פעם בארבע שנים מגיע חודש קשה בחייו של אוהד כדורסל. רגע אחרי הפיינלס, העולם כולו מתעלם מההתרחשויות המונומנטליות של הדראפט, פרי אייג'נסי וליגת הקיץ ומתמקד באליפות העולם במשחק הכדור הפחות מעניין. כלפי חוץ אני מנסה להשתתף בחגיגה הכללית ולהתנהג כאילו המונדיאל מעניין אותי, אבל פה זה האתר של הכדור הכתום. אז בינינו אני יכול להודות – כשהחברים מדברים בהתרגשות על המשחק מאתמול, אני מעדיף לפרוש הצידה, להתחבר לאוזניות ולהאזין לתוכן כדורסל איכותי ביני לבין עצמי. רק כדי להעביר את הזמן עד שתתחיל כבר העונה, ונוכל לחזור לקטר שהכל משעמם וחסר תקווה כי גולדן סטייט הרסה את הליגה.

אני לא חושב שצריך להכיר לכם את עולם הפודקאסטים. המדיום נסק לגבהים חדשים בשנים האחרונות ואוהדי הספורט לא איחרו להצטרף למסיבה. אצלי, התחביב הזה הפך להתמכרות. אני מאזין לפודקאסטים בנסיעה, בחדר-כושר, בשטיפת כלים ובמסיבת יום הולדת של חברה (מצטער שירי). עם האוכל בא התיאבון, ובהערכה גסה כיום אני מאזין מידי שבוע לכ-30 פודאקסטים העוסקים ב-NBA. החלטתי לשתף עמכם כאן את רשימת ההאזנה שלי.

אני מאמין שכל אחד ימצא כאן משהו שרלוונטי עבורו. האוהד המתחיל שרוצה ללמוד קצת יותר על המונחים ומאחורי הקלעים, הבלוג-בוי שמחפש את המודל הסטטיסטי שעוד לא שמע עליו, המכור שלא מסוגל לעבור יום בלי תיאוריה חדשה על עתידו של קוואי וזה שרק רוצה סיכום של המשחקים מאתמול בדרך לעבודה. אז אתם מוזמנים למצוא כאן את מה שמתאים עבורכם ולעדכן אותי אם יש פודקאסט שאתם חושבים שאני ממש חייב לשמוע.

הערה: חלק מהפודקאסטים המוזכרים כאן מפרסמים בתדירות נמוכה מהרגיל או שיצאו לפגרה עד תחילת העונה. המוזכר כאן לגבי תדירות פרסום הפרקים מתייחס לזו שנמדדה במהלך עונה שעברה.

הערה 2: בגלל בעיות שהיו בעבר עם מציאת הפיד בעברית באפליקציה בה אני משתמש, לא יצא לי להאזין לפודקאסטים ישראליים. הכדור הכתום מוציא פרקים מפעם לפעם והם עולים בפייסבוק ובאתר.

שמעתי מחברים על דה-סוויפ ואני מתכוון להתחיל להאזין לו בקרוב. ממליץ גם לכם לתמוך בקהילה המקומית ולתת להם הזדמנות יחד איתי.

האיכותיים:

העשירייה המובילה בנישת ה-NBA של הפודקאספירה. לאלו אני מאזין בדרך כלל ביום שהם יוצאים. חובה לכל עכבר כדורסל, מומלץ גם למי שלא.

The Lowe Post

האליל של אוהדי הפרשנות הכתובה מציג גם את הפודקאסט המשובח ביותר מבין החבורה. עוד מימי גראנטלנד (הי"ד), הפיצ'רים הארוכים והניתוחים המעמיקים שלו הקנו ללואו את הערכת עמיתיו, קוראיו והאנשים אותם הוא מסקר. לפודקאסט אין מבנה קבוע, כאשר מידי פעם זאק מקיים ראיונות עם אנשים מהליגה (רודי גובר, סטיב קר, דריל מורי וכו') ובשאר הזמן מעניק מתובנותיו המבריקות יחד עם שם מוכר נוסף מבין אלו העוסקים בתחום. הפודקאסט גורם למאזין להאמין בכל פעם מחדש שהאורחים לא מודעים לקיומם של מכשירי ההקלטה וזוהי סתם שיחת כדורסל שהולכת לכל הכיוונים בין לואו להווארד בק או ג'קי מקמולאן.

