טור שינסה לסכם נקודות מעניינות ולהאיר נקודות שאולי פחות שמתם לב אליהן. העמדות הן רק שיטת מספור.
הנתונים נכונים לשישי ה-24 בינואר
PG הכוכב המשלים הטוב בליגה?
מילווקי באקס הקבוצה כרגע הטובה בליגה, בטח על פי המאזן שלה. וזה נובע כי יש לה את הכוכב אולי הכי טוב בליגה (באופן מהנה יש ויכוח מי השחקן מספר 1 בליגה, אני לא אתייחס אליו, לפחות לא כרגע). אך לא על הכוכב לבדו תנצח קבוצה, כפי שראינו כבר לא מעט. צריך צוות משלים ורצוי עוד כוכב משני. ולמילווקי יש אחד כזה, והוא אפילו די טוב.
עבור רבים קריס מידלטון נתפש כמעין 3&D ממש טוב, ולא הרבה מעבר. וזה מרגיש שהוא עובר מתחת לרדאר. איזה מזל שיש טור שמתעסק בדברים שעוברים אולי מתחת לרדאר…
אז לגבי הקליעה:
מידלטון קולע טוב ומעניין לראות איך הוא משיג את הנקודות שלו:
אנו רואים כאן שמידלטון מתפקד המון בפיקנרול. באתר הליגה מופיע כ-23% אך שם זה הנתונים רק כשהוא לא מוסר והולך לסל. כלומר מתוך 28 האחוז הללו ב-23 הוא לא מוסר. באתר הליגה מופיע שהוא קולע ב-1.1 נקודות לפוזשן שזה טוב.
בספוט אפ מידלטון עם 1.26 נקודות לפוזשן, וזה כבר ברמת המספרים הממש טובים. ספוט אם אומר לקלוע מכדרור, ואמנם בבידודים הוא לא מרשים (0.86 נקודות לפוזשן) סה"כ ניתן לראות שמידלטון יכול ליצור במגוון דרכים והוא אכן עושה זאת בדרך לקצת פחות מ-20 נקודות למשחק.
היכולת של מידלטון ליצור איומים בשלל דרכים, בעיקר מבחוץ, להוביל פיקנרול, לעלות לקליעה וכמובן קאטצ' אנד שוט, שם הוא ב-44% מעבר לקשת עושים אותו שחקן די טוב ובעיקר, משלים מצויין ליאניס שבעיקר נכנס פנימה.
תחשבו עליהם כמעין ההופכיים של בן סימונס ואמביד. בעוד שצמד הכוכבים של פילדלפיה די דומה בחוזקות וביכולות, מידלטון ויאניס משלימים זה את זה. ועכשיו תוסיפו את זה שמידלטון השומר העיקרי בכנפיים של קבוצת ההגנה הטובה בליגה, ויש לנו כוכב. אמנם אפור שלא מתייחסים אליו, וכנראה שלא כוכב ראשי, אלא כוכב משני. שזה לגיטימי. הוא המספר 2.
ועכשיו נבדוק איך הוא ככוכב משני, וביחס לכוכבים משניים אחרים בליגה:
שימו לב שהצד השמאלי ב"תעודת ציונים" הוא ביחס לכלל השחקנים בליגה ששיחקו מעל 700 דקות, ובודק היכן הוא ביחס אליהם אחוזונים.
בחלק הימני זה מידלטון בהשוואה לשאר השחקנים המשניים בליגה
אמנם באופן מפתיע דווקא בהגנת הפרימטר מידלטון קצת נראה חלש, אולי כי לוקח על עצמו המון משימות קשות, ואולי מסיבה אחרת. בהשוואה לשאר כוכבי המשנה בליגה הוא קצת יורד, דווקא הגנתית, אבל בסה"כ רואים אצלו כחול וכחול חזק בכל התחומים. הקבוצה של כוכבי משנה כוללת גם שמות כמו גורדון הייוורד ופול ג'ורג'.
