בזמן שישנתם הוא טור יומי שמתמקד ב3 אירועים מהלילה האחרון בNBA.

 

4 משחקים היו הלילה בליגה הטובה בעולם. מילווקי הצליחה להפתיע את מיאמי למרות משחק טוב מאוד של חסן וייטסייד, אינדיאנה אמנם מנצחת את פיניקס אבל ממשיכה להיראות לא יציבה במיוחד. הפליקנס שהפסידו אתמול משחק צמוד לממפיס מתפוצצים על מינסוטה ואוקלהומה סיטי ממשיכה לנצח, הפעם את דנבר ודנילו גאלינרי שנמצא בכושר מצויין. 

 

דנבר נאגטס (16 – 26) 104 – אוקלהומה סיטי ת'אנדר (31 – 12) 110 

אוקלהומה סיטי משחקים טוב מאוד השנה ועם כל ההייפ סביב גולדן סטייט, סן אנטוניו וקליבלנד הם קצת נשכחים בצד ויכול מאוד להיות שלא בצדק.
הניצחון הלילה העלה אותם ל 72% אחוזי הצלחה ששווים 59 ניצחונות בסוף העונה. במשחקים שבהם דוראנט היה בריא המאזן עוד יותר מרשים ועומד על 77% הצלחה שמתורגמים ל 63 ניצחונות. 

בנוסף נראה שנמצא איזה שהוא איזון התקפי בין ווסטברוק לדוראנט כאשר ווסטברוק מוסר 10.3 אס' ב 15 המשחקים האחרונים (מספר דגימה סביר) וגם זורק מעט פחות מדוראנט (כמעט 5 זריקות פחות מהעונה שעברה שבה דוראנט היה בצד).

 

ניהול המשחק של ווסטברוק עדיין פרוע, אבל כרגע אין ספק שמשהו התאזן בקבוצה והשחקנים יודעים (לא רק דוראנט) שהם יקבלו ממנו את הכדור בחזרה. 
הלילה הוא סיים עם 12 אס', שהתחילו כבר מוקדם מאוד במשחק:

https://twitter.com/okcthunder/status/689638075937349634

ובהמשך ווסטברוק מוצא את קאנטר (שגם עליו נוסיף כמה מילים) בטריילר נפלא:

 

בצד השני, דנבר נשארו צמודים בגלל עוד ערב אדיר של דנילו גאלינרי. גאלינרי שנפצע לא מעט בשנים האחרונות ונראה כאילו שהוא כבר לא יחזור לעצמו, מתחיל להזכיר לנו שהוא אחד הפורוורדים הטובים בליגה. הסיטואציה הנוכחית בדנבר עוזרת לו להשתקם ובלי שנשים לב ב 15 המשחקים האחרונים הוא קולע 24.2 נק' למשחק. הלילה הוא הגיע לטבעת בקלות רבה מדי על דוראנט:

https://www.youtube.com/watch?v=8FsfBANR6LA

קלע עליו בסטפ בק לא פשוט בכלל מטווח השלוש (דרך על הקו):

https://www.youtube.com/watch?v=Ia776tElWBM

וגם הראה מהלך פוסט יפה על ניסיון חטיפה של ווסטברוק:

https://www.youtube.com/watch?v=sN2CXVBoynk

 

למרות המשחק המצויין של גאלינרי זה פשוט לא הספיק מול אוקלהומה סיטי, מכיוון שלשם שינוי הם נראו כמו קבוצה ולא כמו אוסף בודדים כישרוניים. מעל כולם עמדה היכולת ההתקפית של דוראנט שסיים עם 30 נק', חלק מהן הגיעו מאסיסטים יפים של הרוקי פיין שמראה שיש שם המון כישרון גם על הספסל:

 

הת'אנדר מנצחים בסיום 110-104 במשחק שהובילו לכל אורכו. 

דוראנט מוביל את הקלעים עם 30 נק' ו 12 ריב', ראסל ווסטברוק קולע 27 ומוסר 12 אס', ואנס קאנטר שוב הצלע השלישית שלהם בהתקפה עם 25 נק' ו 8 ריב'. הסיבה שהת'אנדר נראים מרשימים כל כך השנה היא שפתאום נראה שיש להם עומק הרבה מעבר לחמישייה הראשונה. פיין מספק להם הגנה (הלילה 4 חטיפות), ניהול משחק ואסיסטים להרכב השני, דיון וויטרס נותן פה ושם ניצוצות התקפיים וקאנטר אחראי על יצירת הנק' והריבאונד. בין לבין יש להם לא מעט שחקני רוטציה לגיטימיים לחלוטין שכמעט ולא רואים מגרש כמו דיג'י אוגוסטין, מיטץ' מקגרי ואנתוני מורו. 