Open Floor

אנדרו שארפ ובן גוליבר מספורטס-אילוסטרייטד מדברים במשך שעה וחצי פעמיים בשבוע באחד הפודקאסטים המהנים והמעניינים ביותר שיש. לעיתים רחוקות השיחה גולשת לנושאים אזוטריים כמו שמות כלבים ופארקים לאומיים, אבל ברוב הזמן מדובר בשיחה קולחת ומרתקת, עם הרבה הפגנת ידע ובדיחות למביני עניין. תוך שבועיים תרגישו חלק מהחבורה ותלמדו לצפות את הופעת הבדיחות הפנימיות. אישית, זה הפודקאסט שאני הכי מחכה לו במהלך השבוע. אי אפשר שלא להתמכר.

The Bill Simmons Podcast

הפודקאסט של הפוד-פאדר. פרשן הכדורסל המוכר ביותר בעולם, והאיש שהתחיל הכל. חלק מהפרקים לא קשורים לכדורסל, ובמקרים אחרים צריך להוריד פרק שלם רק בשביל 20 דקות, פחות או יותר, אותם הוא מקדיש לנושאים החמים בליגה. עדיין, אי אפשר לדבר על פודקאסטים ב-NBA בלי לדבר על סימונס. האורחים הנחשקים ביותר (חמישה פרקים עם קווין דוראנט, ראיונות רחבים ומרתקים עם סטיב קר, קיירי אירווינג ועוד), פרשנות ברמה גבוהה, קונטקסט היסטורי שיכול להגיע רק ממי שנושם את המשחק מגיל 6, ואהבה לא מוסתרת לסלטיקס. ביל סימונס הוא עדיין הגדול מכולם.

Game Theory with Sam Vecenie

למיטיבי לכת. סם וסיני הוא עכבר כדורסל ברמה כמעט קלינית, בכל שבוע הוא מוציא בערך שלושה פרקים עמוסים בידע מקצועי, ניתוחים מדויקים ושיחות עומק חפות מ-“Hot Takes” הידועים גם כקליק-בייטס. זה לא פודקאסט לחלשי לב. אם אתם לא מסוגלים להחזיק מעמד בשיחה של 20 דקות על היתרונות של Blitzing מול Hedging, זה לא הערוץ עבורכם. משחקים, פרי אייג'נטס, פרוספקטס, חוזים ותקרת שכר, סם מקדיש לא מעט זמן לפרטים הקטנים בכל הנושאים הנוגעים במישרין ובעקיפין לכדורסל. חלק מהפרקים נכנסים ל"דיפ-דייב" על שחקן עלום מהקומביין או מתעכבים יותר מידי על NCAA, עליהם אני נוהג לדלג.

The Ringer NBA Show

חבר המושבעים עדיין בחוץ (באנגלית זה נשמע יותר טוב) בנוגע לגלגול הנוכחי של ביל סימונס המתבטא כאתר אינטרנט. לצד כמה הברקות (גילוי שיי סירנו, מפלתו של בריאן קולנג'לו) ניתן למצוא גם לא מעט נפילות (השידורים החיים, כמעט כל מה שקשור לפופ-קולצ'ר), אבל כשזה מגיע לסיקור ה-NBA, אין ספק שגלריית הכתבים מציבה כמעט-תחרות ל"מובילה העולמית בספורט" מבריסטול, לפחות בכל הנוגע לייצור תוכן ללא הפסקה.