ושימו לב באמת את פול ג'ורג' באותה השוואה
לא הלכתי לבדוק מול כולם וזה גם לא רלוונטי. בטוח יש שחקנים שטובים ממידלטון נקודתית פה או שם אבל בחבילה השלמה, ביחס לכוכב משנה וביחס למה שכוכב משנה צריך להיות, מידלטון הכי טוב. בעיקר כאמור בגלל משהו שלא נראה בשום מדד וזה מה שכתבתי קודם: הוא משלים בצורה מושלמת את הכוכב הראשי שלו. גם בצורת המשחק, גם ביכולות, ובעיקר באופי. מספק עבודה קשה, בלי אגו, חיבור מדהים ויודע לקחת את הקבוצה עליו כשיאניס יורד קצת לנוח, והעובדה שמילווקי בדירוג נטו חיובי ללא יאניס על המגרש זה המון בזכות מידלטון. האם הוא שחקן המשנה הטוב בליגה? ללא ספק אחד מהצמרת.
Basically if you tune in to see the Bucks and notice they’re up by 20 again and it feels like this happens every night, it’s because it basically does happen every night.
— Micah Adams (@MicahAdams13) January 23, 2020
SG רוקיז
עוד שבוע, עוד דירוג רוקיז! הדירוג שמגיע לראות מי יקח את המקום השני כי המקום הראשון כבר נרשם בטאבו.
נתחיל עם הגרפים, מה הרוקיז עשו עם הדקות שלהם? תפוקה ביחס לדקות
Through games on Jan. 22, which #NBA rookies have done the most (or least) with their minutes during the 2019-20 season? pic.twitter.com/sbAD7b1r9d
— NBA Math (@NBA_Math) January 23, 2020
ויעילות התקפית לעומת הגנתית: ככל שימינה על הגרף השחקן יעיל יותר התקפית, ככל שהוא למעלה יותר הוא יעיל יותר הגנתית
Through games on Jan. 22, here's how all #NBA rookies have fared in TPA during the 2019-20 season. pic.twitter.com/fcSJQVqxB2
— NBA Math (@NBA_Math) January 23, 2020
ותזכורת לקריטריונים:
על מנת לוודא שהשחקן באמת קריטי עבור הצלחת קבוצתו לפחות 20 דקות משחק ולפחות 10 נקודות ויכולת כלשהי ברמת עלית, או אם אין כזו לפחות 15 נקודות למשחק.
ובמקום השני…
1. ג'ה מוראנט
17.5 נקודות 3.4 ריבאונדים 7 אסיסטים 1 חטיפות 3.3 איבודים ב-29.8 דקות למשחק
כאמור כרגע זה מירוץ בין איש אחד לעצמו. אני תוהה אם יש משהו שלא כולל פציעה שיכול לגרום למישהו אחר לזכות בתואר. מוראנט אגב לא רק שממשיך הוא אף משתפר כשבחודש ינואר הוא שיפר מעט ממוצעים, ומאז החזרה שלו מהפציעה ב-9 בדצמבר ממפיס עם המאזן ה-8 בטיבו בליגה.
https://twitter.com/Ballislife/status/1218590268359921666
What’s your favorite type of @JaMorant highlight?
▪️ Dunks
▪️ Handles
▪️ Passing— Ballislife.com (@Ballislife) January 20, 2020
2. קנדריק נאן
16.2 נקודות 2.8 ריבאונדים 3.5 אסיסטים 0.9 חטיפות 1.8 איבודים ב-30.6 דקות למשחק
נכון שיש מרווח בין המקום השני לראשון, אבל זה לא באשמת נאן שב-5 המשחקים האחרונים קולע 22 נקודות ב-51% מהשלוש, 100 אחוז מהעונשין (13-13) ונראה מדהים כשחקן חמישיה בקבוצת צמרת. מיאמי המשיכה לנצח בהיעדרו של באטלר, לא מעט בזכות נאן. לא אשמתו שהרוקי מעליו פשוט יותר מדהים.
