בזמן שישנתם הוא טור יומי המתמקד ב3 אירועים מהלילה האחרון בNBA.

 

 

דייוויד בלאט ולברון כבר לא.

 

לראשונה בהיסטוריה מפוטר מאמן באמצע העונה במאזן כזה, כשהוא מוביל את הקונפרנס, ויום אחרי שניצח קבוצת טופ 5 בליגה.

 

אחד הדברים המפתיעים במהלך הוא שבריאן ווינדהורסט לא היה מהראשונים לדווח על כך. כמעט נותן תחושה שלברון באמת לא היה מעורב בתהליך. כמעט.

לאחר השמועות שהתחילו כינס דייוויד גריפין מסיבת עיתונאים והודיע רשמית על הפיטורים, וניסה להסביר את המהלך. לצפייה.

 

 

גריפין אמר שהוא מאמין בקבוצה, "יותר משהם מאמינים בעצמם."

 

ומהר מאוד ענה על השאלות שעלו לכולם בראש, והתעקש להבהיר שההחלטה התקבלה ללא השחקנים.

 

ובעיקר ללא "עזרת" שחקן אחד ספציפי

 

לטענת גריפין הסיבה העיקרית הינה הכימיה בחדר ההלבשה, ו"התחושה הכללית."

 

 

גריפין גם ציין  שהוא חיכה לראות איך הקבוצה מתפקדת בהרכב מלא, כשאין פציעות, וציין שלא היה מרוצה מהמצב ושלדעתו לא ניצלו כראוי את הכלים. לתחושתי בין השורות גריפין רומז שזה לא רק המצב עם לברון, כמו שזה המצב עם לאב.

 

נקודה נוספת שגריפין ציין וניסה להעביר היא שהוא לא מוכן להתפשר

 

ושלמרות הנצחונות, הם לא מתקדמים.

 

 

 

גריפין הוסיף שהקבוצה לא יודעת להתמודד עם הצלחה. בדקה 21 הוא עונה תשובה מעניינת מאוד: 1 הוא מציין שכל מה שראינו בשנה וחצי האחרונות, את טיירון לו ושאר הצוות לוקחים חלק פעיל או מנהלים פסקי זמן כשבלאט עומד בצד, הגיע מצידו של בלאט שרצה צוות פעיל ומעורב יותר. והשני זה שמאז 2000\2001 בנקודת הזמן הזו של העונה היו 50 קבוצות במאזן דומה לזה של הקאבס, ורק 8  מהן לקחו אליפות. ואחת מהן זו פניקס שבה הוא לקח חלק, והוא מציין שחדר ההלבשה שם נראה טוב, מגובש ונחוש להמשך. ואז מציין שהקאבס נראו נחושים ומוכנים להילחם, רק כשאמרו עליהם שהם לא יכולים לנצח.

בסה"כ אין ביקורת כמובן על הצד המקצועי של בלאט, כמו על העובדה שנתן לשחקנים להיות אסופת שחקנים ולא קבוצה. עד כמה זה באמת בלאט?

 

זה חוזר גם כשהוא מדבר על טיירון לו

וכמובן דואג לתת לו גיבוי מהיר

 

 

ובתשובה לשאלה נוספת ענה גריפין "טיירון לו אינו מאמן טוב מבלאט, הוא מאמן טוב יותר עבורנו."

 

לפטר את בלאט עכשיו זה חתיכת הימור מצד המועדון. האם הבעיות באמת באשמת בלאט? האם המתיחות בין לאב ולברון זה בעצם מה שגרם לפיטורים ועד כמה באמת יש אחריות לבלאט בעניין הזה?

 

 

ברנדון הייווד ששיחק שנה שעברה בקאבס סיפר חלק ממה שלדעתו השפיע, וסיפר שבלאט פחד מלברון, וזה גרר זלזול משאר השחקנים. לטענתו זה החל כשבתדרוכי וידאו כשעברו על משחקים, בלאט דאג להעיר ולציין לכל שחקן את הטעויות שלו שהוא ראה, אלא שכשראו טעויות של לברון, וכל השחקנים ראו, בלאט התעלם ופשוט המשיך. הייווד הדגיש את השקט המתוח שהיה באותם רגעים בחדר, וציין שראו שבלאט מפחד מלברון, ושזה גרור יחס בהתאם משחקנים אחרים. הייווד גם העיר שלדעתו ולדעת שחקנים אחרים, בלאט לא יכל לעזור להם ברגעי הכרעה במשחקים צמודים, ושלא ניהל נכון חילופים. יש לציין שהייווד גם הוסיף כמה דברים שאולי לא רלוונטיים כמו שתקפו את ג'ונס בפיקנרול הרבה בפיקנרול, וכפי שמעירים לו זה משהו שכנראה יקרה תחת כל מאמן.