 

מצד שני, היכולת ההגנתית של הת'אנדר בעייתית מאוד והיא כנראה הסיבה שהם בכל זאת הפסידו לפורטלנד ממש לא מזמן וגם הסיבה שכנראה יהיה להם מאוד קשה בסדרה מול קבוצה כמו גולדן סטייט.

 

בדנבר זה היה דנילו גאלינרי עם 27 נק', פאריד קלע 17 והוריד 15 ריב', והשחקן שהיה הכי חסר להם הלילה היה וויל בארטון שהתרגלנו שהוא מתפוצץ מהספסל. אז הלילה הוא סיים רק עם 6 נק' ב 1-6 מהשדה ולמעשה היה מה שחסר לדנבר כדי להפתיע את הת'אנדר. 

 

תקציר המשחק באתר ה NBA.

 

ניו אורלינס פליקנס (14 – 27) 114 – מינסוטה טימברוולבס (13 – 30) 99

לפני המשחק שמענו לא מעט השוואות בין טאונס לדיוויס, בינתיים דיוויס עדיין לא וויתר על העונה הנוכחית ומינסוטה בעיקר מחכה כבר לדראפט, למרות שגם טאונס נתן משחק לא רע עם 20 נק' ו 13 ריב'. 

הפליקנס חווים עונה סופר מאכזבת, אבל זה לא מונע מהם להמשיך ולהלחם על הפלייאוף ולמרות ערימת ההפסדים העצומה הם עדיין במרחק של 4 משחקים מכניסה לפלייאוף על חשבונה של יוטה. יוסטון במקום השביעי נמצאת כבר במרחק של 7 משחקים, אבל כמו שהיא נראית וכמו שהפליקנס נראים כשהם בריאים (הלילה סוף סוף כולם היו בריאים כולל נוריס קול וטייריק אוונס) הם בהחלט יכולים לטפס במערב הנחלש.

 

המשחק נפתח דווקא בשליטה מוחלטת של מינסוטה, עם אסיסט יפה של גארנט לטאונס ואח"כ עם ההטבעה היפה הזו של זאק לאבין:

בסוף הרבע אנתוני דיוויס סימן את תחילת השינוי במשחק עם הבאזר:

מינסוטה המשיכה להוביל אבל אנתוני דיוויס שהיה מצויין הלילה הראה לא מעט מהלכי סטפ-בק וזריקות בג'אמפ שוט מחצי מרחק ונראה שהזריקות מבחוץ שעליהן הוא עבד לא מעט בהחלט מתחילות להשתלם לו. הלילה הוא קלע 13-22 מהשדה, חלק מהן עם יד על הפרצוף:

https://www.youtube.com/watch?v=jQ_DvYPvPqw

 

אבל מה שעשה את ההבדל עבור הפליקנס הלילה היה פשוט העומק של הפליקנס והתחושה שהם בהחלט עדיין רוצים את העונה הזו, שימו לב למלחמה שנותן שחקן כמו קאנינגהאם:

ברבע הרביעי מינסוטה פשוט התפרקה לחלוטין והפליקנס עם ניצחון גדול שתורם להם המון לביטחון ואפילו שלשה של דיוויס:

דיוויס הוביל את הפליקנס עם 35 נק' ו 7 ריב', ואחריו זה היה ג'רו הולידיי שקלע 19 נק' מהספסל. גם הירידה של הולידיי לספסל והעלייה של טייריק בתור הרכז הראשון נראה שעושה משהו טוב לקבוצה ומאפשרת להם להריץ שני הרכבים מגוונים. 

טייריק סיים עם 13 נק' ו 5 אס' ב 20 דקות בלבד, אריק גורדון קלע 11 נק' עם 3-7 מהשלוש (הוא קולע העונה יותר מ 40% מהשלוש באופן עקבי מאוד) ב 24 דקות, קאנינגהאם סיים עם 11 נק', ומהספסל הייתה גם תרומה של אלונזו ג'י, ריאן אנדרסון ונוריס קול שסיימו כל אחד עם 7 נק'. 

כשמסתכלים על חלוקת הנקודות, והאיזון המרשים, כולל הכוכב הבלתי מעורער, קשה להאמין שאם הפליקנס ישארו בריאים הם לא יצליחו לטפס למעלה ואולי הלילה הייתה יריית הפתיחה שלהם. 

 

בצד השני, גם במינסוטה ממשיכים להיות מרוצים מהפרוייקט. הרבה ניצוצות של כישרון וממשיכים להתקרב לבחירת דראפט מוצלחת. 
וויגינס עם 21 נק', טאונס עם 20 נק' ו 13 ריב', ריקי רוביו עם 15 נק' (רק 4 אס'), ו 13 של שבאז מוחמד. 