הערוץ של הפודקאסט מכיל מספר כותרים שבועיים באיכות משתנה המתפרסמים באותו פיד. גולת הכותרת הוא הכותר שמעניק לערוץ את שמו – The Ringer NBA Show. כריס וורנון וקווין אוקונ'ור מדברים מדי שבוע על כל הנושאים החמים, עם הלהט והידע של אנשים שחיים כדורסל 24/7. שאר הדמויות המוכרות מהאתר מפציעות בתתי-הפודקאסטים הנוספים כגון Group Chat, Heat Check, Sources Say ובתקופת הדראפט גם Draft Class.

The Full 48

פודקאסט שבועי של הווארד בק מבליצ'ר רפורט. אחד הפרשנים החכמים, הותיקים והמוכרים בנוף. אורחים מגוונים ובדרך כלל A-list, הנושאים בדרך כלל ברמת המקארו, עם התייחסות לנושאים אקטואליים ואירועים מרכזיים, מבלי להיכנס למשחקים ספציפיים או X and O’s. מומלץ בחום לכל מי שמעוניין בפרשן שלעיתים נדירות נסחף ב"סערת הטוויטר" השבועית ודבריו מגובים בטיעונים מנומקים וידע רחב.

The Woj Pod

באמת צריך לספר לכם מי זה ווג'? מלך הסקופרים מפגין את המקצוענות המפורסמת גם באודיו, עם מגוון אורחים מהשורה הראשונה ובקיאות שאין שני לה במאחורי הקלעים של אופרת הסבון שהיא לפעמים גם ליגת כדורסל.

The Hoop Collective

ל-ESPN יש את קאדר העיתונאים הכי גדול בשכונה, והם לא מתביישים להשוויץ בו. הפודקאסט הזה כמעט ולא מכיל ראיונות, אין בו אורחים קבועים, מבנה או סדר. אלו בסך הכל אנשים שמוטמעים עמוק עמוק בתוך עולם הכדורסל שמדברים על ענייני השעה. הרבה סקופים מתפרסמים שם לראשונה (סיפורים על הנתק בין קוואי והספרס הם רק הדוגמא האחרונה) והעובדה שמדובר בפודקאסט ה-NBA העיקרי של ESPN, גורמת לכך שכמעט כל פרק מציג שם גדול כזה או אחר. איכות הפרקים משתנה כתלות באורחים (ג'קי מקמולאן, רמונה שלבורן וקווין פלטון מצויינים, וינדהורסט ומקמהן קצת פחות), אבל מדובר בפודקאסט שהוא חובה בכל פיד של אוהד כדורסל.

Real GM. Radio with Danny Leroux

דני לרוקס (לא ככה מבטאים את השם שלו) הוא עוד אחד מהשמות האלו שמוכרים לכל מי שמסתובב במעגלים החיצוניים הסובבים את ה-NBA. קאפ-גורו ומומחה CBA שמידי שבוע גם מארח תוכנית מפתיעה באיכותה יחסית למדיום הרדיו אליו היא מיועדת.

אם זה לא מספיק, רק בחודשיים האחרונים דני אירח את אית'ן שטראוס, רוב מהוני, סם וסיני, דיוויד לוק, קווין פלטון ועוד. השיחה תמיד מקצועית ומעניינת והם לא מבזבזים זמן בלחזור על הדברים שכבר שמעתם באלף פודקאסטים אחרים.

המעניינים:

העשירייה השניה, אבל זה רק ענין של טעם אישי. גם כאן מדובר בשמות מהליגה הראשונה של אנשי התקשורת המכסים את הליגה.

The Vertical Podcast with Chris Mannix

יאהו לא מתה עם עזיבת ווג'. אחת הסיבות לכך (יחד עם שאמס צ'רניה) הוא כריס מאניקס. לא רק מומחה בכל הקשור לחוזים ותקרת השכר, אלא גם מארח מוכשר לשיחות כדורסל בקצב מהיר עם שחקני עבר, פרשנים ודמויות מוכרות אחרות הקשורות לליגה הטובה בעולם. עוד פודקאסט כדורסל מהודק ומחכים שלפעמים גם יכול לגלוש לנושאים שהרוב המוחלט של העיתונאים המועסקים ב-ESPN מעדיפים להימנע מהם.

Back to Back

עוד ערוץ שמשלב כמה כותרים. הפרקים בערוץ עולים בתדירות כמעט יומית, אבל על רוב הפרקים מומלץ לדלג. הכותרים השבועיים “back to black”, “Friday mailbag” ו-“basketball buds” מכילים בעקר שיחות רקע, בדיחות פנימיות ומעט מאוד כדורסל. גולת הכותרת של הפודקאסט והסיבה העיקרית בגללה אני מנוי לערוץ היא הכותר השבועי “Nerder she wrote”. טום הברת'רו ודייויד ת'ורפ מארחים כל שבוע אישיות מעניינת לשיחת כדורסל מעמיקה ועמוסה בידע מקצועי. מעבר לידע המצטבר המרשים של המנחים, גלריית האורחים מהחודשים האחרונים בלבד כוללת את המאמן האישי של סטף קארי, הווארד בק, דיוויד גריפין, מארק סטיין, זאק לואו ובן פולק.
גם הפודקאסטים תחת הכותרת “talkhoops” (בהנחיית זאק הרפר) מעניינים ומקצועיים בדרך כלל.

Dunc’d On

נייט דאנקן הוא אחד מהדמויות המובילות בעולם הסיקור החובבני של הליגה. יחד עם דני לרוקס הוא מארח פודקאסט "הכל כלול" בתדירות כמעט יומית, בו הם סוקרים את ההתרחשויות בליגה, עושים פריוויו למשחקי הערב, ונכנסים לעומק לכל נושא אפשרי.

הניתוחים המקצועיים ארוכים במיוחד וברמה גבוהה. ירד קצת בדירוג בעקבות סגמנט נרחב שמוקדש לחדשות פציעות, חוזים של עשרה ימים ועוד עדכונים לא מעניינים, אבל בכל הנוגע לדירוג מקצועי – אין שני לו.

Spread the Floor

פודקאסט שחציו מוקדש להימורים וחציו לכדורסל. אם אתם לא מזועזעים לגלות שהימורים מתרחשים במקום זה, אתם תיהנו מה-5 minutes lines שמתפרסמים לפני משחקים, וגם אם אתם אזרחים שומרי חוק אתם תיהנו מהפרק השבועי שמכיל שיחת כדורסל מעניינת עם אורח מתחלף.

BBall Breakdown

אני זוכר שחבר תיאר לי תרגיל מסוים שבוסטון השתמשה בו כמה פעמים באחד המשחקים. מבלי להסתכל אפילו על תנועות הידיים שלו אמרתי לו: "כן, אתה מדבר על ה-spain pick and roll". את הקרדיט לזיהוי התרגיל משמיעה בלבד אני מעניק לקואוץ' ניק ו-BBall Breakdown שהדגימו לי אותו דרך האוזניים. בנוסף לערוץ יוטיוב מוכר עם סרטונים על מכניקת זריקה יעילה והלא-צעדים של ג'יימס הארדן, תוכנית הרדיו, שיוצאת גם כפודקאסט, מציגה ראיונות מעניינים, ניתוחים זריזים, עדכונים, וגולשת מידי פעם לסגמנטים טכניים העוסקים בתרגיל ספציפי או באסטרטגיית משחק.

Hardwood Knocks

הפודקאסט של NBA Math מוציא 2-3 פרקים בשבוע, בהם הם סוקרים את כל מה שקורה, ומידי פעם מגניבים נוגטים קטנים לאנשי האנליטיקס. לא שונה בהרבה מהפודקאסטים האחרים ברשימה ולא הייתי ממליץ להתחיל איתו, אבל בהחלט תוספת נחמדה לשבוע וקול שונה בנוף.

Hoops Hype Podcast

בנוסף לאינסוף פיצ'רים אחרים שהם חובה בסרגל הסימניות של הדפדפן, האתר המצוין Hoops Hype מפעיל את הפודקאסט הזה, שמכיל ראיונות עם שחקנים, סוכנים, מאמנים וכל השאר.

Limited Upside

הפודקאסט של SB nation יוצא בתדירות נמוכה יותר מהאחרים (דו-שבועית עד חודשית) אבל מביא עמו את הרוח המרעננת של האתר אליו הוא משתייך, עם הרבה דיבורים על סטטיסטיקות ואנלטיקס בנוסף לנראטיבים הרגילים שצפים במהלך העונה.

The JJ Redick Podcast

אמנם הוא לא התחיל את טרנד השחקנים שמפעילים גם פודקאסט מהצד, אבל ג'יי ג'יי רדיק הוא כנראה השחקן החכם ביותר מבין אלו שאימצו את הקונספט. הראיון שלו עם קיירי אירווינג (על העולם השטוח ותיאוריות קונספירציה) היכה גלים, אבל בנוסף הוא אירח גם את מישל רוברטס וריי אלן. תדירות הפרסום משתנה ובחלק מהפרקים מתארחת אישיות שלא קשורה לכדורסל, אבל שווה להחזיק ברשימת ההאזנה.

The Jump Ball

כדי לא להישמע כמו תקליט שבור אתן את הנקודות העיקריות ששימשו אותי לתיאור הפודקאסטים הקודמים: מארח עם הבנה טכנית בולטת בכל מה שקורה על המגרש, אורחים מהשורה הראשונה, פרק שבועי של שיחה מעניינת שנוגעת בהכל.

העונתיים:

פודקאסטים שיוצאים בתדירות נמוכה ובדרך כלל עוסקים בנושאים "גלובליים" ולא בהתרחשויות עכשוויות בליגה.

Breakaway

אם אתם צריכים לבחור ערוץ אחד להאזנת בינג', הפודקאסט הנפלא של רוב מהוני מספורט אילוסטרייטד הוא זה שהייתי ממליץ לכם. בכל פרק, מהוני בוחר אספקט אחר של משחק הכדורסל ומפרק אותו לגורמים באמצעות קריינות וקטעי ראיונות עם האנשים שמתמחים בו. דוגמאות: הפרק System עם מייק דאנט'וני, Assistance עם רון אדאמס ו-Pick-and-Roll עם קלינט קפלה. סדרה של כדורסל טהור, מפורק לרכיביו הבסיסיים ביותר ומועבר בצורה מובנת ומעשירה. העונה השניה הסתיימה ביוני ואני כבר לא יכול לחכות לשלישית.

Nothing but Nylon

הפודקאסט של Nylon Calculus. הוציאו בסך הכל 13 פרקים, בתדירות לא קבועה. האחרון יצא באוקטובר ולא ברור אם ומתי ייצא הפרק הבא, אבל אם אתם מתעניינים באנלטיקס, מומלץ לעבור על חלק מהפרקים בארכיון.

Basketball Intelligence

בפרק הראשון התארח דין אוליבר, זה כל מה שאתם צריכים לדעת. הפרק השמיני והאחרון בינתיים יצא בנובמבר, אבל רובם רלוונטיים ומומלצים מאוד להאזנה גם היום.

GiveMeSport NBA Podcast

בינתיים יצאו שני פרקים בסך הכל, הראשון עם דיוויד גריפין והשני עם מארק שטיין. נראה מבטיח, כדאי לעקוב רק למקרה שהקצב יעלה.

DoubleTruck

חלק מהפיצ'רים הארוכים של ESPN בפורמט אודיו. אחרי כל כתבה יש ראיון עם הכותב המכיל פרטים מעניינים נוספים. שווה לעקוב בשביל כתבות העוסקות בכדורסל.

האחרים:

רק אם אין לכם משהו אחר לעשות. מכילים יהלומים מידי פעם, אבל שייכים די בבירור לליגה השניה.

Locked on NBA

דיוויד לוק הוא שם מוכר בעולם הסובב את הליגה, אבל הפודקאסט שלו לא תמיד מתרומם לגבהים שהוא מסוגל אליהם. מידי פעם מגיע אורח בעל שיעור קומה והתוצאה מרתקת, אבל ברוב הזמן מדובר בשיחה די סתמית שלא מחדשת הרבה לעומת פודקאסטים אחרים.

NBA A to Z

הפודקאסט של סם אמיק והצוות של USA Today. עוד פודקאסט בתדירות שבועית שבדרך כלל לא מחדש יותר מידי. כדאי לעקוב בשביל האורחים.

Basketball Insiders Podcast

פודקאסט ייחודי בכך שהוא עוסק כמעט לגמרי בחוזים, מנגנוני תקרת שכר וטריידים, ותהליכים אחרים הקשורים ל-NBA אבל לא לכדורסל עצמו. השיחה קצת מונוטונית, אבל מפתיעים מידי פעם עם אורחים בדרגות בכירות.

Drive and Dish

שיחה זורמת וכללית, לא יותר ולא פחות.

On the NBA with Dave Dufour

ההבנה של דייב בכדורסל לא מוטלת בספק, במיוחד בפרטים הטכניים וה-X and O’s.

Pro Basketball Talk

הפודקאסט השבועי של NBC sport. הפרשנים לא הכי מוכרים, אבל לפעמים יש שיחות מעניינות.

The Lab

FiveThirtyEight קצת מאכזבים בסיקור הכדורסל שלהם, ביחס לתדמית שלהם כאתר שמתמחה בניתוח דאטה ובניית מודלים. פודקאסט אינפורמטיבי להעביר איתו את הזמן.

In the Zone with Chris Brousard

לפי המסורת של שדרני הרדיו האמריקנים, כריס לא בוחל ב-Hot Takes ובהלהטת הרוחות באולפן. אם סטיבן איי סמית' זה הג'אם שלכם, בטוח תהנו. הרבה פעמים האורח הוא שחקן עבר גדול או פרשן מוכר, מה שהופך את השיחה לבעלת תוכן, אבל הפודקאסט הזה הוא בעיקר גילטי פלז'ר של כדורסל בטונים גבוהים.

לשמיעה נוספת:

The Jump

תוכנית הדגל של רייצ'ל ניקולס מחלקת הכדורסל ב-ESPN. הרבה סגמנטים מערוצי טלוויזיה יוצאים גם כפודקאסטים. התדירות היומית היא יותר מידי בשבילי, אבל אולי לא עבורכם. אם אהבתם, נסו גם את The Starters.

Jalen and Jacoby

לג'יילן רוז יש סקופים, אבל אני אישית לא מתחבר לסגנון שלו והפודקאסט שלו קופץ בין נושאים רבים מידי.

NBA Hang Time

הפודקאסט הרשמי של ה-NBA.

יש אינספור פודקאסטים מקומיים. בנוסף ל-Locked On X לכל קבוצה בליגה, זה נראה כאילו כל שני אוהדים עם גראז' ומיקרופון פתחו פודקאסט המוקדש לקבוצה שלהם. תוכלו בקלות למצוא את אלו העוסקים בקבוצה אותה אתם אוהדים. הבולטים:  Rights To Ricky Sanchez (סיקסרס), Hollywood hoops (לייקרס), Warriors all 82 (ווריורס).

אם אתם בעניין של פודקאסטים שמארחים שחקנים או שחקני עבר: The Big Podcast with Shaq (שאקיל אוניל), HOLDAT (נייט רובינסון וקרלוס בוזר), Pull Up (סי ג'יי מקולום), Road Trippin’ with RJ & Channing , Road Trippin’: NBA (שחקנים שונים).

פודקאסטים בולטים נוספים: Believe The Hype, From The Parking Lot, The Baseline, Fastbreak Breakfast, The Undefeated.