Kendrick Nunn is on pace to join Stephen Curry (2009-10) as just the second rookie in NBA history to average at least 16 points and two made 3-pointers per game, while posting a True Shooting Percentage north of 55%.
— Tommy Beer (@TommyBeer) January 21, 2020
The amount of progress that Kendrick Nunn has made as a Basketball Player over the last 4 months or so has been remarkable.
He just continues to grow
— Mr. Clutch (@ClutchNBA_) January 21, 2020
3. פי ג'יי וושינגטון
12.6 נקודות 42% לשלוש ב-3.5 זריקות 5.5 ריבאונדים 2 אסיסטים 0.9 חסימות 0.9 חטיפות 1.7 איבודים ב-30.5 דקות למשחק
יש לי הרגשה שאני אוהב אותו יותר מאחרים. בליגת הקיץ חשבתי שזה משהו שיעבור ובעונה אנחנו מגלים יותר ויותר יכולות שלו. מלבד הקליעה המצוינת הוא גבוה פיקנרול טוב אם כי עדיין צריך להשתפר בפיניש, טוב בחדירה ומספק גם הגנה טובה. שארלוט זכתה פה.
PJ Washington
19 pts (7-12 FG) (4-8 3pt FG)
7 rebs
1 ast
35 minutes pic.twitter.com/FoZH2sLgZJ— Not Scott Charlton (@Scott_Charlton2) January 21, 2020
4. ברנדון קלארק
12 נקודות 5.6 ריבאונדים 1.5 אסיסטים 0.9 איבודים ב-21.5 דקות למשחק
חצי עונה מאחורינו וקלארק מוביל את הרוקיז ברוב הקטגוריות פר דקה. קליעה מדהימה (68% TS) לצד הגנה טובה והמון עזרה מהספסל לריצה של ממפיס.
https://twitter.com/NickVanExit/status/1219686229828042753
There are seemingly infinite reasons to love the Grizzlies; I'm currently stuck on Brandon Clarke being on pace to start the 60-40-80 club in his rookie season.
— Danny Chau (@dannychau) January 18, 2020
5. אריק פסקל
14 נקודות 4.8 ריבאונדים 1.8 אסיסטים 1.4 איבודים ב-27.4 דקות למשחק
בחירת סיבוב שני בקבוצה רעה זה אף פעם לא מתכון ליחס גבוה במיוחד, אפילו אם הקבוצה היא גולדן סטייט. עם רצף 7 משחקים אחרונים בדאבל פיגרס באחוזים טובים, ואפילו השלשות נכנסו קצת הוא חוזר שוב לתקופה טובה כמו בתחילת העונה.
ERIC PASCHALL HOLY SHIT pic.twitter.com/hXKdD4oYIn
— Chris Montano (@gswchris) January 17, 2020
D-Lo Long pass to Eric Paschall for a Slam Dunk!!! pic.twitter.com/FIKv5zSpxm
— Kevin Chow (@Kevin__Chow) January 17, 2020
6. טיילר הירו
13.2 נקודות 40% לשלוש ב-5.4 זריקות למשחק 4.1 ריבאונדים 2.1 אסיסטים 1.7 איבודים ב-27.7 דקות למשחק
הירו סבל משבוע חלש, אלא שהחל לחזור לעצמו. בכלל תקופה רעה של הרוקי שלאחרונה נחלש מעט. לשמחתו יש לו עדיין את המספרים של כלל העונה, והעובדה שנמצא בקבוצה טובה ותומכת. חזר לעצמו ולהפציץ מבחוץ.
https://twitter.com/TheNBACentral/status/1220183679680630784
7. אר ג'יי בארט
14.1 נקודות 5.2 ריבאונדים 2.5 אסיסטים 1 חטיפה 2.2 איבודים ב-31.2 דקות למשחק
בארט הפסיד כמה משחקים בשל פציעת קרסול, וחבל היו לו כמה משחקים טובים לפני. השחקן הקנדי שהיה ההבטחה ולרגע נשקל כבחירה הראשונה עדיין מתקשה, אם כי מראה סימני שיפור תחת מייק מילר.
From earlier: RJ Barrett’s shot 77% on FTs & 39% on 3s in last 12 games. “I said I'm going to keep working on it; it's a matter of time..all the stars, you see where they were when they came in (the NBA) & see where they're at now, it's just the work you put in, it shows." More: https://t.co/IlnFXhbbo3
— Ian Begley (@IanBegley) January 16, 2020
8. דיאנדרה האנטר
11.9 נקודות 3.8 ריבאונדים 1.8 אסיסטים 1.6 איבודים ב-31 דקות למשחק
שחקן נוסף שציפו ממנו ליותר. פחות בקליעה יותר בהגנה. הראה יכולות מרשימות בפוסט אפ, למרות שלא מתפקד ככה יותר מדי מסיבות מובנות. בפיקנרול הוא יעיל, צריך אולי פחות להשתמש בו כספוט אפ וההגנה שלו בסדר, אבל לא מה שהובטח. עדיין יש לא מעט פוטנציאל לשיפור.
De'Andre Hunter remains very comfortable in long mid range & has since UVA. Loves to dribble into that 17' to 19' area & pull up. 13% of his shots come in long mid range, more than any other active Hawk rotation player. Hunter is 82nd percentile in accuracy from long mid range. pic.twitter.com/C4EM8PX8es
— Hawks Film Room (@hawksfilmroom) January 19, 2020
נשארו בחוץ: ג'ארט קולבר בהיעדרו של ג'ף טיג מתחיל להתקרב לקריטריונים המתאימים לדירוג. דאריוס גארלנד למד לאחרונה למסור ומפתח את החלק הזה, וגם קובי ווייט חוזר לעצמו והם מתדפקים על דלתות הקריטריון. רוי האצ'ימורה יחזור לכשיחלים.
מצורפת טבלה השוואתית של הרוקיז מהדירוג, מדדים ויעילות קליעה. כל הנתונים פר 48 דקות, לקוחים מהאתר הזה.
SF דיאנטוני מלטון
אז ג'ה מוראנט רוקי העונה קל, וללא ספק הכוכב העתידי מספר אחת קדימה, אך יש שם עוד רכיבים בקלחת הזו: ג'ארן ג'קסון ג'וניור AKA טריי ג'יי ששומר מצוין בצבע, בפרימטר וגם קולע 40% לשלוש, דילון ברוקס שהשנה לקח צעד קדימה בכל האספקטים ועוד שחקן אחד שקצת פחות מתייחסים אליו, אבל דיברתי עליו לפני שבועיים בפודקאסט שלנו: הרכז המחליף דיאנטוני מלטון.
מלטון נבחר בכלל על ידי יוסטון שהעבירה אותו אחרי הדראפט לפניקס במסגרת הטרייד שנפטר מריאן אנדרסון. בפניקס הוא פחות בלט וצורף בקיץ לג'וש ג'קסון כדי שממפיס תיקח את הפורוורד ממנו הסאנס רצו להיפטר.
אז איך ממתיק הטריידים מתפקד בינתיים? האמת בינוני פלוס. קליעה סבירה וניהול משחק טוב, אבל לא משהו מרשים.
אז מה כן? ההגנה שלו, וחכמת המשחק. הוא כן יודע מה לעשות עם ובלי הכדור, וכנראה שאם היו לידו שחקנים טובים יותר מהספסל של ממפיס, אולי היה מצליח להתבלט יותר. למשל 5 אסיסטים פוטנציאלים כשהוא על ממוצע 3 ב-17 דקות למשחק.
והוא עושה המון דברים שלא רואים בהכרח בסטטיסטיקה, אבל כיום יש גם סטטיסטיקות מיוחדות בשביל הדבר הזה:
ניתן לראות כאן את ההבדלים בנתונים של ממפיס כשמלטון על המגרש לעומת כשאינו על המגרש. ורואים שלא רק שההבדל גבוה איתו, הוא מאוד גבוה.
כאן ניתן לראות שאיתו דירוג נטו של ממפיס הוא 8.4, הגבוה ביותר מבין כל מי ששיחק דקות משמעותיות, ובלעדיו הוא מינוס 6.6, הנמוך מבין כלל שחקני הקבוצה.
זה לא שמלטון איזה כוכב על ובטח לא הולך לנשל את מוראנט מעמדת הרכז הפותח, אבל השכל וההגנה שלו, מבטיחים עתיד מוצלח עבורו ועבור מי שתחזיק בו בעתיד. (במידה וממפיס תחליט שהוא בעל ערך רב מכדי להחזיקו על הספסל)
PF טריי יאנג
טריי יאנג נבחר לחמישייה לאולסטאר, במשהו שתמוה קצת כי הוא רק זורק שלשות (גם אם מרשימות) בקבוצה חלשה (מאוד). אז לגבי הנבחר אגע אולי אח"כ, אבל לגבי הרק שלשות? אז יאנג העונה 37 אחוז מעבר לקשת, אבל בשוטצ'ארט נראה פחות מרשים
יאנג זורק 9.3 פעמים במשחק כך שלא הרבה פעמים אנו רואים דברים כאלה:
לעומת זאת יאנג מוביל את הליגה בחדירות לסל (יחד עם דמאר דרוזן), כך שהוא עם מבנה הגוף הצנום שלו נכנס לא מעט על שחקנים גדולים, וקולע במהלכים הללו ב-51%, כך שהרבה יותר פעמים אנו רואים בעצם דברים כאלו:
מתוך הכמעט 20 חדירות שלו למשחק, הוא מוסר ב-8.1 פעמים מה שמייצר 2.3 אסיסטים למשחק. קרוב לוודאי שלו היו איתו קלעים טובים יותר זה היה משתפר.
טריי יאנג גם מוביל את הליגה בכמות פעמים של פיקנרול – 15.4 פעמים במשחק, כך שלמעשה לא מעט פעמים יאנג בצורות שונות נכנס לצבע על מי שנמצא שם, ואו קולע או מוציא החוצה, סטייל נאש בעבר אם תרצו, ופחות מפציץ מבחוץ. הטיווח הזה עדיין חשוב מאוד, כי אם היה רק חודר היה קל יותר לשמור נגדו. ברגע שהוא איום כפול, הוא מאתגר ומקשה על ההגנות שמולו להיערך אליו. להיצמד שלא יזרוק או לתת מטר כדי שלא יחדור?
לו רק יהיו לצידו שחקנים טובים יותר שיוכלו לנצל את המסירות הללו…
אה ולגבי האולסטאר? אם אתם קוראים פה כנראה שהאירוע פחות עבורכם. זהו אירוע שיווקי שמטרתו להציג מה יש לליגה, ופחות לעכברים. אז שאנשים שלא מכירים יתלהבו מהרכז הקטן הזה שמפציץ מבחוץ.
C סמארט הופך לבירד?
מרכוס סמארט שומר מדהים, את זה כולם יודעים. לאחרונה גם החל לקלוע שלשות ובינתיים אחרי פתיחה רעה עומד העונה על 35% מעבר לקשת, כולל לשבור את שיא המועדון לכמות שלשות במשחק, אחרי שקלע 11-22 נגד פניקס!
במשחקים האחרונים הוא גם מדגים יכולת מסירה מצוינת, עם האסיסט הזה במשחק מול הלייקרס
https://twitter.com/sports_elevated/status/1219430170760708096
ואז האסיסט הזה מהמשחק נגד ממפיס:
What a pass by Marcus Smart pic.twitter.com/TIBjhEN9st
— Dante Turo (@DanteOnDeck) January 23, 2020
ונזכיר שהוא מקבל 12 לעונה במה שנראה עכשיו כחוזה גניבה. מעניין לאן הוא עוד יכול להשתפר ובמה?