 

תקציר המשחק באתר ה NBA.

 

מיאמי היט (23 – 19) 79 – מילווקי באקס (19 – 25) 91 

ההיט אירחו הלילה את מילווקי למשחק שעל הנייר היה אמור להיות קל. למרות זאת, נראה שהפציעות הרבות של הקבוצה מקשות עליהם מאוד. הלילה הם עלו לשחק בלי דראגיץ', בנו אודריך (הרכז המחליף הטבעי), כריס אנדרסן וג'וש מקרוברטס. לזה צריך להוסיף את הפציעה של ג'רלד גרין בברך ואת וויד שעלה לשחק עם פגיעות בשתי הכתפיים שלו. 

אז וויד עלה לשחק הלילה, אבל אולי היה עדיף שינוח. וויד סיים את המשחק עם 1-6 מהשדה בדרך לערב נוראי של 2 נק' בלבד. טיילר ג'ונסון שדווקא הראה לא מעט ניצוצות העונה גם היה רע מאוד עם 0-6 מהשדה ומילווקי שנותנת עונה הגנתית רעה במיוחד (בטח ביחס למה שהורגלנו ממנה בעונה שעברה) פתאום נראתה כמו משוכה שאי אפשר לקלוע עליה. 

בכלל מילווקי מתחילה להתאושש לאחרונה עם ניצחון שלישי רצוף בהפרש ממוצע של 10.6 נק' ועם ניצחון חמישי מ 7 האחרונים.
הסיטואציה במזרח נראית מורכבת מאוד כרגע בשביל שהם יצליחו להגיע לפלייאוף, אבל רק חצי עונה עברה ושום דבר עדיין לא גמור עבורם. 

 

המשחק הלילה סיפק גם המון היילייטס וסוג של תחרות הטבעות בין שלל השחקנים הצעירים שהיו על המגרש.
הראשון לספק דאנק שאולי ראוי להיות הדאנק של הלילה היה הרוקי ריצ'רדסון של מיאמי:

מייקל קרטר וויליאמס לא נשאר חייב ומייד החזיר אחת משלו:

וגם וייטסייד לקח חלק בחגיגה:

אבל הלילה הזה היה כולו של מילווקי, כאשר יאניס עושה פוסטר על על וייטסייד ודווין וויד ביחד, זה אמור להיות סימן לאן המשחק הולך:

 

ואם לא הספיק לכם, אז מידלטון נותן הטבעה משלו:

כל המהלכים האלו עוד הספיקו להגיע במחצית הראשונה. 
במחצית השנייה וויד כבר כמעט לא שיחק ומיאמי פשוט איבדו את המשחק כשהם קולעים רק 36.5% מהשדה ו 22.7% מהשלוש אין להם באמת סיכוי למרות משחק מצויין של חסן וייטסייד (23 נק', 18 ריב', 2 חס') ומשחק טוב של בוש (23 נק'). 

מילווקי המשיכו להראות מהלכים יפים ושיתופיים בין כמה שחקנים:

https://twitter.com/Bucks/status/689636940602327040

 

במיאמי חוץ מבוש וחסן רק דנג סיים עם 11 נק' וכל השאר לא התקרבו אפילו לספרות כפולות. 
במילווקי הייתה חלוקה מאוזנת אותה הוביל מידלטון שנמצא בכושר נפלא עם 22 נק', גרג מונרו קלע 15 והוריד 10 ריב', יאניס קלע 14 הוריד 6 ריב' ומסר 4 אס', בייליס עם 11 מהספסל, הנסון עם 9, ג'בארי פארקר עם 9 ומילווקי מתחילים להרגיש שאולי העונה הזו לא גמורה. 

 

תקציר המשחק באתר ה NBA.

 

בקטנה:

אינדיאנה ניצחה הלילה את פיניקס אבל במשחק שהסתבך להם ממש אחרי פציעה של יאן מהינמי. פיניקס בעצמה לא הבינה איך זה קרה לה, אולי חוץ מדווין בוקר הרוקי שקלע 6 שלשות וסיים עם 32 נק'. פתאום יש עוד רוקי ששווה לעקוב אחריו, בייחוד שבפיניקס אין כרגע ממש על מה לשחק העונה, חוץ מלתת לבוקר להתפוצץ. 

לסקרנים, הנה ההיילייטס שלו מהלילה:

 

עשרת מהלכי הלילה

בצמרת, קרב ההטבעות בין מילווקי למיאמי: