הכדור הכתום שמח להכריז על שיתוף פעולה עם FANTASY BASKETBALL MASTER, אתר פאנטזי באנגלית שמופעל על ידי חברה ישראלים. הם יעלו אצלינו את הכתבות שלהם בעברית עבור הקוראים שלנו. הכתבה הראשונה היא טיפים ליום הדראפט. פה תמצאו את המקור באנגלית.
שחקנים פצועים – אל תבחרו בסיבוב מוקדם שחקנים פצועים, לא משנה כמה הם טובים! כן, זה נשמעת כמו אמירה קצת מופרכת ומוגזמת כשמריצים בראש שמות של אולסטארים אבל צריך להתסכל על הנושא הזה בצורה רציונלית: במידה וההימור הזה מצליח והם חוזרים לכושרם הטוב בהקדם, הרווחתם. אבל אם לא? אתם בבעיה עצומה! השחקנים בסיבובים הראשונים הם השלד של הקבוצה שלכם, ומאוד קשה לנוע למעלה כשאחד מהם בחוץ.
נצלו את הסיבובים המוקדמים לבחירת multi-category players – אל תתפתו לשמות עם הייפ גדול, או לספיישלסטים חד מימדיים, אלא תנסו לגנוב כמה שיותר שחקנים ש-filling the stats sheet בכמה שיותר קטגוריות. כשהכוכבים בגדולים יורדים מהלוח זה מצריך תשומת לב מיוחדת. שחקנים כאלו יאפשרו לכם מרווח תמרון עצום בבחירות העתידיות כמו גם ביכולת לבצע טריידים מוצלחים. את הספיישליסטים תשאירו לסוף.
.
צבירת נכסים – לצערנו, הדראפט לא תמיד הולך כמו שתיכננו, ואנחנו מוצאים את עצמנו בשלב מוקדם עם 2-3 שחקנים שלא ממש מתאימים לתוכנית הבנייה המקורית שלנו. מה עושים עכשיו? צוברים נכסים. אסיסטים וחסימות הן תמיד קטגוריות יקרות שמישהו יהיה מוכן לשלם עליהן מחיר מופקע בטרייד, ולכן זוהי דרך טובה לצמצם נזקים בראיה קדימה.
סליפרים – "סליפרים" הם שחקנים שהדירוג שלו על לוח הדראפט לא תואם את הציפיות שלכם ממנו, ולכן קל להבין שההתייחסות לסליפרים היא סובייקטיבית. ולכן אל תמציאו סליפרים באמצע הדראפט, אלא תבואו מוכנים. תסתכלו על דירוג השחקנים טרם הדראפט, ותרשמו כל שחקן שנראה לכם כי לא קיבל את הכבוד הראוי בדירוג. תרשמו 2-3 שמות בכל עמדה (גארד, פוורוורד, סנטר) ותשתמשו בהם בחוכמה…
שחקנים שעברו קבוצה – עוד סיטואציה מסוכנת היא בחירת שחקנים שבדיוק עברו לקבוצה חדשה. אנחנו נוטים לחשוב שאנחנו יכולים להעריך את המספרים שלהם בקבוצה החדשה, שהרי אם הם עברו לקבוצה טובה יותר, אז כנראה שהמספרים ירדו, ולהפך אם הם עברו לקבוצה חלשה יותר. זה לא נכון, ומעבר לכך, זה מסוכן. שחקן בקבוצה חדשה עשוי להתקל בקשיים שלא חשבנו עליהם כמו חוסר התאמה לשיטת המשחק, בעיות כימיה עם חבריו לקבוצה או עם המאמן, קשיי התסגלות לעיר חדשה וכו'.
להשאיר את השלשות לסוף – כל עוד אתם משחקים בפורמט סטנדרטי של עד 14-16 קבוצות, בכל שלב נתון כמעט של העונה יהיה לפחות קלעי אחד שמנפק כ-2 שלשות למשחק במאגר הפרי אייג'נטס. הסיבות לכך ברורות – בכדורסל המודרני יש הרבה קלעים שלא עושים הרבה מלבד להיותם קלעים, ועל כן המשמעות שלהם בליגת הפאנטזי היא פחות משמעותית מאשר בעולם האמיתי. המלצתי היא להמתין עם הבחירה בקלעי השלשות לקראת הסיבובים האחרונים, ולנסות לחזק קטגוריות מסורתיות אחרות כמו נקודות, ריבאונדים, חסימות ואסיסטים בסיבובים המוקדמים, שהרי לאחר מכן הם הופכים למצרך נדיר ויקר מאוד.