 

 

יו"ר התאחדות המאמנים בליגה, ריק קרלייל מאמן דאלאס, הגיב במונולוג של כ 5 דקות לתקשורת ואמר שהוא "נבוך עבור הליגה שמצב כזה יכול להתרחש בה."

 

 

קרלייל גם ציין שמנקודת מבטו, ממה שהוא הכיר, בלאט עשה עבודה אסטרטגית מדהימה בליגה. והוסיף שמקרים כאלו רק ממחישים כמה מזל יש לו לעבוד תחת בעלים סבלני שהאמין בו גם בזמנים קשים.

 

קיובן מצידו הגיב בדרכו:

 

גם מאמנים אחרים הביעו תמיכה כמובן בבלאט, מי בצורה ברורה ומי מאופקת

 

 

 

 

 

ותגובות מפרשנים, וכדרכו של עולם גם בדיחות בנושא

בהחלט גורם להעריך את פט ריילי.

 

וקצת הומור

 

 

איך שגלגל מסתובב: (הלינק הוא לציוץ של לברון מלפני 3 שנים שמותח ביקורת על הנטס שפיטרו את אייברי ג'ונסון חודש לאחר שזכה במאמן החודש)

בעולם אחר:

 

 

 

ווג' כמו ווג' מספק הצצה אל מאחורי הקלעים, של מה שקרה. פוסט מומלץ לקריאה.
בתמצות: לברון והסוכן שלו לא רצו את בלאט אלא את מארק ג'קסון, גריפין ששמע על מעלליו של ג'קסון בגולדן סטייט לא הסכים, אז לברון החל בהמרדה של השחקנים נגד בלאט, ולאט לאט הוא וסוכנו משתלטים על המועדון.

 

מה לגבי המשך דרכו? יש את הנטס שמחפשים מאמן ופרוחורוב מחובר לכדורסל הרוסי היטב, אז זוכר את בלאט מאז אם כי להיכנס לסיטואציה בנטס יכול להיות בעיה עבור בלאט. בפניקס השמועות היו שהורנסק ממשיך בעיקר כי אין לו כרגע מחליף אז יכול להיות יעד אפשרי.

במינסוטה לכולם ברור שסם מיצ'ל מאמן זמני וזו עדיין ההגדרה שלו, קבוצה נוספת עם מאמן זמני היא יוסטון, אלא ששתי אלו לא מתכננות למצוא מאמן קבוע לפני הקיץ. לא ברור לאן הוא ממשיך מכאן. ההנחה שלי היא שהוא ישאר בליגה, אבל ימצא קבוצה חדשה בקיץ, כנראה לא בזמן הקרוב.

מפתיע מאוד לראות את התגובות התומכות בבלאט. כנסו לתגובות של הציוץ הזה

https://twitter.com/cavs/status/690684166321618945/photo/1

ולסיכום:

 

 

 

דאלאס מאבריקס ( 25 – 19) 106 – אוקלהומה סיטי ת'אנדר ( 32 – 12 ) 109

 

 

בקרב צמוד שהלך לשני הכיוונים במהלך המשחק,  שהגיע להכרעה בשניות האחרונות, ניצחו הת'אנדר את המאבס. המשחק קם ונפל בשני הצדדים על הדברים הקטנים, ההצלחות והכשלונות של כל אחד מהם, והכשרונות. בסופו של דבר, הכשרון של דוראנט היה גדול יותר.

54 שניות לסיום דוראנט הלך לפיקנרול עם איבקה, יצא מהחסימה ושלח את הת'אנדר ליתרון. בנוסף דוראנט היה אדיר בהגנה במשחק הזה, כאשר הוא מצליח למנוע ברגעי ההכרעה נקודות כשהוא שומר על נוביצקי או על מאת'יוז. (למרות שבסיום היו לו כמה טעויות שאפשרו דווקא לפארסונס לקלוע בקלות יחסית).

 

בשניות הסיום היה מאמץ הגנתי קבוצתי וגם הדגמה ללמה לא צריך לעשות עבירה, אם יש לך הגנה טובה. אם כי רצוי ריבאונד טוב יותר…

https://twitter.com/okcthunder/status/690781132237967360

 

דוראנט קלע המון, תוך שלוקח לא מעט זריקות קשות, הרבה תודות להגנה המבריקה של קרלייל ששלח עליו דאבל טים או הציב עליו לפעמים את דירק. מנגד הוא וראסל ווסטברוק שיחקו יותר פיקנרול ביניהם מבעבר, וווסטברוק אף הצליח למצוא אותו כשהוא עצמו נתקל בדאבל טים.

