאפשר לו לתרום יותר למאבס מאשר פרשמן באותה עמדה.

תגובת סמי: כל מה שאמרתי בבחירה הקודמת תקף גם פה, צעד חריף מאוד של דאלאס אם באמת יקרה.

בחירה 10: Milwaukee Bucks – בוחר: סמי – האנס שטיינבאך

עמדה: סנטר | גובה: 2.11 מ' | משקל: 115 ק"ג | מוטת ידיים: 2.18 מ'

הסבר: ככל הנראה הגבוה הכי טוב בדראפט, בוודאות הכדורסלן הכי מוכשר מהמקבץ. חכם, אינטנסיבי, גדול, ידיים מעולות ומביר אנרגיות ונוכחות אובר אצ'יברית שמאוד היו חסרות במילווקי של השנים האחרונות

תגובת מתי: מסכים איתך, הוא הסנטר המועדף עליי במחזור הזה, רק לא יודע אם הייתי מביא אותו דווקא למילווקי כשאחת האפשרויות שעל הפרק בעסקת יאניס הבלתי נמנעת היא חבילה שתכלול את קלא׳ל וור.

בחירה 11: Golden State Warriors – בוחר: מתי – יאקסל לנדבורג

עמדה: פורוורד | גובה: 2.05 מ' | משקל: 109.5 ק"ג | מוטת ידיים: 2.22 מ'

הסבר: מתחיל להשתכנע שהוא שווה בחירה גבוהה יותר, אבל יש לקבוצות שבוחרות בטופ 10 צרכים אחרים, בין היתר לפרוספקטים צעירים יותר שיוכלו לצמוח עם שאר הקבוצה. לווריורס הוא מושלם, יוכל לקבל דקות בכל עמדות הקו הקדמי ולתרום במגוון דרכים.

תגובת טל: ווריור קלאסי, חכם, מהוקצע, מוכן לתרום מיד ותהיה אירוניה משעשעת אם שחקן של מישיגן יירש את דריימונד בסוף.

בחירה 12: Oklahoma City Thunder (from L.A. Clippers) – בוחר: טל – דיילין סוויין

עמדה: פורוורד | גובה: 1.99 מ' | משקל: 96 ק"ג | מוטת ידיים: 2.08 מ'

הסבר: סוויין ממוקם אצלי במקום ה-15 בביגבורד ולקבוצה אחרת כנראה הייתי הולך על איזה גארד מאלה המדורגים מעליו אבל אם יש משהו שלאוקלוהומה לא חסר זה גארדים. כן אני מעוניין לארגן להם איזה מישהו שיתן דקות טובות כשוויליאמס יורד לנוח ויותר. סוויין שחקן קשוח ואתלט מפתיע. הסטטיסטיקות שלו לא קופצות מהמסך אבל הוא שחקן שתורם לנצחונות, הוא חזק ויודע ךהגיע לסל, יש לו אחוזים סבירים מכל מקום אבל מה שעילית אצלו זה המוטור. הגנתית מוטת ידיים טובה וקשיחות שעוזרת לו להיות טוב גם בצד הזה.

תגובת מתי: לא התרשמתי ממה שראיתי ממנו. שפת הגוף, אופן ההתנהלות על הפרקט ומכניקת הזריקה הבעייתית לא מצביעים על שחקן שיתאים בתור רול פלייר בליגה ובטח שלא עבור התאנדר.

תגובת סמי: אתה לא יכול להחזיק יותר מדי ווינגים בתור קבוצה טובה, עונה על צורך מיידי בהנחה ויקבל הזדמנות ברוטציה הקשוחה של הת'אנדר.

בחירה 13: Miami Heat – בוחר: סמי – לבארון פיילון

עמדה: גארד | גובה: 1.92 מ' | משקל: 88 ק"ג

הסבר: שחקן שיש לו וייבים מאוד מיאמיים. אמנם לא הרוצח ההגנתי שהם אוהבים, אבל שחקן התקפה מאוד מעניין שהם יכולים לצקת לתוכו את ההיט קאלצ'ר. מרגיש כמו גנרל יחידה שנייה פוטנציאלית איכותי מאוד.