חיקויים זולים – להרבה שחקנים בטופ 50 יש שחקן מדורג 100-150 עם סטט' דומה אם כי קצת פחות טובה. "קצת" זה עניין יחסי ולא כל שחקן שקולע מעל שלשה במשחק הוא כבר אחיו האבוד של קליי תומפסון, אבל הרעיון הוא שאם יש שחקן בכיר בסיבוב מוקדם שמצאתם "כפיל" שלו בסיבוב מאוחר, שווה לכם לשקול לוותר על הבכיר תמורת שחקן אחר באותו סיבוב שתורם קטגוריות אחרות, ולקחת בסוף את הכפיל.
דוגמאות: טייריק אוונס & אוון טרנר. טרבור אריזה & רוברט קובינגטון.
רכז בשלב מוקדם – בכל ליגה של 8 קבוצות ומעלה, לא משנה מה האסטרטגיה שלכם, אתם חייבים לפחות רכז בכיר אחד בארבעת הסיבובים הראשונים, ורכז נוסף עד סוף הסיבוב השישי. רכזים הם עוגן משמעותי ביותר בפאנטזי, ובניגוד לעמדות אחרות בחיים לא יהיו לכם "יותר מדי רכזים", כי תמיד יהיה מישהו שירצה לקנות מכם את אחד מהם.
מינוני שחקנים לפי עמדות – יש הרבה רכזים טובים, אבל תמיד צריך 2 רכזים טובים בסגל. קלעים – רובם דומים, מספיק אחד בכיר שיתפוס מקום בחמישיה.סמול פורוורד – יש מעט מצוינים, והמון בינוניים. קחו אחד בסיבוב מוקדם! גבוהים טיפוסיים – יש בשפע, לא צריך להלחץ בהתחלה. אפשר להרים גבוה ראשון גם בבחירה ה-70 ועדיין לבנות קבוצה סופר מאוזנת וטובה.
זיהוי קטגוריות חלשות – לאחר ארבעת הבחירות הראשונות אתם כבר צריכים להבחין בחולשות ובחוזקות שלכם, ומומלץ שהשחקן החמישי יהיה זה שסותם את החורים בקטגוריות החלשות. אל תשאירו את זה לסיבובים המאוחרים כי שם ההימור גדול כבר הרבה יותר, ואתם לא רוצים להמר על קטגוריות אם אין בכך צורך.
דוגמאות: חטיפות, איבודים.
שחקנים עם יותר מעמדה אחת – בכדורסל המודרני רוב השחקנים יכולים לשחק ביותר מעמדה אחת, וכך גם בפאנטזי. אם יש אופציה לבחור בין שני שחקנים עם מספרים דומים, אבל שלאחד מהם יש יותר עמדות אופציונליות – לכו עליו. אין לדעת מתי תצטרכו ממנו לסתום לכם חור.
שחקנים צעירים – הגישה לגבי רוקיז היא פשוטה: למעט מקרים חריגים ביותר, לא מומלץ לבחור ברוקי לפני הבחירה השישית. כמו כן, מומלץ לבחור ברוקי שבסיטואציה הכי טובה ולאו דווקא ברוקי הכי מוכשר. אתם רוצים תוצאות, אפילו בליגות dinasty. הצעירים שהכי שווה להמר עליהם הם שחקני עונה שלישית – הרבה פעמים זוהי העונה שבה הם פורצים באמת והופכים משחקנים משלימים למובילים.
קטגוריות מחוץ לעמדה – זה פשוט: שחקנים גבוהים שמוסרים אסיסטים, קולעים שלשות ו\או עונשין באחוזים גבוהים. לחילופין גארדים שחוסמים ו\או לוקחים הרבה ריבאונד.תנו גם התייחסות מיוחדת לגארדים שקולעים באחוזים גבוהים מהשדה, כי לחבר'ה האלו יש את היכולת להכריע הרבה לגבי העונה שלכם.
דוגמאות: מארק גאסול (עונשין ואסיסטים), דני גרין (חסימות), ריקי רוביו (ריבאונדים).
שימו לב לווליום – שחקן שקולע באחוזים גבוהים אך זורק מעט לא באמת מקדם אתכם בקטגוריה אלא רק שומר עליכם באזור הבטוח, ואילו שחקן שקולע באחוזים רעים אבל בווליום גבוה יכול לבד להרוס לכם את הקטגוריה ולאלץ אותכם להתחיל בפאנט .
מועדון ה-1,1,1 – מועדון אקסלוסיבי שמעט מאוד שחקנים מגיעים או כמעט מגיעים לשם. בשביל להכנס למועדון הזה צריך להיות לך חט' שלשה וחסימה. בזמן בחירת הדראפט הבחירות של הקבוצה שלך צריכות לא להיות רק על שחקנים ספיישליסטים, אלא על שחקנים מאוזנים. שחקן אחד או שניים מהמועדון הזה יכול מאוד לקדם אותך. חברו במועדון בשנה שעברה: דריימונד גרין ודני גרין, וכמעט נכנסו אליו פול מילסאפ, קליי תומפסון וג'וש סמית.