 

ווסטברוק ודוראנט סיימו עם 7 אס' כל אחד, והם ידעו למצוא את קאנטר ואיבקה במקומות המדוייקים והיעילים, ואפילו את ווייטרס וסינגלר הוא מצא לשלשות חופשיות. בכלל, קאנטר מתגלה כבורג חיוני מאוד עבור הת'אנדר.

 

 

המאבס התבססו בעיקר על דרון וויליאמס ועל פארסונס, בעיקר מכיוון שהם נשמרו על ידי ווסטברוק ודוראנט, והמטרה של קרלייל הייתה להתיש את צמד הכוכבים בשני צידי המגרש. דונובן ענה בהעברת דוראנט למאת'יוז\נוביצקי (תלוי בהרכב) והצבת סינגלר על פארסונס, בכדי לתת לדוראנט קצת מנוחה בהגנה. דאלאס הגיעה והתבססה גם על החולשה של הת'אנדר בהגנה על קו ה3, והלכו לשם יותר מהרגיל. 33 פעמים זרקו שחקני דאלאס מעבר לקשת, 5 יותר מהממוצע העונתי שלהם. במחצית הם עמדו על 8-20, אלא שבהפסקה דונובן עשה את ההתאמות הנדרשות ובמחצית השניה הם קלעו רק 2-13 מהטווח הזה.

 

 

 

קייל סינגלר ידוע כאחד שקולע שלשות ולא הרבה מעבר, בעיקר לאחרונה. אלא שבמשחק הזה הוא יצא טוב. אמנם 1-4 מ3, ו3-7 מהשדה, אלא שבמשחק הזה הוא התגלה כגיבור הגנתי. מעבר לכך שסיפק מנוחה הגנתית לדוראנט, הוא הצליח לשמור טוב מאוד על פארסונס ומאת'יוז, ובתחילת הרבע האחרון סיפק 3 עצירות רצופות כשעצר חדירה של האריס, ליי אפ של פארסונס, וסחט עבירת תוקף מדירק. מאותו רגע הוא הוצב בלעדית על פארסונס שלהט במשחק הזה עם 8-16 מהשדה ו4-6 מהשלוש, ופה היו לו הצלחות מרהיבות וכשלונות גדולים לא פחות.

 

איבקה בלט הגנתית לא פחות כמובן, בעיקר בסגירה של נוביצקי שסיים עם 14 נק' ב6-15 מהשדה, וגם אז רובן של הנקודות של נוביצקי היו בהתקפת מעבר או כשנשמר על ידי דוראנט. בהתקפה לעומת זאת איבקה הראה יציבות במיוחד. אמנם סיים עם 14 ב6-11 מהשדה (2-4 מהשלוש), אבל במחצית לקח 2 זריקות בלבד והת'אנדר היו בפיגור 8. למרות שיש יותר הנעת כדור הוא עדיין לא לגמרי מעורב, ונראה שזה בעיקר אשמתו ושהוא לא לוקח על עצמו מספיק, או לא רוצה.

 

סה"כ 2 הקבוצות נראו טוב, ומי שנהנה ממשחקי מוחות של מאמנים, יהנה מהמשחק הזה.

 

תקציר המשחק באתר ה NBA

 

 

 

גולדן סטייט ווריורס ( 40 – 4 ) 122 – אינדיאנה פייסרס (23 – 20 ) 110

 

 

מאמן אחד הלך, מאמן שני חזר.

לפני המשחק קארי עשה את ה'אוווו' (לקרוא בטון אמריקאי נרגש) כשהזמין אוהד צעיר לחימום

דריימונד גרין בתחילת המשחק חטף לפול ג'ורג' במהלך חדירה, וג'ון בארי ציין סטטיסטיקה מעניינת שמאז הראשון בדצמבר, לג'ורג' יש יותר איבודים מאסיסטים. הווריורס הגיעו כהרגלם כשהם נראים חדים בשני צידי המגרש ומשחקים התקפה בצורה מבריקה, ולא משנה מי על הקווים.

ובאיכות טובה יותר:

 

קר חזר עם אותו חוש הומור שאפיין אותו, כאשר אחרי שלשה של קרי הוא אומר לוולטון : "זה קואצ'ינג אדיר" לוקח כביכול קרדיט על השלשה.

 

וולטון מצידו לא התרגל לחלוטין לתפקידו החדש, והראה שהרגלים נשכחים לאט

https://twitter.com/JaeAzizi/status/690753264984322049

תומפסון הגיע אגרסיבי אבל לא מאופס. זריקות רעות וטעויות בהתקפה כשהוא לא שם לב לשחקנים סביבו בהתחלה. מאוחר יותר הוא הפסיק לכפות את עצמו ונתן להתקפה לעבור דרכו. היה מעולה בהתקפות מעבר וגם במהלך הזה במסירה לאיגי

 

קארי הצטרף למאמץ ההתקפי והשתלט על ריבאונדים והוציא התקפות מתפרצות, פעמיים לפחות לגרין. אזילי עשה 3 עבירות ב 3 דקות, וקר הכניס את ספייטס מוקדם.

סה"כ רבע הגנתי טוב של הווריורס ששמרו את הפייסרס על 32% מהשדה ואינדיאנה הלכו רק פעמיים לקו ברבע, בזמן שהווריורס עם 10 אס' 16 ריב' ו57% מהשדה.

והרבע הסתיים כך:

הסל לא נחשב כיוון שהכדור יצא מהידיים של קארי אחרי הבאזר.

 

ברבע השני מיילס טרנר וג'ו יאנג (כן כן) הובילו את הפייסרס לריצת 9-0 מול החמישייה השניה של הווריורס. מהר מאוד קר החזיר את תומפסון במקום ברבוסה.

 

 

המחליפים של הווריורס עשו עבירות לא חכמות, כולל אחת בליי אפ ועוד פלגראנט של ספייטס, ואיבדו פעמיים מהירות. וזו חמישייה עם איגודאלה וליווינגסטון, שלא אמורים להתקשות לא בהגנה, לא בהתקפה ובטח שלא בהנעת כדור. מעניין איך קארי וגרין הרגישו אחרי שבנו יתרון בצורה כל כך טובה עם כדורסל כל כך יפה, רק כדי לראות את המחליפים מחריבים הכל.

 

לשמחתם הפייסרס פספסו הזדמנויות, והחטיאו הרבה יותר מדי מהעונשין. אם כי סה"כ 70% מהשדה ו24 נקודות בפרק הזמן הזה של חמישיות הספסל. 

מיילס טרנר וג'ו יאנג, כבר אמרנו?

 

טוב. זוכרים איך נגמר הרבע הראשון? זריקה מטורפת של קארי מהחצי? הפעם יש לו מספיק זמן על השעון.

 

 

מחצית שניה החלה עם ניסיון לוב כושל לבוגוט, כמה איבודים, 0-5 מהשדה לווריורס והפייסרס בתוך 2 דקות מצמצמים ל9 בלבד. קר מבקש טיימאאוט. רק מזכיר שאינדיאנה מדורגת 4 כרגע בדירוג הגנה, ממש קצת לפני קליבלנד שנמצאת במקום ה5, וזה בהחלט נראה במגרש. שחקני הכנף נראים שהגיעו מוכנים ומאלצים את הווריורס לחשוב יותר על מסירות ולשקול שוב את הזריקה. אחת הפעמים הבודדות העונה שראינו הגנה שבאמת מאתגרת ומקשה על הווריורס.
אם כי עדיין היו כמובן גם מהלכים כאלו

 

קליי המשיך להתקשות, ומונטה אליס קלע שלשה ועבירה מאיגי. קארי היה קרוב כבר באמצע הרבע לטריפל דאבל וברבוסה קלקל, וחטף תגובות זועמות מהקהל…

 

 

את הרבע סיימו הווריורס עם 7 סלי שדה, ו 6 איבודים. אליס להט ברבע הזה עם 15 נקודות.

 

 

כמו קודם, הספסל של הווריורס חירב עוד יתרון עם איבודים והתקפות רעות, וריצת 7-0 של הפייסרס בתחילת הרבע.

 

אתמול בסרטון של הצמדים הרעים בפיקנרול הופיעו אזילי וליווינגסטון, ואזילי הלילה הראה כמה הוא לא באותה רמה הגנתית כמו שאר הגבוהים של הווריורס, כאשר מיילס טרנר ולאבוי אלן פשוט חוגגים עליו, ומשיגים 4 ריב' התקפה בקצת פחות מ3 דק'. קר השתהה אולי יותר מדי עם המחליפים על המגרש

 

אך כשהכניס אותם, הם בהחלט סיפקו חזרה את הסחורה

 

 

 

קר התעקש להמשיך סמול בול מול ההרכבים הגבוהים של הפייסרס, והיה מוכן לספוג נק' בצבע עבור מהירות וגמישות.

 

לזכותו יאמר שבעוד שאינדיאנה קלעה 58 נק' בצבע, הם קלעו 56. קארי אסף את הריבאונד ה10 והשיג טריפל דאבל, וגם השווה שיא זריקות למשחק.

 

 

 

תקציר המשחק באתר ה NBA

 

 

עשרת המהלכים של הלילה