תגובת מתי: הימור כדאי למיאמי על פוטנציאל להיות הסקורר הבכיר שלהם ביום שאחרי טיילר הירו, ואם הבחירה הזאת הולכת לבאקס כחלק מעסקת יאניס, אז אחלה גם בשביל מילווקי.

בחירה 14: Charlotte Hornets – בוחר: מתי – ג'יידן קוויינטנס

עמדה: סנטר | גובה: 2.06 מ' | משקל: 114.9 ק"ג | מוטת ידיים: 2.27 מ' | גיל: 18.9 | ותק: סופמור

הסבר: מושווה לרוברט וויליאמס ועשוי לעורר בקרב אוהדי ההורנטס זיכרונות טריים ממרק וויליאמס, אבל שווה את ההימור פה בעיניי. שארלוט תוכל לפתח אותו בהדרגה ובינתיים להסתפק במה שדיאבטה וקוקברנר הזולים ייתנו בעמדת הסנטר. קוויינטנס בנוי מרשים מאוד יחסית לגילו הצעיר, מתנועע היטב במרחב שבין הפרימטר לצבע, ובהתקפה יהיה לו תפקיד מוגדר – לסיים בדאנקים עוצמתיים ממסירות של לאמלו ושאר הפליימייקרים, לקטוף ריבאונדים בהתקפה אחרי עוד שלשה מוחטאת של לאמלו וכל השאר, וגם להריץ מהלכי דריבל-הנד-אוף עם קניפל ומילר.

תגובת טל: לא יודע אם יהיה דחוף לשארלוט לקחת סנטר בהתחשב בזה שיש להם אחד שהם אוהבים מאוד ועוד אחד צעיר בספסל שהם בחרו עם בחירת סיבוב שני גבוהה, אבל אם כן זה לכל הפחות יצור תחרות בריאה בין 3 שחקנים מאוד שונים.

בחירה 15: Chicago Bulls (from Portland) – בוחר: טל – בריידן בורייז

עמדה: גארד | גובה: 1.92 מ' | משקל: 97.5 ק"ג | מוטת ידיים: 1.98 מ'

הסבר: גארד מרשים מאוד, חזק, מוצק ואתלטי. קולע מצויין משלוש וסקורר אדיר. אחרי שלקחתי להם את אייקאף בבחירה הגבוהה מסדר להם עכשיו את הפרטנר שלו לקו האחורי לעתיד. עם שניהם יהיה לבולס קו אחורי מפחיד.

תגובת סמי: גם שיקגו מרוויחים פה מההפקר, אם כי אני פחות נלהב מההתאמה הספציפית אליהם שלו, אבל מדובר באחלה של שחקן שלכל הפחות יהיה נכס עתידי.

בחירה 16: Memphis Grizzlies (from Phoenix via Orlando) – בוחר: סמי – כריסטיאן אנדרסון

עמדה: גארד | גובה: 1.85 מ' | משקל: 80 ק"ג

הסבר: האנטי תזה לג'ה מוראנט אם תרצו. בלי פלאשיות מוגזמת ואתלטיות מגוכחת אבל מנהל עבודה ברמה גבוהה עם קליעה סופר נקייה ויסודות מעולים שנותן את הלב בהגנה, בדיוק מה שהרופא רשם לגריזליס אחרי ה(כנראה) פרידה.

תגובת מתי: עוד פרוספקט שאני קר עליו יחסית לקונצנזוס, האתלטיות דווקא סבבה אבל הפיזיות לא משלימה אותה, אין לו את היכולת לחדור ולספוג מגע בצבע. אחלה ווינגספן אבל הוא עדיין נמוך מדי, לא רואה אותו בתור יותר מרכז מחליף, וכאלה כבר יש לגריזליס בכמויות (ג׳רום, קלייטון וספנסר).

בחירה 17: Oklahoma City Thunder (from Philadelphia) – בוחר: טל – אבוקה אוקורי

עמדה: גארד | גובה: 1.86 מ' | משקל: 84 ק"ג | מוטת ידיים: 2.02 מ'

הסבר: לתאנדר יש מלא גארדים נכון, שקלתי לחזק אותם בפרונט קורט וכבר חיזקתי אותם בכנף עם סוויין בבחירה הקודמת. עכשיו אני פשוט הולך על השחקן שלדעתי הוא כנראה הכי טוב על הלוח. אוקורי רכז קשוח, סקורר נהדר וקולע מכל טווח. הוא אולי לא גבוה אבל הוא חזק מאוד וזריז. הוא יהיה תוספת נהדרת לתאנדר שיוכלו לקבל יופי של גארד בזול לשנים הבאות.

תגובת מתי: מסכים עם סמי, ההימור שלי הוא על טרייד-אאוט של התאנדר או בחירה בפרוספקט בינלאומי, גם אם זה ייראה כמו ריץ׳ ביחס למוקים, אבל אין ספק שיש כאן ואליו רציני כי אוקורי סוס שחור להתגלות בתור הפוינט גארד המוביל במחזור עתיר פוינטים.

תגובת סמי: יפתיע אותי מאוד אם אוקלהומה תבחר בבחירה הזאת בכלל, ועוד יותר אם לא תיקח שחקן סטאשבל, אבל אין ספק שאוקורי עשוי מהחומר שהם אוהבים שם.

בחירה 18: Charlotte Hornets (from Orlando via Phoenix) – בוחר: מתי – נייט אמנט

עמדה: ווינג | גובה: 2.07 מ' | משקל: 95.7 ק"ג | מוטת ידיים: 2.12 מ' | גיל: 19.5 | ותק: פרשמן

הסבר: עוד הימור בום-או-באסט לצד קוויינטנס מהבחירה הקודמת שלהם. יוסיף עומק בעמדות 2 ו-3 בשנותיו הראשונות, כשהתקווה היא שיוסיף מספיק מסה בשביל לשחק בעמדה 4 בשנים שיגיעו אחרי.

תגובת טל: שארלוט נמצאים בעמדה הלא רעה להמר על פוטינציאל של שחקן כמו איימנט, בום אור באסט אמיתי.

בחירה 19: Toronto Raptors – בוחר: סמי – הנרי וסאר

עמדה: סנטר | גובה: 2.12 מ' | משקל: 102 ק"ג | מוטת ידיים: 2.18 מ'

הסבר: טורונטו צריכים סנטר עם כל הכבוד לגופה של יאקוב פרטל, והם צריכים אחד שקולע מבחוץ בהתחשב בקו האחורי שלהם וחבר שלנו הנרי נותן את זה בארגזים ביחד עם המון חכמת משחק, ריבאונד ואינטנסיביות. בחירה קלה.

תגובת מתי: אני לא חושב שהקליעה שלו מבחוץ היא כזו מניה ודאית בשביל להצדיק בחירה כה גבוהה, לא אוהב את זה שהוא כבר בן 22 אבל כה רזה. אם הקליעה משלוש כן מיתרגמת ומשתפרת, יכול להרכיב צמד מעניין לצד קולין מוריי-בוילס.

בחירה 20: San Antonio Spurs (from Atlanta) – בוחר: מתי – מורז ג'ונסון

עמדה: ביגמן | גובה: 2.06 מ' | משקל: 113.7 ק"ג | מוטת ידיים: 2.22 מ'

הסבר: נדיר שקבוצה כה צעירה מצליחה כל כך מהר גם להפוך לקונטנדרית בזכות וגם לכזו שמעוררת אנטגוניזם, והקרדיט רשום בעיקר על שמם של וומבניאמה וקאסל. הבחירה במורז ג׳ונסון, שבניגוד לבייבי ספרס לקח אליפות השנה, תגרום לתסכול רב בקרב אוהדי NBA רבים שמכירים גם את כדורסל המכללות, כי הוא בדיוק ה enforcer שהספרס – וכל קונטנדרית בעצם – זקוקים לו. התחיל לקלוע שלשות השנה, בעיקר מהברייק (קצה קשת ה-3, ישירות מול הטבעת), מה שיהפוך אותו לפרטנר פיק אנד פופ/רול מעניין לצד וומבי או הארפר. ובעיקר, הוא בנוי כמו טנק אך מתנועע היטב על הפרימטר, כך שיוכל להפוך את הגנת הספרס למפחידה אפילו יותר.

תגובת טל: בחירה מעניינת מאוד, יתן גם מימד של קשיחות שאולי קצת חסר עדיין לספרס.

בחירה 21: Detroit Pistons (from Minnesota) – בוחר: טל – קרים לופז

עמדה: פורוורד | גובה: 2.04 מ' | משקל: 100 ק"ג | מוטת ידיים: 2.12 מ'

הסבר: מודה שמדובר בפרוספקט שראיתי הכי מעט ויש לי חששות לגביו אותן עדיין לא הצלחתי להפריך. אמנם הליגה האוסטרלית נחשבת לחלשה אך מבחינת פיזיות הבחור שיחק נגד שחקנים מבוגרים ובשלים. הוא אתלטי עם סייז רציני ויש לו שליטנ נהדרת בכדור. התקשיתי למצוא שחקן לפיסטונס מכיוון שמה שהם צריכים זה מישהו שיהיה סקורר יציב דבר ראשון ולכן הקושי. מבין השחקנים הבאים בביגבורד שלי יש הרבה ביגמנים למיניהם ולא סקוררים. לכן הלכתי על התאמה בתקווה שזה יצא טוב. לופז יכנס למקום שישאיר אחריו טוביאס האריס בהמשך ויש לו פוטנציאל להיות סטארטר ברמה גבוהה. כרגע חוץ מקנינגהאם אין שם מישהו שאני יכול בוודאות לומר שיתן לי בכל משחק 15 נק' ופה הבעיה. במקרה הזה אם אני הפיסטונס אני מנסה לעשות טרייד ולעלות או לרדת בדראפט כדי להשיג את הסקורר השני שלי. מכיוון ואלה לא חוקי הפורמט אני הולך על התאמה ופוטנציאל… נחזיק לילד אצבעות.

תגובת מתי: לא יודע אם המענה לבעיות של דטרויט (או של כל קבוצה אחרת לצורך העניין), אבל הוא כן יכול להיות בד בוי פוטנציאלי.

בחירה 22: Philadelphia 76ers (from Houston via Oklahoma City) – בוחר: סמי – קואה פיט

עמדה: פורוורד | גובה: 2.01 מ' | משקל: 112 ק"ג | מוטת ידיים: 2.11 מ' | ותק: פרשמן

הסבר: זריקה מיידית של קשיחות וווינריות לפילי, שחקן מעולה שפשוט לא זורק מבחוץ ואם הייתה לו שלשה כלשהי היה עף מהלוח הרבה יותר מוקדם. לדעתי בהנחה והוא באמת מגיע לפילי הוא יורש עד הקיץ הבא במקס' את אחת מעמדות הפרוורד מהותיקים שם.

תגובת מתי: אני לא רואה אותו יורש את ג׳ורג׳ כי אין מצב שהוא סמול פורוורד, אם כבר יותר סנטר מחליף במאצ׳ אפים מסוימים. בהחלט הימור אפסייד מעניין אבל הייתי לוקח כאן את מארה בתור יורש מתבקש לאמביד.

בחירה 23: Atlanta Hawks (from Cleveland) – בוחר: מתי – אדיי מארה

עמדה: סנטר | גובה: 2.21 מ' | משקל: 117.9 ק"ג | מוטת ידיים: 2.29 מ' | גיל: 21.2 | ותק: ג׳וניור

הסבר: רבים חושבים שהוא צריך להיבחר ע״י ההוקס בבחירה 8 שלהם, אז להשיג אותו כאן תהיה גניבה לא נורמלית. תוספת סייז רצינית לעמדת הסנטר ויהיה מעניין לראות איך קווין סניידר ישתמש בו בהתקפה.

תגובת סמי: בחירה מצוינת לקבוצה שגם צריכה עיבוי לעמדה וגם יכולה להרשות לעצמה להחזיק גבוה גאדג'אט שיתן 15-18 דקות איכותיות.

בחירה 24: New York Knicks – בוחר: טל – כריס סנאק

עמדה: פורוורד | גובה: 2.09 מ' | משקל: 108 ק"ג | מוטת ידיים: 2.26 מ'

הסבר: יש משהו בזה ששחקן צעיר בוחר לשחק בקבוצה מאוד הגנתית. מבחינתי זה די מעיד על אופי (כמו עם פלמינגס). במקרה של סנאק הוא לא השתלט על המשחק אלא השתלב לתוכו. הוא הראה ניצוצות של מה שיכול להיות אבל אני בבחירה 24 לא יכול לתת לו להידרדר יותר. הוא יוכל לשחק 4 ו-5 ולעשות רוטציות עם טאונס וזה יהיה בעל ערך עבור הניקס. זה יאפשר להם להשאיר את רובינסון ולשחק עם הדקות שלו או להביא מישהו אחר דומה, שיקבל פחות וישחק פחות (רוברט וויליאמס למשל).

תגובת מתי: פרוספקט שאני מחבב יחסית לקונצנזוס, אבל הניקס לא ידועים ביכולת שלהם לפתח שחקנים והייתי מעדיף לראות אותו מגיע לסיטואציה אחרת.

תגובת סמי: עיבוי מאוד נחוץ לקו הקדמי של הניקס, אחלה בחירה.

בחירה 25: Los Angeles Lakers – בוחר: סמי – טאריס ריד

עמדה: סנטר | גובה: 2.07 מ' | משקל: 122 ק"ג | מוטת ידיים: 2.22 מ'

הסבר: היפוכו של אייטון בגדול, סנטר פרופר שמשחק חזק, נותן את התחת בהגנה ואת כל מה שהוא מאבד מול אייטון בגזרת הכישרון ההתקפי הוא מפצה פעמיים עם המנוע שלו.

תגובת מתי: תוספת סייז מתבקשת, רק שלא יודע עד כמה הוא יתאים לשחק לצד לוקה – אבל בכל מקרה מדובר במחליף ולא מעבר לזה.

בחירה 26: Denver Nuggets – בוחר: מתי – בנט סטירץ

עמדה: גארד | גובה: 1.89 מ' | משקל: 84.4 ק"ג | מוטת ידיים: 1.98 מ' | גיל: 22.7 | ותק: סיניור

הסבר: קלעי שלשות נהדר שייתן לנאגטס מנהל משחק נוסף על הפרקט, כי סביר להניח שבהגנה הוא ירדוף אחר קלעים במקום לנסות לשמור על הרכז ממול.

תגובת טל: הייתי חושב שהם יחפשו מישהו קצת יותר זריז ואתלטי, אולי עם יותר דגש על הגנה וחיתוכים מאשר ממש רכז קלאסי.

בחירה 27: Boston Celtics – בוחר: טל – באבה מילר

עמדה: פורוורד | גובה: 2.09 מ' | משקל: 94 ק"ג | מוטת ידיים: 2.18 מ'

הסבר: לא השחקן שהכי מתאים בהכרח כי יש התאמות טובות יותר כמו גרייבס ואג'יאפור אבל הוא ממוקם אצלי 16 בביגבורד אז אני לוקח אותו לסלטיקס. הוא יכול לשחק בעמדות 4 ו-5, מוסר מצויין עם 3.7 אס' למשחק, מחליף טוב על הפרימטר בהגנה ויכול לעזור לסלטיקס בפרונט קורט.

תגובת מתי: הפוטנציאל מעניין, זה גם בחור שהיה בצעירותו ממש רכז ודפק וואחד קפיצת גדילה בתיכון, אבל הוא אמור היה להגיע יותר רחוק בשלב הזה, וגם לא ברור איזה תפקיד מחכה לו בבוסטון אם בכלל. הרעיון מגניב אבל, אין ספק.

בחירה 28: Minnesota Timberwolves (from Detroit) – בוחר: סמי – אוטגה אווה

עמדה: גארד | גובה: 1.94 מ' | משקל: 98 ק"ג | מוטת ידיים: 2.05 מ'

הסבר: פיטבול אמיתי שישתלב מצוין בחבורת הרוצחים של מינסוטה בכנפיים, מאוד חזק ואתלטי עם מספיק כדורסל כדי לתרום גם מעבר להאסל ופיזיות. ככל שהקליעה תהיה על הצד הסביר יותר הוא יקבל תפקיד יותר משמעותי.

תגובת טל: לא מבין בשביל מה הוא נחוץ שם לאור הפריצה של טרנס שאנון בפוטו פיניש של העונה הסדירה ובפלייאוף. ווינג כמו אייזיאה אוואנס יכול לסייע טוב יותר לריווח סביב אנטמן, שאנון והקו הקדמי.

בחירה 29: Cleveland Cavaliers (from San Antonio via Atlanta) – בוחר: מתי – סרחיו דה לראה

עמדה: גארד | גובה: 1.98 מ' | משקל: 92.5 ק"ג | מוטת ידיים: 2.06 מ' | גיל: 20.5 | ותק: 4 שנים בקבוצת הבוגרים

הסבר: בדומה לסטירץ שכתבתי עליו בבחירה הקודמת שעשיתי, רק עם סייז עדיף בהרבה בשביל לשחק בעמדה 2. מיומן בהרצת פיק אנד רולים וקולע היטב משלוש – הקאבס צריכים עוד שחקנים כאלה לצד מיטשל והארדן בשביל להיות פחות צפויים. מגיע עם ניסיון בינלאומי ויוכל להתגלות כמחליף נהדר, עם פוטנציאל לשחקן חמישייה ביום שאחרי הארדן.

תגובת טל: אני לא בטוח שהוא יצא לדראפט או שיש שם בכלל שחקן אן בי איי, אבל כן אגיד שאם יש קבוצה שבה זה יכול לעבוד זו קליבלנד איך שהיא בנויה כרגע. כן הייתי חושב שהם ילכו על מישהו שיכול לתרום להם ביותר מיידי.

בחירה 30: Dallas Mavericks – בוחר: טל – קייד טייסון

עמדה: פורוורד | גובה: 1.99 מ' | משקל: 87 ק"ג | מוטת ידיים: 1.99 מ'

הסבר: אחרי שלקחתי להם את קמרון קאר בבחירה הגבוהה יותר, משלים להם את הערב עם שחקן נהדר מכל הבחינות, קלעי שלוש אדיר עם שחרור מהיר שלא חושב הרבה אם הוא פנוי או אם יש זריקה טובה… פשוט יורה והאחוזים מעידים על כך שבד"כ זו תהיה זריקה טובה (42% ב-4 שנים). בשנה האחרונה היה השחקן הטוב ביותר בקבוצה נהדרת במינסוטה. הוא מסוגל לעשות נקודות מכל מקום על הפרקט, הוא יכול לעלות לזריקה או ללכת עד הסוף וגם לקחת את השומר שלו לפוסט. הוא גדול פיסית וחזק מאוד והחשוב מכל זה שהוא שחקן שקול וחכם. ברוב המוקים הוא נמוך יותר אבל אצלי בביגבורד הוא אפילו גבוה יותר ממיקום הבחירה הזאת. אני אוהב את ההתאמה עם קיירי, קאר ופלאג, הוא יוכל לעלות מהספסל ולתרום כבר מהשנה הראשונה.

תגובת סמי: מעניין מעניין, אולי הם יחפשו לחזק פה יותר את הקו הקדמי, אבל מעניין.